Homeopatiaa iho-ongelmiin?

Nostan nyt esille elämäni suurimman kirosanan: akne. Olen kärsinyt jonkinlaisesta aknesta ala-asteelta asti, ja kokeillut sen nujertamiseksi oikeastaan kaikkea. Olen käynyt kosmetologilla, kokeillut erilaisia ruokavalioita, voiteita, pesuaineita, luonnonkosmetiikkaa, rampannut lääkärissä ja syönyt pitkiä antibioottikuureja. Aknen taso on omalla kohdallani onneksi lievä, mutta muutaman vuoden se kävi keskivaikeankin puolella. 

18-vuotiaana aloitin e-pillerit, jotka hävittivät iho-ongelmani kokonaan. Parikympin rajan tultua sairastuin kuitenkin auralliseen migreeniin, jonka vuoksi en voi koskaan syödä e-pillereitä. Näpyt puskivat takisin, ja olin takaisin lähtöruudussa. Nyt ihoni on ollut pitkään raskauden jälkeen melko hyvässä kunnossa luultavasti imetyksen ansiosta, mutta lopetin imetyksen joulukuussa, ja kas -minulle ilmestyi taas muutamia inhottavia näppylöitä viime viikolla. Tämä ei tietenkään vielä tarkoita aknea, mutta olen suoraan sanoen paniikissa. Taasko se alkaa?

Olen pyöritellyt mielessäni Roaccutan -kuurin syömistä, ja ehdin jo päättääkin että jos akne nyt puskee päälle niin syön tuon kuurin. Tutkin asiaa netistä, ja tulin kuitenkin toisiin ajatuksiin lääkkeen sivuvaikutuksia tutkittuani (jos jotain kiinnostaa, täältä löytyy tuo pelottava lista). Isotretitioonia käytetään myös syöpälääkkeenä, ja minusta tuntuisi oikeastaan aika hurjalta kuormittaa elimistöäni noin rajuilla lääkkeillä kun ei ole kysymys ihan elämästä.

Toisaalta haluaisin syödä tuon kuurin (jos nyt tilanne menisi siis pahaksi) sillä olen täysin kyllästynyt painimaan iho-ongelmien kanssa. Akne vaikuttaa ”päällä ollessa” tosi suoraan itsetuntooni ja masentaa minua. Täytän ensi viikolla 24, eihän tässä iässä enää kuuluisi olla finnejä!

Etsiessäni netistä apukeinoja ongelmani nitistämiseksi, törmäsin homeopatiasivustoihin. Äitini uskoo vahvasti vaihtoehtolääketieteeseen, ja kannusti minua kokeilemaan homeopatiaa. Lupasi jopa maksaa hoitoni vaikkapa syntymäpäivälahjana kuulemma, kunhan vain lupaan olla syömättä Roaccutania (voi äiti <3 ). Olen ehkä hiukan skeptinen, mutta toisaalta miksi en kokeilisi tätä, sillä ajatus isotretitioonista pelottaa ja ahdistaa minua hirveästi.

Nyt täytyisi ottaa selvää Tampereen seudun homeopaateista, ja kartoittaa hiukan että onko homeopatiasta mahdollisesti apua ongelmassani.

Jos jollain tänne eksyjällä on minkälaisia vain kokemuksia homeopatiasta, kuulisin niitä enemmän kuin mielelläni! Kiitos ihan ihan hirveesti jo etukäteen jos jaksat kommentoida!

Kommentit (25)
  1. Heip! Kirjoitit että jouduit lopettamaan homeopatian allergian vuoksi, millaista allergia sinulle esiintyi? Haluaisin tietää, sillä epäilen itse homeopaattisten lääkkeiden aiheuttaneen minulle allergiaa.

    1. Moikka! Sain siis käyttäessäni homeopaattisia lääkkeitä todella rajun allergiakohtauksen, kehooni ilmestyi runsaasti nokkosihottumaa ja huuleni olivat kuin liioitellun botox-käsittelyn jäljiltä. Hengitys tuntui myös ahtaalta. Varmaa syytä tälle reaktiolle ei koskaan löytynyt, mutta lääkäri epäili sen voivan johtua homeopaattisista lääkkeistä ja määräsi minut lopettamaan ne. Syyhän saattoi olla toki jossain muuallakin, eli varmaa tietoa tästä ei ole. Reaktio meni ohi parissa päivässä lääkkeiden avulla ja muistelisin jopa syöneeni homeopaattisen kuurin loppuun tauon jälkeen. Sain kyllä homeopatiasta avun akneeni. Kannattaa olla tarkkana ja ottaa yhteys lääkäriin. 

  2. Heip! Kirjoitit että jouduit lopettamaan homeopatian allergian vuoksi, millaista allergia sinulle esiintyi? Haluaisin tietää, sillä epäilen itse homeopaattisten lääkkeiden aiheuttaneen minulle allergiaa.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *