Homeopaatin penkissä

Kirjoitin täällä iho-ongelmistani, joihin ajattelin hakea apua homeopatiasta. Siispä tänään istahdin homeopaatin tuoliin ja kokeilin vaihtoehtoista lääketiedettä. Hiukan jännitti, enkä oikein tiennyt mitä käynniltä odottaa.

Käynnin aluksi homeopaatti kertoi minulle homeopatian perusteista. Kuinka toisin kuin länsimaisessa lääketieteessä, homeopatiassa ei hoideta vain oiretta, vaan myös sen syytä. Homeopatiassa ihmistä katsotaan kokonaisuutena, jonka tasapaino on tärkeää hyvinvoinnin kannalta. Juuri tämä tasapainotila on homeopatian päämäärä, ja siihen pyritään luonnonmukaisin keinoin. Kuulostaa ainakin minun korvaani aika hyvältä. 

Ainakin tuo ihminen kokonaisuutena -lähtökohta täyttyi aika perusteellisesti käynnin aikana. Kävimme läpi koko sairaushistoriani lapsena sairastetusta rotaviruksesta lähtien tähän päivään asti (no en varmaan kyllä muistanut/tiennyt kaikkea), puhuimme hormonaalisesta toiminnastani, elämäntavoistani, ruokailutottumuksistani, nukkumisesta, mielialastani, luonteestani jne. Homeopaatti esitti yllättäviäkin kysymyksiä, kuten paljonko tunnen janoa päivän aikana, mihin ruokiin tunnen mielihaluja, minkä ikäisenä minulla alkoi kuukautiset ja stressinsietokyvystäni. Välillä minusta tuntui jopa että olisin ennemminkin psykologin kuin homeopaatin penkissä!

Homeopaatti korosti sitä, kuinka kaikki kokonaisuuden osat ovat tärkeitä. Melko erilainen käynti siis kuin terveyskeskuslääkärin luona. Potilasta todella kuunnellaan, eikä tosiaankaan keskitytä vain siihen yhteen vaivaan/oireeseen.

Kuten lääkärit ja itsekin olen jo diagnosoinut, homeopaattikin totesi lievän akneni ovan hormonaaliperäistä. Hän oli myös sitä mieltä, että akne liittyy kohdallani stressiin, ja allekirjoitan tämän väittämän kyllä täysin. Ihoni alkoi epäilyttävästi kukkia juuri palatessani opintojen pariin ja vauvan aloittaessa päivähoidon, ja nyt tilanteen ”normalisoiduttua” myös ihoni on taas paljon parempi.

Nyt sain kolmen kuukauden aloituskuurin, jonka tarkoituksena olisi tasapainoittaa hormonitoimintaani ja ilmeisesti jotenkin neutralisoida ja rauhoittaa ihoani. Jos tämä tepsii, taidan harkita jatkossakin homeopatiaa tarvittaessa muissakin asioissa. Osa minusta ajatteli vielä ennen käyntiä, että aika huuhaata varmaan koko touhu, mutta nyt saatan olla ehkä hieman hurahtanut tähän juttuun! 😉 No, katsotaan nyt vielä tietysti minkälaisia tuloksia kuuri tuo.

Edelleen kuulisin mielelläni muiden kokemuksista, ajatuksista tai vaikkapa ennakkoluuloista homeopatiaa kohtaan!

Kommentit (4)
  1. Akupunktiosta huikannut vierailija täällä. Eli kymmenen vuoden e-pillereiden syömisen lopettamisen jälkeen koko kroppa tuntui menevän ihan sekaisin. Kuukautiset tulivat, mutta kierto oli jossain 40-50 päivän paikkeilla ja iho meni tosiaan huonoon kuntoon (mitä se tosin oli ollut jo ennen pillereitä teini-iässä, mutta sittemmin rauhoittunut). Lisäksi tietyt ruoka-aineet alkoivat aiheuttaa vatsaongelmia, mitä en koskaan aiemmin ollut havainnut. Hormoniepätasapainohan varmasti tasoittuu itsellään ajan myötäkin, mutta uskon, että akupunktio auttoi tasaamaan tätä. Kävin akupunktiossa noin kuukauden välein ehkä yhteensä seitsemän kertaa. Alle puolen vuoden vuoden kuluttua ensimmäisestä käynnistä menkat ovat tulleet melkein tunnin tarkkuudella 28 päivän syklillä. Aika hyvin siis 🙂 Sain akupuntiosta muutenkin kullanarvoisia vinkkejä mm. syömiseen liittyen (miten autan kroppaani pysymään tasapainossa, vatsa toimii kunnolla ja en palele enää jatkuvasti jne.). Ihon kunnon paraneminen näköjään vaatii vielä enemmän aikaa (ja ties mitä), mutta koitan viimeiseen asti pysyä erossa lääkekuureista. En halua sotkea niillä kehoni toimintaa (tämä oli yhtenä syynä myös e-pillereiden lopettamiseen).

  2. annam- Kerron ilman muuta! Ilmeisesti ”kunnon tulokset” tulevat esiin vasta kuuden kuukauden hoitojakson jälkeen, mutta jaan täällä varmaankin myös väliaikamietteitä aiheesta. Tuo ideologia kiehtoo kovasti minuakin. 🙂

    Ruusu Kiitos kovasti kun jaoit kokemuksesi, tämä vain vahvisti omaa innostustani homeopatiaa kohtaan! Ihan mahtavaa että sait avun luonnollisia reittejä ja antibioottikierre katkesi. Minunkin homeopaatti vaikutti tosi mukavalta, varmaan tuohon hommaan ei alakaan kukaan antiempatiakykyinen tyyppi. Joo näin myös ymmärsin, että tuloksien kanssa täytyy olla kärsivällinen, eivät ihan viikossa ilmaannu.

    vierailija En olekaan tullut ajatelleeksikaan akupunktioita! Huomasitko ihan selkeän tasoittumisen hormonaalisessa toiminnassasi? Mielenkiintoista! Kävin Homeopaattisen putiikin Aino-Maija Sallan vastaanotolla. Täällä lisätietoa jos kiinnostaa. Homeopaatti vaikutti tosi asiantuntevalta ja mukavalta, vaikka minulla ei vertailupohjaa olekaan. Käynti kesti noin 45 minuuttia, mikä on ymmärrykseni mukaan melko lyhyt aika ensikerraksi.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *