Lapsen silmin maasta maahan

 

img_4828.jpg

Tässä eräänä päivänä istuimme naapurini kanssa olohuoneen lattialla kahvikupit kädessä. Tyttäreni teki palapelejä ja kaksi pikkupoikaa kävi vähän väliä hakemassa lisää majanrakennustarvikkeita: sohvatyynyjä, vilttejä, jalkarahin, kaikkea sitä mitä majoihin tarvitaan. Nuo pikkupojat jättävät hienoja kiviä toistensa ulko-ovien taakse, koputtelevat toisinaan salaa seiniin siinä toivossa, että toinen arvaisi kuka siellä yrittää lähettää viestiä. Hölmöilevät, tekevät tyhmyyksiä jotka ovat niin hulluja, että toruessa saa nieleskellä naurunpyrskähdyksiä. Puolustavat toisiaan leikkipuistossa, jos joku etuilee tai on ilkeä. Ystäväni pyörittää silmiään ja nauraa ja minä mietin, kuinka väritöntä täällä olisikaan ollut ilman heitä. Että kuinka minua ei haittaa yhtään tämän asunnon epäkohdat, sillä seinän takana asuu joku niin samaa heimoa oleva, jolle nauraa ja itkeä. Joku joka osaa puhua hersyvää espanjaa eikä ole koskaan oikeasti lähtenyt New Yorkista ja siksi tietää, miltä tuntuu olla vähän muukalainen. 

Pian nuo kaksi pikkupoikaa tulevat vähän vakavina olohuoneeseen.

”Äiti, kun he muuttavat pois, niin voidaanko me muuttaa heidän asuntoon? Niin tähän ei muuttaisi kukaan muu ikinä ja voisin olla mun parhaan kaverini huoneessa ja muistaa hänet joka päivä”.

”Ja äiti, mä tuossa juuri keksin, että mehän voidaan tulla viettämään sitten ensi vuoden kesäloma tänne ja sitten me voidaan taas leikkiä yhdessä”.

 

Tuo hetki tuntui sellaiselta, kun jotain sisälläni menisi myttyyn, leikkaisi huoneen ilman ja puskisi kyyneleet väkisin silmiini.

”Äiti on vähän vilustunut” sanon niistäessäni ja tajuan, että tuntui minusta miltä tahansa, minun pitää juuri nyt olla vahva tuon pienen ihmisen puolesta. Muistuttaa, kuinka me näkisimme vielä varmasti uudelleen monta kertaa ja kuinka me sitten skypeteltäisiin ihan niin kuin nyt me teemme Suomeen. Ja kuinka kohta luvassa olisi Suomessa jälleennäkemisiä ja ilonkyyneleitä. 

Katsomme yhdessä seinälle ripustettua maailmankarttaa. Tuolla on Suomi, tässä on Etelä-Carolina. Siinä välissä on paljon vettä ja monta maata. Silloin kun maapallo on täällä vielä aurinkoa päin, on Suomessa pimeää ja yö. Ja me ollaan hyvin onnekkaita, kun meillä on paljon ihania ihmisiä molemmissa paikoissa. 

Toivon enemmän kuin mitään, että hän vielä ymmärtäisi tuota kehystettyä karttajulistetta katsoessaan, kuinka auki maailma hänelle onkaan. 

 

 

LENTOASKELEITA FACEBOOK / INSTAGRAM / LENTOASKELEITA@GMAIL.COM

Kommentit (3)
 1. http://www.securitycompaniesindc.com Antonio Brown Color Rush Jersey
  http://www.outletcoachonlinestores.com Coach Outlet Store Online
  http://www.wowinnovators.com Coach Outlet Online
  http://www.trudysfountainofyouth.com Coach Outlet Online Store
  http://www.security-games.com Detroit Red Wings Standings
  http://www.outletscoachfactoryonline.com Coach Factory Outlet Online
  http://www.culturalcommunities.org Pittsburgh Penguins Standings
  http://www.dwi-nc.com Chicago Blackhawks Standings
  http://www.mbcbrisbane.com Cheap NBA Basketball Jerseys
  http://www.collinmoshman.com Cheap NHL Jerseys
  http://www.wholesalenfljersey.com Wholesale NFL Jerseys
  http://www.oroenonsoloexpert.it Maglie Calcio A Poco Prezzo
  http://www.photo-buzz.fr Maillot Pas Cher Foot
  http://www.missiv.es Camisetas De Futbol Comprar
  http://www.fotobarco.es Camisetas De Futbol Baratas
  http://www.nfljerseysforcheapsale.com Cheap Authentic Nfl Jerseys
  http://www.dentalukindia.com Cheap Nfl Nike Elite Jerseys
  http://www.kellyheatingandairoh.com Salute To Service Jersey
  http://www.liquidlimousinecharters.com Nba Quiz Playbuzz
  http://www.mycarpetcleaningindianapolis.com Chicago Bears Bleacher Report

 2. Sun kirjotukset tuo niin usein liikutuksen kyyneleet mun silmiin. Millon ilosta, millon haikeudesta. On varmaan hurjaa kun ehtii kiintyä ihmisiin ja välissä ei ole parin tunnin junamatkaa vaan paljon enemmän. Mutta onneksi silti nykyään matkustaminen ja yhteydenpito on helppoa! 🙂

  1. Voi kiitos! <3 Tuo hetki oli kyllä itsellenikin sellainen, että en melkein pysty edes ajattelemaan sitä ilman, että silmät täyttyy kyynelistä. Mutta kuten sanoit, onneksi matkustaminen ja yhteydenpito on nykyään tehty melko helpoksi (harmi, että nelihenkiselle perheelle ei ihan edulliseksi ;).

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *