Kysy edes lempiväriä (eli kysymyspostaus)

Lentoaskeleita

Yritin kysellä blogini Facebook-sivuilla, että olisiko jotain tiettyä, mitä haluaisitte lukea, mutta kysymykseni ei ottanut oikein tuulta alleen. Huomasin nimittäin Google Analyticsista, että teitä on kiinnostanut viime aikoina eniten kulttuurieroja ja muutenkin Amerikkaa käsittelevät postaukset, joten koitetaanpas nyt vielä uudestaan: Onko jotain erityistä tai sitten ihan vaikka joku pikkujuttu, mistä just sinä haluaisit minun kirjoittavan? Jos vaikka tässä ihan lähellä on joku postausaihe, jota en vain itse huomaa! Kiinnostaisiko vaikka, jos kirjoittaisin siitä, millaista kotiäitiys on Amerikassa? Lähestytään asiaa oldschoolisti ihan perinteisen kysymyspostauksen kautta (vaikka mietinkin ensin vähän, että onko tämmönen ihan hölmöä?), eli jos sinulla on jotain mielessä, niin nyt saa kysyä! Ja muutenkin toki, haha. Ottaisin oikein tosi mielelläni postausideoita vastaan! Ja ei tarvitse tosiaan olla kirjautunut Lilyn käyttäjä, jos haluaa kommentoida, onnistuu ihan sähköpostinkin laittamalla, eikä se näy kenellekään muulle kuin minulle. :) 

PS. Ja jos tässä ei ole yhtään kommenttia, niin ole kiltti ja kysy vaikka lempiväriäni tai suosikkikoirarotuani, ettei ole ihan nolo "ketään ei kiinnosta kysyä mitään"-olo mulla, lupaan tehdä sinulle sitten oman kiitollisuuspostauksen. 

Kommentit

Mia K.
Voi taivas

Heipsan ;) Jospa mä alottaisin, niin toisetkin innostuis!

Jotenkin huomaan sen vaikuttaneen? kun muutit, niin itse en niin aktiivisesti enää seuraa postauksiasi. En osaa edes sanoa miksi. Niin vain kävi. Mutta, toki aina silloin tällöin kuitenkin ♡

Nyt mietin tätä kysymystä, ja huomaan uudella tavalla tuon sun bannerin tekstin! Lentoaskeleita :)

Miksi sä olit valinnut sen nimen? Kiinnostaa todella! Aavistitko jo silloin, että todella lentäisitte noin kauas?? 

Hmm.. ja, entäs jos nyt oiskin aika vaihtaa vaikkapa, uusi, nimi? ;))

Pus! 

Mia

Elina U.
Lentoaskeleita

Heippa Mia, ihanaa kun aloitit kommentoinnin, ehkä sen ansiosta muutin rohkaistuivat! ;) <3 Kivaa että silloin tällöinkin eksyt yhä lukemaan, kommenttisi ovat aina niin mukavia. Mä innostuin naputtelemaan näistä kysymyksistä ihan omaa postaustaan, joten avaan nimeä sitten vielä enemmän siinä, mutta ei, en kyllä arvannut että tänne päätyisimme! :D Nimen vaihtoa olen joskus miettinyt, mutta enpä usko, että sitä kuitenkaan teen. Banneri sen sijaan voisi kyllä uudistua jo, vaikka siitä kyllä olenkin tykännyt!

Pus sinnekin! 

katerina81 (Ei varmistettu)

Hei Elina,

ihanaa kun kirjoittelet elämästäsi siellä Amerikassa! Mitä olette olleet mieltä paikallisesta ruoasta ja miten kaupassakäynti on nyt sujunut? Tuntuuko, että oma ruokavalio tai kokkailu on muuttunut sinne muuton jälkeen?

Elina U.
Lentoaskeleita

Kiitos Katerina81 kommentistasi, onpa mukavaa kuulla, että luet juttujani! Tämä ruoka-aihe onkin pyörinyt myös omassa mielessäni hyvin paljon ja nyt kun kysyit, niin tästä riittää asiaa niin paljon, että kirjoitan aiheesta ihan oman postauksen. Kiitos ideasta!

Laura T.
M O L

Jos saisit viettää päivän kenen tahansa kanssa, kuka se olisi? (Saa olla edesmennytkin tyyppi - täällä ei elämäpisteitä lasketa.)

Elina U.
Lentoaskeleita

Onpas mehukas kysymys, tätä täytyykin hetki pohtia! Aika paha. Nimim. valinnanvaikeus. Juuri nyt teleporttaisin mielelläni kaikki rakkaat tyypit Suomesta tänne, mutta täytyypä kehitellä "vastauspostaukseen" jokin tarkemmin harkittu vastaus. 

Mä taas uudelleen alkanut seurata blogia muuton jälkeen. Eli kaikki kulttuurieroihin liittyvä kiinnostaa. Erityisesti amerikkalaiset ruokakaupat/elintarvikkeet. 

Elina U.
Lentoaskeleita

Hei onpa tosi kivaa kuulla, että olet löytänyt blogiini uudelleen! Ruokakauppa/elintarvike-aiheeseen tartuinkin heti, täällä postaus aiheesta. 

Äiti ihmemaassa

Hitsit, mun mielessä ollut ruoka-aiheinen kysymys on jo esitetty. Eli sille lisä-ääni ;)

Sen lisäksi tuli mieleen, että kun joskus mainitsit miehen pitkistä päivistä, niin miten vietätte sateisen kotipäivän. Multa meinaa aina loppua ideat taaperon kanssa, jos ollaan koko päivä neljän seinän sisällä eikä ole leikkitreffejäkään tiedossa :D

Elina U.
Lentoaskeleita

Ruoka-aiheeseen tartuinkin heti! :) Meidän sadepäivien vakkari on leipominen, mutta täytyypä miettiä lisää juttuja "vastauspostaukseen". Tuohon aiheeseen otan itsekin mielelläni vinkkejä vastaan! ;)

Saranda
Tyhjä ajatus

Ihana postausidea! Peukut jo sille! :)

Mä haluaisin tietää mitä sulla on kaikkein eniten ikävä Suomessa, ja sit taas toisaalta mitä asiaa teidän nykyisestä kaupungista tulee teille tod.näk. eniten ikävä kun palaatte joskus takaisin? (Ei ollut tarkotus esittää synkkä kysymys, ikävä ei oo aina pahasta!)

<3

Elina U.
Lentoaskeleita

Olet oikeassa, ikävä ei ole aina pahasta. Mulle ikävä täällä on ollut herättävä muistutus siitä, kuinka onnekas olenkaan kun elämässäni on niin paljon upeita ihmisiä, joita täällä kaivata. Jotkut ikävän kohteet ovat olleet yllättäviäkin ja myös ne tilanteet, joissa ikävä on iskenyt! Tänään juuri kun ajoin jättimäisten puiden reunustamaa tietä mietin, kuinka ihmeellisiltä ne puut varmaan näyttävätkään lehdissään keväällä ja alkoi ihan vatsan pohjasta asti jännittää hyvällä tavalla, että mitä kaikkea tämä Amerikan matka tuokaan vielä mukanaan. Kiitos hyvästä kysymyksestä, palaan tähän oikein ajatuksella vastauspostauksessa tai ehkä ihan omassakin postauksessaan. <3 

Torey
Näissä neliöissä

Mua kiinnostaa kovin kaikki kotiäitiyttä koskeva, etenkin kun se kirjoitetaan rehellisesti. :) 

Ja on myös tosi mielenkiintoista lukea ison maailman menosta. :P

Elina U.
Lentoaskeleita

Kiva kuulla ja siitä aiheesta tulen varmasti vielä kirjoittamaan, siitä kun on ns. tilanne päällä. :D Hih ja iso maailma mutta pieni kaupunki, pikkukaupungit ovat pikkukaupunkeja kaikkialla. ;) <3

Jeba
Tuuliajolla

Ruoka muakin kiinnostaa, mutta se kysyttiin jo! :D Mutta hhhmmm..... mitä sitä kysyis? Vaikka ööööh......

Mitä tekisit jos saisit viettää kokonaisen päivän miehenä? :D

Okei, olipa se tyhmä kysymys. Eeehhhh....

Elina U.
Lentoaskeleita

Hahahaha voi apua, mun täytyykin nyt miettiä tarkkaan joku muu vastaus vastauspostaukseen, kun mitä nyt juuri väsyneenä tulee mieleen, sillä mieleni menee kyllä nyt tasan sieltä mistä aita ja taso on matalimmillaan! :D 

Jeba
Tuuliajolla

Hahahahaha ;D

morning glory
Morning Glory

Ihana Elina <3 Ja kysymys: mikä asia tekee sut onnelliseksi juuri nyt ?

Elina U.
Lentoaskeleita

Juuri tänään iloitsin siitä, kuinka arkipäiväiset asiat ja kohtaamiset ovat alkaneet tuntua jo todella luontevilta. Että on se vakkaritilaus vakkarikahvilassa ja small talk menee sen tutun kaavan mukaan. Ilon aiheita on kyllä monia. Siellä onkin jo kohta perjantai aamu, joten ihanaa alkavaa viikonloppua sinne! <3

MrsV (Ei varmistettu)

Ekaa kertaa kommentoin, hui.. Mä löysin sun blogisi vasta hiljattain, olitte just muuttaneet sinne Amerikkalaan ja se kiinnosti mua. Että kiitos kivasta blogista.
Oon ite jonkun verran reissaillu Jenkeissä ja sieltä löytyy ihania ystäviä, viimeisimpänä paras ystäväni täältä Suomesta meni naimisiin Amerikkalaisen miehen kanssa ja nyt heillä on myös pieni lapsi. Pitkä sepustus, mutta kysymykseni olisi sellainen, että mitä hyvää Amerikkalaista (esim. tapaa tai muuta vastaavaa ns. henkistä pääomaa) toivot että tuotte takaisin kun palaatte Suomeen? Mitä toivoisit että lapsille jää Amerikkalaisesta kulttuurista vaikka he toki ovatkin niin pieniä, että itsellään heille tuskin jää, ellette te pidä yllä?

Elina U.
Lentoaskeleita

Jee kiva kun tulit kommentoimaan ekaa kertaa, kivaa kuulla uudesta lukijasta! Tuo onkin todella hyvä kysymys, jota olen miettinyt jonkin verran itsekin. Ensimmäisenä toki tulee mieleen vastata, että kielitaito, jota toivottavasti vuodessa ehtisi tarttua. Olemme suunnitelleet laittavamme lapset Suomessa englanninkieliseen päiväkotiin mikäli mahdollista kielitaidon ylläpitämiseksi, mutta muitakin juttuja on paljon, ehkä jopa omaksi postaukseksi asti. Palaan tähänkin vastauspostauksessa, jonka ajattelin koota kysymyksistä.

Mukavaa viikonloppua MrsV, toivottavasti uskaltaudut jatkossakin kommentoimaan! :) 

HillaAh (Ei varmistettu)

Kerro yhdestä normaalista arkipäivästäsi.

Elina U.
Lentoaskeleita

Kiitos postausehdotuksesta! :) Teinkin jo "arkipäiväpostauksen" juuri tänne tultuamme (sen näkee täältä), mutta olisikin kivaa tehdä uusi, sillä arki on kyllä ehtinyt muuttua jonkin verran. 

KataCharlotte (Ei varmistettu)

Eittämättä tulet bloggaamaan, kun menet ekaa kertaa sosiaalitstoon, johonkin mamuvirastoon, dmv:lle, hammaslääkäriin, lääkäriin, ravintolaan, jossa syljetään pähkinänkuoret lattialle ja rivitanssimaan! Suosittelen käymään Coyote Joe'ssa tyttökavereitten kanssa tai siis tietenkin miehesikin kanssa, jos saatte lapsenhoidon järjestymään. Ja sitten kun menet käymään Charlotten keskustassa ja hukkaat itsesi parkkitaloon ja kiemurateille (277 eli loop). Discovery Place vois kuitenkin olla mielenkiintoinen paikka lapsille, tai Discovery Kids, joka on Huntervillessa (siellä ei eksy).
Jos olet kiinnostunut teatterista, niin Actors Theatre on loistava ja kohtuuhintainen, jossei Blumenthtalin kalliimmat innosta.

Elina U.
Lentoaskeleita

Jee kiitos kovasti Charlotte-vinkeistä!! Mahtavaa! Ne tulivatkin tarpeeseen, sillä meidän vakaana suunnitelmanamme on tutustua seuraavaksi kunnolla naapurikaupunkiin! (vaikka nyt alkoi kyllä vähän jännittää tuo eksymismahdollisuus, sillä eksyn jo valmiiksi joka puolella ;) Täytyypä lukea nämä miehellekin.

#MOMFIE

Mua (sattuneesta syystä) kiinnostaa lasten sisarussuhde, miten menee? Jenkkilähommissa kiinnostaa, että onko teillä joku joka hoitaa joskus lapsia? Mua ahdistais ajatus ettei koskaan pääsis mihinkään kaksin (vaikka ei me itsekään olla sitä harrastettu neljään kuukauteen). Ja vähän kiinnostaa myös mitä blogeja itse luet?

Elina U.
Lentoaskeleita

Kiitos kysymyksistä, tosi kivaa että näitä tuli nyt sen verran että riittää omaan postaukseen! :) Voi tietkö juuri tänään huokaisin, kuinka ihanaa olisi hurauttaa kahdestaan Charlotteen syömään. Vanhempani tulevat onneksi kuukauden päästä vierailulle, niin saamme silloin varmasti napattua itsellemme treffi-illan! <3

Mua kiinnostaa pojan kielen oppiminen. Puhuuko suomea myös amerikkalaisille, vai onko hiljaa ja elehtii jos haluaa saada jotain sanottua? Ja millä lailla alkaa poimia uusia sanoja (ja mitä sanoja)? Oletteko opettaneet häntä itse ihan tietoisesti vai annatteko vain oppia itse kommunikoimalla? Sitten kiinnostaa että millaisia ihmissuhteita teillä siellä on, ainakin jonkin verran oletkin muistaakseni jo kirjoittanut että joitakin uusia tuttuja on.

Kaiken kaikkiaan mielenkiintoinen ja ihana blogi! Aloin joskus seuraamaan koska sun kirjoitustapa ja elämä tuntui tosi samaistuttavalta (Mikä on outoa, koska mulla ei ole yhtään lapsia) mutta ehkä se oli sun persoonan välittymistapa mikä sai seuraamaan. Ja kiinnostus kasvoi entisestään kun muutitte! Tosi kiva kuulla miten sopeutuminen sujuu.

Elina U.
Lentoaskeleita

Ihan en malta odottaa vastauspostaukseen (tässäkään) vaan aloitan jo vähän sillä olen niin ylpeä: sain eilen preschoolista videopätkän, jossa poika ensimmäistä kertaa lämpeni toistamaan hedelmien nimiä kuvakorteilta! <3 Palaan tähän aiheeseen varmasti vastauspostauksessa tai ihan omassakin postauksessa!

Olipas kiva kommentti, tulin tosi hyvälle mielelle. :)

Moikka! Jo pidempään oon blogiasi seurannut ja kovasti tykännyt! Nyt on ollut mielenkiintoista lukea elämästä ulkomailla:) Muutama kysymys tuli mieleen: Mikä on sun unelma-ammatti? Mitä asiota jäät mahdollisesti kaipaamaan Amerikasta? Voisitko kuvitella asuvasi jossain muussa maassa väliaikaisesti?

Elina U.
Lentoaskeleita

Moikka! Vau, onpa tosi kivaa kuulla! Kiitos piristyksestä ja kysymyksistä, alan ihan kohta naputtella vastauspostausta. :)

Ensku (Ei varmistettu)

Ihana lukea blogiasi.Ja tykkään todella paljon blogistasi. Tämmöiset kysymykset mulla.Miten päädyitte noihin lasten nimiin?Miten vietätte Amerikassa lasten synttärit?Miten pidätte parisuhdettanne Amerikassa yllä?

Elina U.
Lentoaskeleita

Moikka, tosi kiva kuulla, kiitos! :) 

Elina U.
Lentoaskeleita

Kiitos aivan hurjasti hyvistä postausideoista! Vinkistänne teinkin jo ruoka-aiheisen postauksen ja lisää on tulossa. Kokoan näistä sellaisen oman vastaus-postauksen! Lisää saa kysyä ja palaan vastailemaan jokaiselle erikseen kun tulee rauhallinen hetki. <3

Katie
Aika kypsä äidiksi

Heippa! Mua kiinnostaisi teidän Amerikan-koti: millainen se on? Onko ihan normikämppä vai onko siellä jotain ihmeellisyyksiä (muitakin kuin jätemylly, auts), joihin pitää erikseen totutella? Miten olet saanut "vieraasta" talosta kodikkaan?

Elina U.
Lentoaskeleita

Phuuh, tästä ajattelinkin muuten kirjoittaa, ei nimittäin tunnu Amerikan-asunto kodilta ei. Syynä tähän ovat rumat huonekalut. :D Katsotaan, mitä keksitään tehdä asialle. Juttua varmasti luvassa, kiitos idean vahvistuksesta! 

Rosanna/Naiseudesta (Ei varmistettu) http://naiseudesta.blogikoti.fi

Moi!

Mua kiinnostaa amerikkalaisten suhtautuminen äitiyteen. Onko äideillä yhtä kovat paineet siellä kuin Suomessa? Mikä äitiyteen liittyvä on USA:ssa mielestäsi paremmin Suomeen verrattuna? Entä huonommin?

Elina U.
Lentoaskeleita

Moikka! Tämä onkin mielenkiintoinen aihe. Heti tulee mieleen yksi asia: äidit eivät ole yhtä tuomitsevia toisiaan kohtaan kuin Suomessa. Tähän täytyykin paneutua enemmän!

Kao Kao

Mua kiinnostaisi kulttuuri ja miten se vaikuttaa teidän arkeen siellä :)

Kommentoi