Huoleton morsian?

Lentoaskeleita

Aiemmissa hääaiheisissa jutuissani olen kirjoittanut, kuinka en tosiaankaan osaa ottaa minkäänlaista stressiä häistä. Että suunnittelu on vaan hauskaa pientä puuhastelua, ja että kyllä ne asiat siitä sitten rennosti hoituu... Aikaakin on vielä vaikka kuinka! 

Vai meneekö se sittenkään ihan näin?

Juuri nyt kaikki hääaiheiset jutut ja kysymykset nostavat minussa pienen stressin pintaan. Häihimme on noin puoli vuotta aikaa, ja olen kaikenlaisia keskusteluja seuratessani oppinut, että puoli vuotta on hääkielellä yhtä kuin VÄHÄN. O-ou. 

Onhan meillä ne tärkeimmät onneksi kunnossa: paikka ja kirkko varattuja, kutsuvieraslista, haavelistani kriteerit täyttävä täydellinen häämekko kaapissa, ja jonkin verran ideoita hautumassa. Ja onneksi kaasotiimini on aika korvaamaton ja tehokas. <3 

Yhä kysymysmerkkinä oleva kuvaaja aiheuttaa "en stressaa"-lupauksistani huolimatta havaittavia stressitykytyksiä. Mistä oi mistä löydän mielikuviini pinttyneen vintage-tyylisen vihkisormuksen ja vielä budjettiin mahtuvan? Vai pitäisikö miettiä ihan toisenlaista sormusta.

 

 

Lasketaanko pinterestin selailu häiden järjestelyksi?

Mistä löytäisin aikaa arjen, opiskeluiden ja 1-vee synttärijuhlien suunnittelun ja toteutuksen keskellä hääsuunnitelmille?

Kutsutkin pitäisi varmaan olla jo valmiina ja lähettää pian...

Pikku hiljaa alkaa hiipiä stressinpoikanen pintaan.

(kuva 1)

Kommentit

Ella F.
Siperian Ella

Voi ei, älä alakaan stressaamaan! Se on ymmärtääkseni paras tapa pilata omat häänsä. Mä otin ihan tosi löysin rantein, ja oli ihanin päivä ikinä :) Vihkijä, vihkipaikka, ravintola, siinä se. Ok, oma mekko löytyi 4 viikkoa ennen h-hetkeä, meni se mitä aluksi olin kaavaillut vaihtoon :P

Sanovat ettei sormuksen teettäminen maksa sen enempää kuin valmiskaan sormus. Mutta tietenkin sormus isolla timantilla maksais kaupassakin paljon, niin maksaahan se sitten teetettynäkin :)

Meillä on kahdeksan kuukautta häihin ja ollaan myös päätetty olla stressaamatta. Valittiin juhlapaikka, joka hoitaa kaikki ruokapuolen ja koristelut ym. eli niistä ei tarvii stressata. Kirkko on myös varattu ja oman pukuni ostin käytettynä netistä edes sovittamatta sitä. Hääohjelmaksi halutaan vaan hyvä bändi, mutta se on kyllä vielä varaamatta (ovatpa muuten aika kalliita...).

Itseäni kutkuttais ruveta jo tilailemaan kutsuja ja muita (tilataan valmiiksi painetetut eikä ruveta askartelemaan), mutta mä tiedän ettei mun mies kestä, jos rupeen niitä nyt jo tilailemaan.

phocahispida

Timantin sijaan korukivi niin hinta putoaa kummasti. ;) Ja on suurella todennäköisellä huomattavasti ekologisempi ja eettisempikin!

Millaisia kutsuja oley ajatellut? Itse askarreltuja vai jostain firmasta tilattuja. Tein taitto-ohjelmalla omat ja kaasoiltavan ystäväni kutsut ja molemmista tuli mielestänme omannäköiset ja tyylikkäät. Netistä saa eri painoista tilattua itse suunniteltujakin. Huikkaa vaan, jos ei löydy mieleisiä paperituotteita; Minäkin voin kokeilla suunitella. ;)

Tyyne
Sukat makkaralla

Minäkin kannustan pysymään edelleen tuossa ei stressta liikaa- tilassa :) Kirjoitinkin vastikään meidän suunnitteluista ja missä mennään.

Minulla olisi vinkata yksi hyvä kuvaaja, mutta luulenpa että hän tekee vain pääkaupunkikeikkaa:( Mutta voin laittaa linkin kuitenkin, eihän sitä tiedä. Tuo kuvaaja on ollut kaksissa viimeisimmissä häissä joissa olen ollut.

Kutsuja täälläkin pohditaan juuri nyt .. ajateltiin ehkäpä tilata ja tuunata sitten itse vähän lisää...hmm.

Ella F.
Siperian Ella

Kokemuksia sormuksen teettämisestä: Tulee juuri sellainen kuin haluaa. Meidän sormukset täällä: Her Design, ne simppelimmät siinä vasemmalla. Ja todellakin, ei tule  ainakaan kalliimmaksi kuin mitä "valmiina listalta", ja saa juuri sitä mitä haluaa :) 

 

Ella F.
Siperian Ella

Öööööh, toivottavasti aika ei nyt ole kovin paljoa kullanut (ehheheh, puujalka halkopinoon) muistoja, kun pistän, että noin 1000€ yhteensä, ehkä vähän vähemmän. 

Ella F.
Siperian Ella

Täsmennyksenä vielä, meillä oli timantti omasta takaa, osittain kierrättetty on mun sormus siis. Ja vanhaa kultaakin olisi voinut käyttää, jos olisi halunnut. Että jos esim. haluaa säilyttää jonkun perintökorun, mutta se ei ole aivan omaa tyyliä, voi kultaseppä takoa siitä enemmän oman maun mukaisen. 

honeychile

http://erstwhilejewelry.com/

http://antiqueengagementrings.com/shopping/shopdisplayproducts.asp?id=20

Jos näistä on mitään apua... :) Mun vihkisormus teetettiin jyväskyläläisessä Qiva Jewelleryssä ja oon tyytyväinen että käytin hiukan aikaa, vaivaa ja rahaa siihen, koska se ilostuttaa kyllä joka päivä tuossa sormessa. Jos päätyy teettämään, omalla kohdalla tärkeintä oli löytää kultaseppä jonka tyylistä yleisesti ottaen pidin, kun itsellä ei ihan tarkkaa mielikuvaa ollut millaisen sormuksen haluan.

Etukäteen saa vähän mielestäni stressata, koska ainakin itsellä jäisi homma hoitamassa jos ei pientä painetta olis ilmassa... mut tärkeintä on sit itse juhlien tullen antaa vaan mennä ja nauttia. Paras neuvo jonka sain oli, että kukaan ei huomaa jos joku yksityiskohta päivässä ei ole täydellinen mutta kaikki huomaa v****ntuneen morsiamen :D

 

phocahispida

Ja hei hääostoksia tekevän unelmapaikka Etsyn puolelta löytyy niin kortteja, koristeita kuin käsityönä/tilauksena tehtäviä sormuksiakin laaja valikoima.

Elina U.
Lentoaskeleita

Kiitos ihan hirveesti teidän sormusjahtivinkeistä! :) Ja muutenkin, palasin vähän taas maanpinnalle stressitason suhteen. ;) Palaan teidän jokaisen kommenttiin vielä tänään kun pääsen koneen ääreen, siis tosi kullanarvosia vinkkejä. Kierrätys tai teettäminen sormuksen suhteen kiinnostaisi kovastikin, niin nämä tulivat kuin tilauksesta!

mariaelina (Ei varmistettu)

Hei älä stressaa, sillä sinulla on vielä runsaasti aikaa.

Meidän häihimme on kaksi kuukautta, tai kaksi ja puoli. Kirkko ja hääpaikka on, vieraslista samoin. Mutta esimerkiksi pukua minulla ei vielä ole, ei tietoakaan kuvaajasta (tai haluammeko edes sellaista), kutsuja ei ole vielä lähetetty (mieheni sisko vasta piirtää niitä) ja kakkua ei ole tilattu. Ja onhan noita muitakin.

Hyvin se menee kuitenkin. Ja se päivä - no, minä olen päättänyt, että se on täydellinen joka tapauksessa kun saan mennä rakkaani kanssa naimisiin. Muu järjestyy.

P.S. Sormuksen valinnan olen delegoinut sulhaselle, pienen opastuksen jälkeen (joka meni näin: yksinkertaista, kiitos). Kuulin myös, että vanhan perinteen mukaan hääkimpun ostaa sulhanen. Tuo ajatus viehätti minua, joten senkin homman delegoin.

Joku saattaa nyt ajatella, etteivät häät ole minulle tärkeät. Se ei ole laisinkaan totta, päinvastoin. Haluan toki kauniin sekä ikimuistoisen hääpäivän, mutta en usko stressin siitä kaunista tekevän, vaan rentouden. Ja ihmisten.

Elina U.
Lentoaskeleita

Ella F Voi miten ihailtava asenne! Joo nyt minäkin nitistän tämän stressin jo ennen kuin se pääsee valtaan laisinkaan. Kyseessä on kuitenkin niin ainutlaatuinen ja ihana päivä, että olisi aika kurjaa kiristellä hampaita kauheesti sen takia. Kiitos noista linkkivinkeistä! Näiden kommenttien jälkeen pidän kyllä sormuksen teettämisen ehdottomasti varteenotettavana vaihtoehtona. Olen jotenkin ajatellut, että se maksaisi pari kertaa enemmän kuin "valmiina ostetut". Mistäköhän olen tämänkin mielikuvan kehittänyt...

Vierailija Oi oi juuri tuollaisia! Uskaltaisikohan sormusta tilata ulkomailta... Hmm...

Emmi Nuorgam Kiitos, tiedätkö minä aion tehdä nyt juuri noin! Rakastan listojen laatimista, niin tuollainen aikataululista kuukausitavoitteineen olisi juuri passeli rauhoittamaan ja aikatauluttamaan tämän touhun. Ja jos juhlajärjestelijäkin käskee olemaan stressaamatta niin kai sitä täytyy uskoa. ;)

Jenn- Tuo on kyllä aika suuri pelastus, että koristelutkin tulee juhlapaikalta. Eipä tarvitse niitä sitten pähkäillä! :) Meilläkin tulee ruuat, juomat, kattaukset ja "sesongin mukaiset koristeet" juhlapaikalta, mutta vielä on vähän auki että mitä nämä sesongin mukaisuudet sisältävät. Musiikki tunnelmanluojana on tosi tärkeä, onnea hyvän bändin metsästykseen! :) Me päädyttiin (vanhempiemme kauhuksi, heh) luopumaan bändistä budjettisyistä... Olisi ollut vaihtoehtoina toinen juhlapaikka ja bändi, tai sitten tämä juhlapaikka ilman bändiä, mutta kun tuo juhlapaikka oli vain niiiin täydellinen niin oli pakko tehdä tässä nyt kompromissi. Niinpä meillä on hää-dj! :D

 

Elina U.
Lentoaskeleita

phocahispida Ajateltiin askarrella kutsut. Hakusessa olisi jotain simppeliä mutta tyylikästä, ja kutsussa tulisi olla "tasku" johon saisi sujautettua taitellun A-4:sen ajo-ohjeita, yöpymisvinkkejä ym. varten. Värit saattaisivat olla ehkä mustavalkoista jollain esim. hopeisella tehosteella tai jotain vaaleaa, mutta vaaleanpunaiset jne sydänkortit ovat aika nou... Oikeastaan koko kortti-idea on vielä tosi auki. Voi ottaisin ideoita ja vinkkejä enemmän kuin kiitollisena vastaan tuollaiselta taiteelliselta tyypiltä! :) Miten en muuten ole kuullut ikinä ennen tällaisesta etsy-sivustosta? :D

Mietin kanssa tuota timanttien eettisyyspuolta kieltämättä... Mutta jotenkin vaan haluaisin timantin vihkisormukseen. Kierrätetty timantti tai käytetty vintagesormus olisivat aika oivia vaihtoehtoja uutena ostettujen rinnalle, ja sattuvat aika usein miellyttämään suuresti silmäänikin! Onneksi tässä on vielä aikaa miettiä. :)

honeychile Hahaha ihan mahtava neuvo, tästä teen mantrani! :D Kiitos noista linkeistä! Tuolla Ertwhilesn shopissa oli aiiiivan ihania, mutta harmi liian kallitta meidän budjettiin, mutta ah mitä silmänruokaa. Ja siis tuo antiquestorehan on aivan löytö! Ihania. Ja myös tosi mahti valikoima meidänkin hintahaarukkaan. Jes! Mutta mitenköhän noi tilausjutut mahtais mennä? Apua, noi on niin upeita että pakko ottaa nyt kyllä selvää. Esim. tämähän on aivan täydellinen!

 

Elina U.
Lentoaskeleita

Tyyne Hei kävin tuolla sun palstalla ja teillähän on jo aivan mahtavalla mallilla suunnitelmat ja toteutuspuolikin! Hyvä te! :) Ja siis "ei stressiä" -ohjenuora taas heti käyttöön. Kuten tuo honeychilen neuvokin jo kertoo kuinka siinä voi käydä jos alkaa stressaamaan liikaa! :D Ja kiitti tuosta kuvaajalinkistä, vaikka ei tekisikään muuta kuin pääkaupunkiseutukeikkaa niin on tosi tärkeää vertailla kuvaajia. 

 

Elina U.
Lentoaskeleita

 mariaelina Vautsi mitä suorastaan zen-mäistä tyyneyttä sinulla! ;) En usko että kukaan ajattelee niin ettei häät olisi tärkeitä myös meille vähemmän stressaaville (huomaatko, meille vähemmän stressaaville, lasken itseni taas tähän joukkoon, heh), sillä onhan tuo juuri sen päivän tärkein asia, avioliiton solmiminen rakastamansa ihmisen kanssa. <3 Aika suloisia nuo vanhat perinteet, ja kas mitä stressinsäästäjiä! ;) Tai no minä kyllä stressaisin varmaan ihan hulluna että mitäköhän se mahtaa valita, niin taidetaan siksi valita ihan yhdessä... :D 

honeychile

Rosanna: Tilaamisesta mulla ei oo valitettavasti kokemusta! Mutta jos satut Pirkanmaalla päin vaikuttamaan, niin mulla olis valokuvaajavinkkinä vielä Sara Pihlaja, joka oli meidän häissä kuvaamassa. Valokuvaaja on aika iso sijoitus, mut ite olin tyytyväinen, kuvat oli ihan huippuja!

www.kinuski.com

Elina U.
Lentoaskeleita

Niin asumme kyllä Pirkanmaalla, mutta en olekaan tainnut mainita että häämme järjestetään Raumalla. :) Mutta luulisi kuvaajien lähtevän myös vähän pidemmille keikoille (kai).

Honeychile, vau mitä kuvia tuolla hääportfoliossa! Kuvien tunnelma välittyy jotenkin niin ihmeen koskettavan aidosti. Herkkiä ja taitavia kuvia, juuri sellaista tyyliä itseasiassa mitä haen... Niin mekin ajateltiin budjettia laatiessamme, että kuvaajaan hiukan täytyy kyllä panostaa, koska niitä kuvia katellaankin sitten lopun elämän. :)

Emmi Nuorgam tosi ihania nuo odotuskuvasi! Suorastaan hehkut, upeita! Alkoi ihan harmittaa kun itsestäni ei ole kuin pari kuvaa koko raskausajalta, puhumattakaan ammattilaisen ikuistamista muistosta.. Taitava valokuvaaja! 

Kiitos taas vinkeistä! :) Meidän hääthän järjestyykin tässä melkein itsekseen kun satelee niin hyviä ideoita. :D

Kommentoi