Löysätään nutturaa

Otsikon sanonta ei ole ikinä kuulunut suosikkeihini, mutta nyt olen ymmärtänyt mihin se viittaa. Ei siinä tarkoitetakaan, että ne hiukset irrottaa päälaelta hulmuamaan ulkoisten seikkojen vuoksi, vaan ihan oikeasti sitä, että liian tiukka nuttura/ponnari kiristää hiuksia, joka aiheuttaa päänsärkyä. Ymmärsin tämän eilen illalla, kun ihmettelin jo pari päivää vaivannutta inhottavaa päänsärkyä, joka kas helpottui kun riisuin illalla vakkarin kotikampaukseni sotkunutturan ennen saunaa. Hiuspohjan hieronta shamppoopesun yhteydessä ja puhelinlankaponnarilta vapautetut hiukset hävittivät pääkivun kokonaan! Yksinkertainen juttu, jota en ole koskaan tullut ajatelleeksi. Olen huomannut kyllä päänsäryn liittyvän vahvasti riittävään veden juomiseen, mutta jatkossa tästä tulee kikka kakkoseni parin vesilasillisen lisäksi.

Päiväkaudet sotkunuttura päässä on osoitus siitä, että olen ollut liikaa kotona ja alan käymään vähän mökkihöperöksi. Kun muutimme tänne, vannoin, että matka keskustaan on vain asennekysymys, ja että tulen yhä notkumaan lempikahviloissani ja muutenkin käymään samoissa paikoissa kuin ennenkin. Väärin. Jokin ihmeen mukavuudenhaluisuus ja laiskuus (eli autottomuus päivisin mieheni ollessa töissä) on hiipinyt minuun salakavalasti tässä kesälomalla ja häpeillen myönnän, että olemme käyneet pojan kanssa KERRAN keskustassa. Ollaanhan me siis tässä lähiseudulla liikuttu, mutta minun mieleni vain vaatii välillä, vähän säännöllisemmin, keskustan vilinää. Rakastan täällä asumista, luontoa, sitä lähiöidylliä ja rauhaa, mutta pysyäkseni balanssissa tarvitsen välillä lattemukin käteeni ja pienen ikkunapöydän vilkkaan kadun varrelta.

Liika kotona olo aiheuttaa minulle aina vaarallisia nipotusoireita, joihin liittyy vahvasti tylsä ei, älä ja varo-sanojen toistelu. Enkä minä inhoa mitään yhtä paljon kuin nipotusta. Mieheni ehdottikin eilen varovasti, että mitä jos kävisit vaikka viikonloppuna jossakin. 😀

Okei, nämä ovat jo kaikki niin selviä merkkejä, että pakkohan näitä on kuunnella. Niinpä en lähtenyt aamulla miesväkeni mukaan venenkorjaustalkoihin anoppilaan, vaan laitoin tekstiviestin serkulleni, että pidettäisiinkö tyttöjen ilta. Söin jo jätskiä suoraan paketista, nyt laitan musiikin soimaan ja siivoan tämän huushollin, sitten hautaan kotivaatteet kaappiin ja pysyn kaukana ponnarilenksuista. 😉 Niin ja pidän tästä lähtien mielessäni, että se bussimatka ON asennekysymys. 

Rentoa viikonloppua murut!

Kommentit (12)
 1. Mullakin on Ihan Mieletön Sotkunutturaongelma! Oikeesti rento nuttura kun on melko mahdottomuus, mun tukka on niin liukas ettei se pysy kiinni muuten kun tiukasti. Ja jatkuvan kiristelyn tosiaan huomaa päänahassa ja päässä. Nyt tosin kun tukkaa on leikattu, sotkunutturaongelman korvaa niskaponnariongelma 😀 siinä se kiristyspaine tosin ei oo ihan yhtä luja. Ja olkamittasta saa jo hiuspannallakin välillä pidettyä pois naamalta roikkumasta.

  (Pois keskustassa asuessa on se hyvä puoli, että jokainen puolen vuoden sisään hämeenkadulle ilmestynyt kauppa ja kahvila aiheuttaa ihmetystä 😀 ooh, vau, tämmönenkin, koska tää on tullu, voi kun kiva! 😀 T. 10km)

  1. Hei mä laitoin tänään hiukset sellaisella hiussoljelle niskaan, eikä kiristänyt yhtään! Kannattaa kokeilla, jos sellainen löytyy kaapista ja kaipaat vaihtelua. 

   Hahah, samaistun tuohon ihmettelyyn jo nyt! 😀 Ihana kuulla teistä kohtalotovereista. 🙂

 2. Kotona se nuttura onkin usein kireällä, sekä kirjaimellisesti että kuvaannollisesti. (Kuka oikeasti pystyy pitämään 70 cm mittaisia hiuksia auki kahden pienen lapsen kanssa puuhaillessa?) Tunnistan itsessäni tuon ”ei, älä, varovasti, rauhoitu” -mantran hokemisen, joka kaikuu ihan kuuroille korville. Alkaa tämä kesän yksinhuoltajuus ottaa vähän voimille, torstaina lähdemme ihanan kesän vietettyämme takaisin kotiin, jossa odottaa aurinko ja 40 asteen lämpö. Ehkä siellä on mahdollisuus lähteä pitkästä aikaa miehen kanssa kahdestaan jonnekin, ja päästää ne hiuksetkin vapauteen sieltä ponnareiden ja pinnien vankilasta. 🙂 

  1. Sama täällä, kyllä ne hiukset vaan ihan kätevyyssyistä tulee kotona pidettyä melko usein kiinni. Välillä mietin, ehdinkö vain liiaksi totuttaa itseni tähän pojan vauva-aikana, jolloin pienet tahmeat nyrkit tarttuivat innoissaan suortuviini, kun nykyään hiukset tuntuvat olevan aina tiellä kotona. 😀 

   Oi  sinua onnekasta kun pääset taas auringon lämpöön. Voi harmi, kun Suomen vierailusi loppupuolelle osui näin mälsät ilmat! Paljon hulmuavat hiukset mahdollistavia hetkiä sinne ja tsemppiä kotimatkaan. <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *