Koulutie kutsuu taas

Kalenteriini oli merkattu tälle päivälle eräs luento, jota olen vältellyt kohta neljä vuotta. Ensimmäisenä opiskeluvuonna reputin tuon itseäni yhtään kiinnostamattoman kurssin uusintatentinkin. Traumatisoiduin tuosta kurssista niin, että olen aina vain hypännyt sen yli jälkikäteenkin. Nytkin olisin saanut hyvän syyn jättäytyä taas kurssilta, sillä poikani on edelleen hiukan toipilas emmekä halua viedä häntä päiväkotiin ennen kuin hän on täysin tervehtynyt, mutta äitini astuikin kuvioihin. Niinpä aamu alkoi Rauman-mamin ja poitsun puistoreissulla (totutellaan hiljalleen taas ulkoiluun sairastelun jälkeen), ja minun oli väistämättömästi pakattava kimpsut ja kampsut ja lähdettävä yliopistolle.

img_3984.jpg

Onneksi sentään joululoman jäljiltä oli niin kivoja kimpsuja ja kampsuja, että niitä oli kiva pakata. Harmi ettei itse luento ollut tuon neljän vuoden aikana muuttunut tippaakaan, ja sama on edessä jälleen huomenna. No, ehkä tällä kertaa vedän kurssin läpi, sillä ajankohta ei onneksi ole enää kasilta aamulla enkä minä juhlimisen jäljiltä väsynyt kuten ekana vuonna. 😉

20140109-133641.jpg

Kotona vallitsi päikkärihiljaisuus, ja keitettiin äidin kanssa kahvit. Kuten hyvin tavallista, kahviseuraan liittyi yksi kappale harmaantuneita kääpiösnautsereita. Minua aina naurattaa tuon rakkaan otuksemme hellyydenkipeys, silityksiä, rapsutuksia ja läheisyyttä kun ei vaan voi saada tarpeeksi. Nytkin hän teki itselleen tilaa syliini, ja lopulta vaan köllötteli jalkojeni päällä juttujamme kuunnellen.

img_4015.jpg

Yhtä rentoa olotilaa kuin Pete-karvakasalla teidänkin torstaihin! <3

Kommentit (13)
 1. Siis mä en pääse yli ton Epun ihanuudesta! Harmi, etten tajunnut joulukuun alussa käyttää Marikyläläisten -30% alennusta siihen… Voi höh! 😀 No, nauti sinä minunkin puolesta siitä 😉

  1. Voi hitsi, miksi en muuten itsekin raaskinut silloin jo ostaa Eppua, kun sen olisi saanut alennettuna! Ja nyt vaan sitten hei silmä tarkkana, jos niitä tarjouksia tulisi taas… 😉 Tai sitten teet niin kuin mä, että kuolaat aikasi ja pistät vähäksi aikaa pystyyn Eppu-kassan ja vaan marssit Marimekkoon. 😀 Se on muuten ollut tosi kätevä käytössä! Olkahihnattomuuskaan ei ole lapsen kanssa touhutessa haitannut, sillä kädet saa kyllä vapaaksi kun laittaa laukun repuksi selkään.

 2. Ahhahahhaa, anna mä arvaan: Joko kielitieteen perusteita tai suomen kielen rakenteita? Mulla tais suomen kielen rakenteet olla vihoviimeinen tentti 😛 Ja siellä luennoilla oli kamalaa. Ja tenttikin oli kamala, mutta meni se sentään ekalla läpi.  

  1. Siis hei! Kielitieteen perusteet ja suomen kielen rakenteet voi olla mitä mielenkiintoisimpia teemoja! :)))

   Mutta kaikkihan on aina toki kiinni siitä, miten ne asiat esitetään. Kaikilla pitäisi olla oikeus hyvään ja mielenkiintoiseen opetukseen.

   Mut oli kurssi mikä tahansa, niin tsemppiä siihen, että saat siitä tällä kertaa niskalenkin!

   1. Periaatteessa joo… Ja mähän siis olen kielitieteilijä 🙂 Mutta noista suomen kielen rakenteista pakko sanoa, että niin riivatun vaikeaa kurssia en toista yliopistolla ole suorittanut. Tai sitte mä olin vaan tottunut pääsemään jotenkin helpolla ja toi sitten löi vähän totuutta silmille. Kyllä mä ihmettelin kaikkia niitä muualta maailmasta tulleita suomenopiskelijoita, että miten ne tajusi siellä yhtään mitään 😮 Ja sitten ne kaikki vielä tajus selvästi enemmän kuin mä 😛

    1. No niillä on se ulkopuolisen näkökulma siihen, mikä meillä on selkärangassa. Niille se on matematiikkaa, meille äidinkielen puhujille mutua. 🙂 Mutta olen myös kokenut noi tunteet.

  2. Mi-tä, mä oon just alottamassa kirjallisuustieteen sivuainetta, ja kiva kuulla että mahdollisesti jotkut ekat jutut on ihan tappoja 😀

   1. Onneksi kirjallisuustieteellä ja (erityisesti yleisellä) kielitieteellä ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa:D Kirjallisuustieteen tunneilla ajatukset ja tulkinnat pääsevät (yleensä) lentoon ja mielipiteitä vaihdellaan opettajan ja opiskelijoiden kesken. Kielitieteen tunnit ovatkin sitten opettajan monologia ja pilkuntarkkojen kertaustehtävien vääntämistä:D Eli kirjallisuus aina jees ja kielitieteet jees, jos tykkää loogisista ja säännönmukaisista asioista, niin ja ulkoa opettelemisesta;)

    Eli tsemppiä vaan kirjallisuustieteen kanssa, se on kivaa:D Ja tsemppiä bloggarille sinne yksikön yhteisille pakollisille, jonne oletan sun joutuneen. Myötätunnen sun tuskan<3

     

    Ps. itse lusmusin yleisen kielitieteen läpi yleisenä tenttipäivänä viikon sen jälkeen, kun olin ensin paahtanut kuukauden suomen kielen sivuainetenttiin. Meni hienosti niillä tiedoilla kakkosella läpi;)

    1. Oho 😀 mulla on just aluillaan ”kirjallisuustieteen peruskäsitteitä” tms, ja kauhistuin ilmeisesti aiemmin mainitusta perus-sanasta enemmän kun ite oikeesta aineesta…

    2. Kiitos Ola tsempeistä, juurikin tuosta ihanasta ihanasta kurssista kyse! 😉 No itseasiassa ainoa asia joka mua (sen pakollisuuden lisäksi) motivoi, on se että noiden asioiden opettelemisesta nyt voisi olla apua sitten siinä sivuainepääsykokeessa (tai siis ”lähtötasotestissä”).

   2. Ei ei missään nimessä! Niin kuin Ola tuossa ylempänä jo sanoi, ei niillä ole onneksi mitään tekemistä toistensa kanssa. Kirjallisuustieteen opiskelu on ihan parasta (tälleen puolueettomasti…), ja mitä pidemmälle opinnot menevät, sitä ”vapaammiksi” kurssit muuttuvat. Kirjallisuustieteessä on hyvin vähän sellaisia ”olen opettaja ja minä puhun, te vain kuuntelette ja opettelette ulkoa” -juttuja. Parhaimmillaan kirjallisuudenopiskelu on juuri tuollaista kuin Ola sanoikin, tunneilla pääsee kehittämään omia ajatuksia ja analysoimaan yhdessä muiden opiskelijoiden ja opettajien kanssa. Onnittelut hyvästä sivuainevalinnasta, toivottavasti viihdyt!

    Yleisen kielitieteen ja fonetiikan peruskurssi taas on sellaista tosi loogiseen ja jollain tapaa matemaattiseen ajatteluun perustuvaa ulkoa opettelua, ja en vain saa itseäni millään innostumaan aiheesta…

     

  3. Heheheh mistä Ella arvasit! :DD Mikäs muukaan kuin yleisen kielitieteen ja fonetiikan perusteet -kurssi meneillään. Se on niin <3 !

   En oikeasti tiedä miten a) pysyn siellä hereillä b) tulen koskaan pääsemään kurssin läpi c) estän itseäni surffailemassa netissä noiden luentojen aikana d) saisin itseni kiinnostumaan/keskittymään aiheeseen.

   1. Ai kamalaa 😀 

    Mä kyllä jotenkin jopa tykkäsin yleisestä kielitieteestä, kun just olin sitä pääsykokeisiin päntännyt, mutta se luennoitsija oli jotenkin creepy kun se käytti koko ajan esimerkkilauseina niitä klassisia esimerkkilauseita ”minä tapan sinut vs. minä lyön sinua”. 

    Ja apua, siis mähän rohkeena tentin fonetiikan perusteet, läpi meni kuin väärä raha ihan heittämällä, vaikka lehtori katseli mua pitkin nenää kun kävin pelkkää tenttimismahdollisuutta kysäisemässä ja sanoi ”Nooooo, josssssinäkoetsiiihenpystyväsi….niiii”. 

    Kyllä ne läpi menee!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *