Kertakaikkisen ihmeellistä, viisi kuukautta

Hui -huomasin vastaavani eilen eräälle vauvan ikää tiedustelevalle mummulle että tää on nyt viisi kuukautta. Juurihan silitin vauvan lakanoita (ihan totta, ja kuvittelin vielä tekeväni niin vauvan synnyttyäkin, hehe!) ison mahani kanssa, viikkailin 52 senttisiä vaatteita pinoihinsa ja nukuin tyyjä polvien, nilkkojen ja vatsan tukena. Äsken vielä tuin hentoa niskaa ja puin tumppuja pienten sormien suojaksi. Ja nyt meillä on tämä naurusta kiljahteleva kaikesta kiinnostunut minipoika. Joka painaa melkein kymmenen kiloa eikä malta nukkua kun maailma on niin ihmeellinen ja kaikkea pitää koskea sekä maistaa tietenkin. Kasvaa ulos kaikista vaatteistaan ja haluaa pomppia sylissä.

Kysymys kuuluu, missä välissä aika on näin hujahtanut?

Voisiko joku poistaa näiden vauvakuukausiemme pikakeluauksen ja painaa hidastusnappulaa?

Katselen kyyneleet silmissä kuvia laitosajoilta ja tätä kirjoittaessani vieressäni pinnasängyssään tuhisevaa poikaamme. Kertakaikkiaan ihmeellistä. Myönnän että imetyshormooneilla saattaa olla osansa tässä iltaisessa herkistelyssäni, mutta ihan oikeesti. Kuinka on voinut kulua viisi kuukautta, miten. Ei kai tämä koko vauva-aika kulu näin nopeaa vauhtia? 

Hetki sitten

img_1631.jpg

 

Nyt

kesa_032.jpg

Niin rakas iso pienimies. 

 

Kommentit (2)
  1. Tuntuu kyllä niin hurjalta ja haikealta kun pohtii tätä ajan pikajuoksua. En yksinkertaisesti ymmärrä missä vaiheessa ekat viikot ja päivät ovatkin vaihtuneet kuukausiksi. Varmaan juuri 1-vee synttäreillä nuo laitoskuvat tuntuvat erityisen haikeansuloisilta. Voi niitä pieniä…

    Kliseet osuvat harvinaisen usein oikeaan, ja tuon joka päivästä nauttimisen aika on juuri nyt !

  2. Sniif. Me ihastelimme laitoskuvia juurikin 1-vuotissynttäreillä ja pohdimme samaa.. Kyllä se valitettavasti taitaa mennä juurikin näin nopeasti.

    Nauti jokaisesta päivästä. (Klisee, mutta niin totta.)

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *