Hoitolaukku, ei vai joo?

Lentoaskeleita

Päästelen usein suustani vastaavia lauseita: "odottavat äidit taitavat olla markkinoijien mielestä superhelppo kohderyhmä, kun niille kaupataan kaikkea tällaista" ja "kuka tarvitsee oikeesti kaikkea tätä vauvakamaa?" (maidonlämmityskone, oikeesti? Miksi maitoa ei voi lämmittää hanan alla tai mikrossa?). Olen moneen kertaan vannonut, että esimerkiksi hoitolaukku on aivan turha, että ihan hyvin sitä pärjää tavallisella laukulla. Niin olen tavallaan pärjännytkin, mutta nyt minun on pakko myöntää, että en enää jaksa kaivella vaippoja, vaatteita ja kosteuspyyhkeitä sekunnissa mustaksi aukoksi muuttuvasta laukustani. Olen jopa ottanut käyttöön aiemmin naureskelemani vihreän Libero-kassin ("käyttääkö sitä muka oikeesti joku?", vastauksena itselleni: joo, minä), koska pienessä kassissa kaikki on niin näppärästi hollilla.

Tämä kuva kyllä vahvisti päätökseni: ihan mikä vaan muu laukku käyttöön ja heti. 

 

Nyt kuitenkin olen alkanut palavasti haluta taskuja ja järjestystä vaipanvaihtotilanteisiin reissussa. Toistuvasti reissussa tapahtuvilla niskakakkakatastrofeilla on ehkä vaikutusta asiaan sekä sillä, että kahden lapsen kanssa lähtötilanteessa olisi syytä olla kaikki valmiiksi fiksusti pakattuna. Libero-kassin vetskari sanoi lauantaina kräts ja nyt löysin sitten itseni selailemasta nettikauppojen hoitolaukkutarjontaa. Olen aika yllättynyt, sillä nykyään saa näköjään oikeesti ihan kivan näköisiä hoitolaukkuja, jotka eivät edes huuda että HOITOLAUKKU tai näytä Libero-kassilta. Näyttävät sisätaskuineen niin käteviltä että itkettää. 

Tuttu ääni päässäni silti vähän naureskelee, että eivätkö laukkuun sujautetut pussukat ajaisi kuitenkin saman asian. Kaverini lupasi lainata omaa oikein kivan ja näppärän hoitolaukkunsa minulle, niin voisin ainakin kokeilla, helpottaisiko se oikeasti vaipanvaihtotilanteita ym. reissussa sen verran kuin kuvittelen ja tehdä sitten vasta ostopäätöksen.

Mitä te sanotte, ovatko hoitolaukut oikeasti käteviä käytössä vai sitä ns. ylimääräistä vauvakamaa ja ilmankin pärjää? 

 

Laukkukuvat täältä

 

Kommentit

Piipo79

Mä oon vähän itsekin et joo ja ei. Mut on mulla kuitenkin sellainen joka on kulkenut yli 3 vuotta mukana ja ei edes näytä hoitolaukulta. Lokeroita löytyy ja kestää sadetta. Ostin aikoinaan bebesistä enkä ole katunut (vaikka ilmankin kait pärjäisi!) Linkki "mun" kassiin: http://www.bebes.fi/hoitolaukut/hoitolaukku-olivia-black-p-738.html

Elina U.
Lentoaskeleita

Vitsit kun onkin hyvännäköinen ja ilmeisen hyvin kestänyt hoitolaukku! :) Esikoisen kanssa pärjäsin tällä "pussukoita laukkuun"-menetelmälläni oikein hyvin, mutta pakko kai se on myöntää että nyt vaan kätevyys houkuttaa ja kovasti.

Piipo79

Hehee. Sä et haksahtanut tähän tarpeeseen sillon ekan kans vaan tokan ;) mut joo, on tää laukku ollu kyllä hankinnan arvoinen. Livenä vielä kivempi ja koska pehmeä, on kätevä kantaa vaikka olisi lapsi sylissä. Lisäksi tuo hihna menee jopa tuplarattaiden aisojen ympärille säätölenkkinsä ansiosta!!!

Elina U.
Lentoaskeleita

No niinpä, siksi tätä nyt niin kauan pähkäilinkin! :D

Anjuska
Ripaus elämäämme

En voisi kuvitella menoa mihinkään ilman hoitolaukkua, joten itselle se on ollut vauva-aikoina ihan must! Kaikki on tällöin helposti saatavissa kun tavarat on kassissa järjestyksessä.

Täällä on ollut käytössä jos jonkinmoista "hoitolaukkua". Tällä hetkellä käytössä finlaysonin hoitolaukku, joka on kivakuosinen ja useempitaskuinen. (saatu tilaajalahjana)
lussaa helposti säädettävästä olkahihnasta. En muutenkaan ole mikään laukkuihminen, joten mulle pääasia on käytännöllisyys. Seuraavana tulee sitten se ulkonäkö. 

Elina U.
Lentoaskeleita

Mä oonkin osan tästä mielenvaihdoksestani saanut juuri siitä kun olen pari kertaa nähnyt miten kätevästi sulla on kaikki hollilla siinä sun hoitolaukussasi, kun oot ryhtynyt vaihtamaan vaippaa tms! :D

Nii
En vaihtais sekuntiakaan

Mulla oli "hoitolaukkuna" Marimekon perus olkalaukku ja ajoi asiansa aika kiitettävästi. Siinä on kaksi pientä taskua, päällimmäisen läpän vetskaritasku ja sitten se isoin tila. Se ei kuitenkaan ole niin iso että olis tavarat hukkuneet sinne (vrt. vaikkapa kangaskassi), mutta ei myöskään niin pieni että olis ollut ahdas.

Toisaalta "niskakakka" oli meidän lapselle ihan tuntematon käsite eikä näitä kyseisiä tapauksia tullut kuin ihan kaksi tai kolme ja kaikki kotona (paitsi kerran appiukon hoivissa hahahahha, raukka sai traumoja :D) eikä E juonut pullosta ikinä, joten mukana kulki vain harso, yksi vaihtovaatekerta, pari vaippaa, pikkuinen pyyhe ja pikkuinen muovipussi mahdollisia pukluvaatteita varten, eli aika vähän loppujen lopuksi. Vähän isompana mukana oli yleensä vielä pientä välipalaa tyyliin rusinoita, hedelmäsosetta tai vastaavaa.

Mut siis meillä toimi tuo ratkaisu äärimmäisen hyvin! Nykyään lähes neljävuotiaalle ei tartte enää tietenkään pitää mukana kuin yhtä vaihtovaatekertaa eikä sitäkään ihan jokaisella mummolareissulla, joten tällä hetkellä reppuna toimii lapsen oma MiniKånken. Kätevä sekin tähän tarkoitukseen ja tarvittaessa menee lapselle itselleenkin selkään :) Saa nähdä minkälaista tavaramäärää tämän tulevan beibin kanssa saa alkaa raahaamaan ja riittääkö tuo sama olkalaukku enää mihinkään...

Elina U.
Lentoaskeleita

Tsihih, appiukko raukka! :D Meillä noita niskakakkakeissejä tapahtuu nykyään AINA kun lähdetään jonnekin. Poika vaan ilmoittaa takapenkiltä, että "vauva kakkaa" ja sitten etsitään pysähdyspaikkaa ja kun nostan vauvan istuimesta niin kaikki on poikkeuksetta kakassa. :D

Olenkin pannut merkille, että moni käyttää noita Marimekon olkalaukkuja hoitolaukkuina, niissä kun on hyvä hihnakin vaunuja ajatellen.

Katie
Aika kypsä äidiksi

Joo! Hoitolaukku oli ihan must reilusti yli vauvavuoden. Mulla oli jokin Skip Hopin musta olkalaukku, tosi kätsy. Sitten kun jässikkä alkoi kävellä eli sen perässä oli juostava kumarassa ja raahattava potkivana vaipanvaihtoon, vaihdoin Kånkeniin, jotta sai kädet vapaaksi. 

Elina U.
Lentoaskeleita

Tuolla Skip Shopilla näyttikin olevan kivoja malleja tarjolla! Hih ja palautitpa hyvin elävästi mieleeni muutamia muistoja poikani vauva-ajasta kävelemään oppimisen jälkeen. :D

Kristaliina
Puutalobaby

Mä oon sit puolestani sitä ei-koulukuntaa. Meillä on periaatteessa ollut koko tän reilun kolmen vuoden ajan keltainen Kånkenin minireppu tähän tarkoitukseen hankittuna, mutta useimmiten meillä on vaan joku kangaskassi, johon on sullottu lähtöhetkellä mukaan juuri senhetkisen tarpeen mukainen kamasto. Mun mielestä on helpompi ottaa tarvittavat kamat per päivä/reissu mukaan (tyyliin nyt lähdetään leikkipuistoon: kolme vaippaa ja varatutti, sekä Silvalle unitiikeri ja sukat päikkäreitä varten) kuin aina kaivaa joku "virallinen" hoitolaukku läpi tarkistaa, että onko täällä nyt varmasti kaikki valmiina kaikissa niissä lokeroissa :)

Elina U.
Lentoaskeleita

No siis tuollaisella systeemillä mekin ollaan tähän asti menty ja periaatteessa pärjätty ihan hyvin! Mutta nyt vaan alkaa tuntua, että se laukkuni on tosiaan kuin musta aukko ja että olisi niin paljon helpompaa reissun päällä kun kaikki olisi heti esillä ja toisaalta ne lähtötilanteetkin voisi helpottua. Mut sit taas, jos me ollaan tähänkin asti pärjätty ja esikoisen kanssa ihan hyvin, niin miksi just nyt sitten tarvitsen tätä hoitolaukkua. Luulen kyllä, että lisätaskujen ja näppäryyden kaipuu voittavat silti tämän erän. 

Nuorgamin Emmi (Ei varmistettu) Http://emminuorgam.com

Kyllä mulla oli aina kun noi oli vauvoja, siellä kulki neuvolakortit, vaipat, maidot ja vaatteet niin näppärästi. Enää meillä ei ole kun Einolle vaippa, jos sitäkään, ja myin oman Skip Hopini pois.

Mitä taas tulee maidonlämmittimeen, niin kaikilla ei ole mikroa, jossa lämmittää maitoa, eikä yli desin maitomäärät lämpiä missään veden alla. Nimimerkillä. ;)

Elina U.
Lentoaskeleita

Ei vitsit, mä silloin näin facessa sun myynti-ilmoituksen ja vähän mietin, että pitäisikö ostaa, mutta sitten ajattelin että ei, kyllä pärjään ilman. Nyt ostaisin heti sen. :D 

Haa! Tapaus maidonlämmitin alkaa selkeytymään- eli se on mikrotomille tyypeille tarkotettu! Mut eikö sitten kannattaisi ostaa se mikro, jos sille tulisi käyttöä jatkossakin, mutta ehkä maidonlämmittäjälle ei? ;) 

Elina U.
Lentoaskeleita

Aa, paitsi että sitä maidonlämmittäjää on varmaan mikroa helpompi kuskata tarvittaessa mukaan jonnekin!

mariaelina (Ei varmistettu)

Meillä ei ole mikroa eikä maidonlämmitintä sen koommin. Vesihaude kunniaan :) Saa juuri sopivan lämpöistä (mikrossa mielestäni vaikea arvioida) eikä mene vettä hukkaan kuten hanan alla lämmittäessä.

Vaippalaukkua pohdin minäkin parhaillani. Tähän asti menty tavallisella "musta aukko" -mallisella laukulla, mutta tyttö tulee olemaan pojan syntyessä vasta vuoden ikäinen. Olenkin siis alkanut kaivata kunnon hoitolaukkua, johon mieluiten mahtuisi molempien lasten tavarat.

Elina U.
Lentoaskeleita

Kahden vaippaikäisen kanssa järjestys laukussa varmasti vasta tarpeeseen tuleekin! Voisin kuvitella, että helpottaa ns huoltotoimenpiteitä reissussa. ;) Oi mä löysin nyt omani, enkä malta odottaa että se saapuu postissa parin päivän päästä! Toivottavasti on käytössä yhtä näppärä mitä mielessäni.

Merenwen

Siis mulla ei ole edes vielä lapsia mutta itseänikin suorastaan itketti noiden laukkujen kätevyys (ja kauneus!). Sisäinen organisaatiohiireni kihertää aina innosta nähdessään jotain kätevää ja järjestelmällistä :)

Elina U.
Lentoaskeleita

No nyt se löytyi: http://www.jollyroom.fi/produkter/storksak-hoitolaukku-noa-yellow . :) Jopa tällaisen yleensä vähän ei-niin-organisoivan tyypin tavarat on varmasti järjestyksessä, kun sisällä kulkee vielä ekstra-organisaattoripussukka ja taskuja riittää! Pirtsakan värinen ja oli vielä alessakin. :) 

Mirella V. (Ei varmistettu)

Mä olin esikoisen syntyessä hoitolaukkua vastaan. Koska mielikuvana oli liberolaukku tai joku ruma kassi, kahisevaa tuulipukukangasta. :D Käytin just sitä Marimekon olkalaukkua ja se vetikin hyvin yhden lapsen kamppeet sisälleen.

Nyt, kun kotona touhottaa 1v 11kk ikäinen poika ja toista odotetaan kuukauden sisään syntyväksi, oli pakko ostaa hoitolaukku. Pakko saada kahden lapsen kamat edes jotenkin järkevästi lokeroihin. Mä päädyin tämmöseen http://www.jollyroom.fi/produkter/babymel-hoitolaukku-satchel-jumbo-dot-... ja se oli rakkautta ensi silmäyksellä! :)

Elina U.
Lentoaskeleita

Voi tuo on ihana, itseasiassa se oli mullakin harkinnassa! Niin nätti! Päädyin nyt tähän: http://www.jollyroom.fi/produkter/storksak-hoitolaukku-noa-yellow , innostuin tuosta sisällä kulkevasta lisäorganisoijasta. Jospa nyt alkaisi meilläkin tavarat löytyä sen mustan aukon sijaan! :D

Vau mikä vauva!

Mä oon kans sitä "vaippa käsilaukkuun ja menoks" -tyyppiä. Pakko kyllä myöntää, että nyt kun on muutaman kerran ollut reissu, jollon pitää ottaa mukaan vaihtovaatteet vauvalle (selkäkakkamahdollisuus), vaihtohousut tytölle ("en mee vessaan!! ei oo hätä!! en kokeile!!" ja sit jossain ruuhkahuipussa PISSAHÄTÄÄÄÄ), pitkähihaiset molemmille (nää kelit), ehkä vielä jotain pientä hätävaraevästäkin, harso, tutti, vaihtoliivinsuojat jne.... niin on ruvennut käsilaukku oleen aika täynnä, ja oma lompakko hävinnyt johonkin sinne uumeniin :D

Mut sit toisaalta pelkään, että jos otan erikseen hoitolaukun, niin alan ihan varuiks kuskaan mukana hulluna tavaraa joka ikinen kerta kun vaan poistutaan kotiovesta. Ainakin pysyy rajaus vaan niissä tärkeimmissä, kun pitää mahduttaa omaan kassiin. Liberolaukku tosin olis aika pieni ja vaivaton kans ja kyllä se esikoisen aikaan joskus siellä vaunun alakopassa pyöri, mut ei oo tullut päivittäiseen käyttöön silti.

Elina U.
Lentoaskeleita

Hehee kuulostaa NIIN tutulta! :D Ja meillä on vielä sellainen jonkin sortin karman laki matkassa, että jos satun kuvittelemaan rehvakkaana, että ei tarvita isoveljelle enää varavaatteita reissuun, niin johan on ainakin mehulasi paidalla. ;) Samaa hiukan pelkään minäkin, että sullonko ne hoitolaukun taskut sitten täyteen kaikkea mahdollista järjestyshuumassani ja huomaan kantavani kohta matkalaukkua kauppareissullakin.

Torey
Näissä neliöissä

Esikoisen kanssa käytin hoitolaukkua ensi alkuun. Lopulta kamat alkoi kuitenkin kulkea ihan vaan mun Marimekon laukussa. Sama nyt kuopuksen kanssa. Kaikki tarvittava mahtuu mukaan, ellei olla koko päivää reissussa. Sitten saatan laittaa tytön tarvikkeet toiseen ja omat toiseen Marimekon laukkuun. :)

Elina U.
Lentoaskeleita

Marimekolla on kyllä tosi kätsyn mallisia laukkuja myös hoitolaukkutarkoitukseen! Ja ovat toki fiksu valinta, sillä niille tulee käyttöä sitten hoitolaukkutarpeen jälkeenkin. :) Mulla on se Marimekon Eppu-reppu, mitä mietin tuossa, että menisikö se hoitolaukusta. Sitä ei kuitenkaan saa vaunuihin kiinni reppumaisten hihnojen vuoksi, niin päädyin nyt sitten käytännöllisenä hoitolaukkuun (ei vitsi miten tylsän kuuloista).

Torey
Näissä neliöissä

:D

Laukun hihnaa kun saa säädeltyä, niin sen saa vaunuihin. ;) 

Kommentoi