Hoitolaukku, ei vai joo?

Päästelen usein suustani vastaavia lauseita: ”odottavat äidit taitavat olla markkinoijien mielestä superhelppo kohderyhmä, kun niille kaupataan kaikkea tällaista” ja ”kuka tarvitsee oikeesti kaikkea tätä vauvakamaa?” (maidonlämmityskone, oikeesti? Miksi maitoa ei voi lämmittää hanan alla tai mikrossa?). Olen moneen kertaan vannonut, että esimerkiksi hoitolaukku on aivan turha, että ihan hyvin sitä pärjää tavallisella laukulla. Niin olen tavallaan pärjännytkin, mutta nyt minun on pakko myöntää, että en enää jaksa kaivella vaippoja, vaatteita ja kosteuspyyhkeitä sekunnissa mustaksi aukoksi muuttuvasta laukustani. Olen jopa ottanut käyttöön aiemmin naureskelemani vihreän Libero-kassin (”käyttääkö sitä muka oikeesti joku?”, vastauksena itselleni: joo, minä), koska pienessä kassissa kaikki on niin näppärästi hollilla.

sarkanniemi_0.jpg

Tämä kuva kyllä vahvisti päätökseni: ihan mikä vaan muu laukku käyttöön ja heti. 

 

Nyt kuitenkin olen alkanut palavasti haluta taskuja ja järjestystä vaipanvaihtotilanteisiin reissussa. Toistuvasti reissussa tapahtuvilla niskakakkakatastrofeilla on ehkä vaikutusta asiaan sekä sillä, että kahden lapsen kanssa lähtötilanteessa olisi syytä olla kaikki valmiiksi fiksusti pakattuna. Libero-kassin vetskari sanoi lauantaina kräts ja nyt löysin sitten itseni selailemasta nettikauppojen hoitolaukkutarjontaa. Olen aika yllättynyt, sillä nykyään saa näköjään oikeesti ihan kivan näköisiä hoitolaukkuja, jotka eivät edes huuda että HOITOLAUKKU tai näytä Libero-kassilta. Näyttävät sisätaskuineen niin käteviltä että itkettää. 

hoitolaukut.jpg

Tuttu ääni päässäni silti vähän naureskelee, että eivätkö laukkuun sujautetut pussukat ajaisi kuitenkin saman asian. Kaverini lupasi lainata omaa oikein kivan ja näppärän hoitolaukkunsa minulle, niin voisin ainakin kokeilla, helpottaisiko se oikeasti vaipanvaihtotilanteita ym. reissussa sen verran kuin kuvittelen ja tehdä sitten vasta ostopäätöksen.

Mitä te sanotte, ovatko hoitolaukut oikeasti käteviä käytössä vai sitä ns. ylimääräistä vauvakamaa ja ilmankin pärjää? 

 

Laukkukuvat täältä

 

Kommentit (27)
 1. Esikoisen kanssa käytin hoitolaukkua ensi alkuun. Lopulta kamat alkoi kuitenkin kulkea ihan vaan mun Marimekon laukussa. Sama nyt kuopuksen kanssa. Kaikki tarvittava mahtuu mukaan, ellei olla koko päivää reissussa. Sitten saatan laittaa tytön tarvikkeet toiseen ja omat toiseen Marimekon laukkuun. 🙂

  1. Marimekolla on kyllä tosi kätsyn mallisia laukkuja myös hoitolaukkutarkoitukseen! Ja ovat toki fiksu valinta, sillä niille tulee käyttöä sitten hoitolaukkutarpeen jälkeenkin. 🙂 Mulla on se Marimekon Eppu-reppu, mitä mietin tuossa, että menisikö se hoitolaukusta. Sitä ei kuitenkaan saa vaunuihin kiinni reppumaisten hihnojen vuoksi, niin päädyin nyt sitten käytännöllisenä hoitolaukkuun (ei vitsi miten tylsän kuuloista).

   1. 😀

    Laukun hihnaa kun saa säädeltyä, niin sen saa vaunuihin. 😉 

 2. Mä oon kans sitä ”vaippa käsilaukkuun ja menoks” -tyyppiä. Pakko kyllä myöntää, että nyt kun on muutaman kerran ollut reissu, jollon pitää ottaa mukaan vaihtovaatteet vauvalle (selkäkakkamahdollisuus), vaihtohousut tytölle (”en mee vessaan!! ei oo hätä!! en kokeile!!” ja sit jossain ruuhkahuipussa PISSAHÄTÄÄÄÄ), pitkähihaiset molemmille (nää kelit), ehkä vielä jotain pientä hätävaraevästäkin, harso, tutti, vaihtoliivinsuojat jne…. niin on ruvennut käsilaukku oleen aika täynnä, ja oma lompakko hävinnyt johonkin sinne uumeniin 😀

  Mut sit toisaalta pelkään, että jos otan erikseen hoitolaukun, niin alan ihan varuiks kuskaan mukana hulluna tavaraa joka ikinen kerta kun vaan poistutaan kotiovesta. Ainakin pysyy rajaus vaan niissä tärkeimmissä, kun pitää mahduttaa omaan kassiin. Liberolaukku tosin olis aika pieni ja vaivaton kans ja kyllä se esikoisen aikaan joskus siellä vaunun alakopassa pyöri, mut ei oo tullut päivittäiseen käyttöön silti.

  1. Hehee kuulostaa NIIN tutulta! 😀 Ja meillä on vielä sellainen jonkin sortin karman laki matkassa, että jos satun kuvittelemaan rehvakkaana, että ei tarvita isoveljelle enää varavaatteita reissuun, niin johan on ainakin mehulasi paidalla. 😉 Samaa hiukan pelkään minäkin, että sullonko ne hoitolaukun taskut sitten täyteen kaikkea mahdollista järjestyshuumassani ja huomaan kantavani kohta matkalaukkua kauppareissullakin.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *