Hurrikaani Matthew

Pari viikkoa sitten sain muutaman viestin ja kommentin blogini lukijoilta, joissa te ihanat tyypit olitte huolissanne meidän turvallisuudesta Charloten mellakoiden aikana. Onneksi voin vastata samoin kuin silloinkin: meillä ei ole mitään hätää! Vaikka puolet osavaltiostamme parhaillaan evakuoidaankin hurrikaani Matthewn tieltä, olemme sen verran kaukana rannikolta, että evakuointialueen rajalle on vielä melkein 90 mailia. Tuntuu todella hurjalta seurata uutisia ja miettiä niitä, jotka tällä hetkellä pakkailevat autojaan ja valmistavat talojaan kohtaamaan hurrikaanin, joka on viimeisen arvion mukaan laskettu kuuluvan luokkaan neljä. Rannikon koulut ovat kiinni, autojonot matelevat jo yksisuuntaiseksi muutettuja teitä, bensiini alkaa olla paikoin rannikkoa vähissä huoltoasemilla, uutiskanavat päivittävät tilannetta, eikä kukaan ole oikein varma mitä odottaa. Kuvat Haitilta ovat pysäyttäviä, tänään pidän kädet ristissä Floridan asukkaiden puolesta. Erityisesti mielessäni on Floridaan juuri matkustanut ystäväperhe ja muut Floridan tutut (pliis lähtekäähän livohkaan!). 

Meille Charloten alueelle ja tänne Rock Hilliin ei luvata muuta kuin Matthew’n ”laitoja”, eli reipasta sadetta ja tuulta, mutta ei mitään sen kummempaa. Olen vähän tunnustellut kuinka paikalliset suhtautuvat ja tunnelma on melko rento, mutta silti kaupoista hamstrataan täälläkin vesikanistereita. Olen nyt vähän kahden vaiheilla, pitäisikö meidänkin mennä hakemaan muutama kanisteri varastoon, vai onko tämä meidän alueella samaa luokkaa viime talven snow dayn kanssa (mitä todennäköisimmin näin on). Tankkaamassa on syytä käydä ainakin. Uutisissa peloteltiin, että saattaahan hurrikaanit kääntyä ja paluureitit yllättää meidän York Countynkin, mutta minulla on aina aikamoinen varaus tällaisiin uhkakuvien maalailuihin. Viikonlopuksi suunniteltu Charlestonin-matka Suomi-vieraidemme kanssa jouduttiin tietysti perumaan, mutta jos vain sää ja ruuhkat sallivat, teemme minireissun toiseen suuntaan eli vuorille. 

charleston south carolina storm

Stay safe, beautiful Charleston! Kuva ei liity Matthew’n vaan on kesäkuulta, jolloin ehdimme juuri autolle ennen kuin huomasimme olevamme keskellä trooppista myrskyä (joka oli minulle jo aivan tarpeeksi hurja kokemus). Toivottavasti nämä kadut ovat jo tyhjiä!

 

 

​SEURAATKO JO? FACEBOOK / INSTAGRAM / OTA YHTEYTTÄ: LENTOASKELEITA@GMAIL.COM

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *