Mahapukeutumisesta.

Lentoaskeleita

En todellakaan kuulu niihin odottajiin, jotka pystyvät käyttämään "omia" vaatteitaan hiukan vain fiksailemalla ja laittamalla vaikka hommaan tarkoitetun lenksun farkkujen napinlävestä. Syy: puristaa, painaa, ahdistaa, napa vilkkuu. Arkipukeutumisen suhteen vaatekaappini koostuu melko pitkälti korkeavyötäröisistä farkuista ja niiden kanssa sopivista yläosista, joiden olen nyt huomannut olevan yllättävän lyhyitä. Esimerkiksi neulevarastoni on näköjään melko pyllynpeittämätön, mikä on nyt selvinnyt minulle vaatteita pitkien toppien kanssa sovitellessani.

Olen hakenut ongelmanratkaisuksi apuun muutamat äitiysfarkut H&M:ltä, mamasukkahousut ja pitkiä perustoppeja. Olen myös yrittänyt etsiä kissojen ja koirien sekä fb-kavereideni vinkkien avulla pitkänmallisia hihallisia trikoopaitoja ympäri Tamperetta (tuloksetta). Näillä päästään nyt kuitenkin ihan hyvin alkuun ainakin, sillä varsinaisia äitiysvaatteita en haluaisi ostaa noita pakollisia housuja lukuunottamatta. Kesällä tämä homma olisi ollut mekkoihmiselle helppoa. Onneksi sentään muutama neulemekkoni taipuu myös mahankasvatusmekoksi näin talvellakin, varsinkin kun säästin edeltävästä raskaudesta lemppariksi käyneen ja uskomattoman hyvänä pysyneen mekon. 

Muutenkin tässä vaiheessa pukeutuminen tuottaa hiukan päänvaivaa: vatsa alkaa vasta nyt olla ulkopuolisenkin silmään sen verran pyöristynyt, että muutkin saattavat arvata, että täällä haudotaan muutakin kuin herkkuja. Eli sellainen "vatsan korostaminen" ei ole oikein natsannut vielä, ja tuntuu ehkä vielä hassulta näin pienen kummun kanssa. Peittelykin tuntuu puolestaan hölmöltä. Mites tässä nyt kuuluisi sitten toimia.

(Arrgh, tämä instakuva oli oiva muistutus siitä, että tuohon pöydän yläpuolelle pitäisi löytyä lamppu niin kuin n-y-t-nyt ja että nuo kaksi kuvaa seinällä näyttävät aika orvoilta ilman suunnittelemani valokuvakollaasin kuvia ympärilleen)

 

Niinpä ottaisin kiitollisena vastaan vinkkejä tai kokemuksia raskausajan pukeutumisen suhteen! Miten te olette ratkaisseet tämän "välivaiheen" pukeutumisen? Niitä pitkähihaisia pitkähelmaisia trikoopaitoja myyviä liikkeitäkin saa ilmiantaa. :D 

Kommentit

Elina U.
Lentoaskeleita

No ei ollut sielläkään (paitsi pari vihreetä liian isoa kokoa)! Ostin sieltä tuollaisen Tessan suositteleman mekkomallisen trikoopaidan, mutta tämä tulee lähes polviin. Ei ollut myöskään Vilassa, Vero Modassa, GT:ssä, Lindexillä, Koskarin Seppälässä tai Cubuksella. Cubuksessa ja GT:ssä sanottiin, ettei niitä enää taida olla tulossakaan. :(

Ps. Seuraavan kerran kun mieheni nostaa kulmakarvojaan kun kerron, että tuo bèbè taitaa haluta jonkun hyvän suklaapatukan kauppareissulta, niin kysyn vastakysymykseksi, miksi hän ei kutsu mua söpöliinimahaksi. :D <3

Elina U.
Lentoaskeleita

En ole käynyt! Täytyy varmaan alkaa koluamaan näitä kaikkia sivummalla sijaitsevia hennareita.

Elina U.
Lentoaskeleita

Niin ja on nämä ns. mekkomallisetkin ihan jees kotona leggareiden kanssa ja pitkien villatakkien kanssa, mutta en ymmärrä, miksi niitä just pyllynpeittäviä ei enää tehdä!

Elina U.
Lentoaskeleita

No tällaisia viritelmiä olenkin jo taiteillut, kun niitä pitkiä toppeja on onneksi tosi hyvin tarjolla! Eiköhän tämä tästä vielä suttaannu, kun mäkin saan tuon perusvaraston kuntoon. :)

ropocop (Ei varmistettu)
Elina U.
Lentoaskeleita

Vitsi kiitos kun jaksoit linkittää tuon! :) Tässä juuri pohdin, että onkohan tuo juuri se sama "trikoomekko",  jonka ostin hennesiltä paitakäyttöön. Mallin päällä se on vaan paljon lyhyempi kuin mulla, mulla se ylettyy nimittäin puoleen reiteen. :D Mutta onneksi näitä sentään on, kyllä varsinkin leggareiden ja pitkän neuletakin kanssa tällasiakin on kiva käyttää.

Torey
Näissä neliöissä

Itse tilaan äitiysvaatteet netistä Hennesiltä suurimmaksi osaksi. Kaupoissa niukat valikoimat. 

Itse tarvitsen myös äitiysvaatteita heti, kuten voit huomata jos blogini puolelle haluat kurkata. (Itsellä nyt viikkoja kasassa 18+3). 

Elina U.
Lentoaskeleita

Voi miten ihana vatsa siellä jo onkaan! :) Hauskaa, mennään tosi lähekkäisillä viikoilla, mulla alkaa huomenna kahdeksastoista viikko. Kiva kun linkkasit blogiisi, tulen varmasti vierailemaan ja kurkkimaan toisen odottajan kuulumisia. Hennesillä on mielestäni tosi hyvä valikoima varsinkin äitiyshousuja, sieltä löytää oikeesti tosi kivoja. Lindexilläkin on muuten nykyään hieno äitiysmallisto!

Torey
Näissä neliöissä

Joo! :)

Ensimmäistä odottaessani pääsin vaatteiden suhteen helpolla, kun laskettu aika oli elokuussa. Hankin vaan kasan mekkoja. :D

JT (Ei varmistettu)

Itse ostin tori.fistä kahdella kympillä kassillisen mammavaatteita. Myyjä oli iloinen kun pääsi niistä eroon ja laittoi vielä vähän ylimääräisiä mukaan. Sisälsi useita pitkiä toppeja ja ainakin 3/4-hihaisia paitoja, lähinnä H&amp;M-merkkisiä, ja parit farkut ja collegehousut ja yhden trikoomekonkin. Näillä oon pärjäilly melko lailla koko raskauden!

Elina U.
Lentoaskeleita

Oho, aivan mahtavat kaupat teit kyllä, kyllä kelpaa! :) 

Totesin myös, että Tampereelta ei löydä kivoja mammavaatteita. Ainakaan minä. Oon kolunnut kirppareita myöten. Ratkaisuni on (toivottavasti) reissu Helsinkiin. Semmosia kaikenlaisia kaapuja kyllä olis, mutta en haluais näyttää isommalta kuin olen.

Elina U.
Lentoaskeleita

Jos tarkoitat yläosia ja mekkoja, niin olen kanssasi täsmälleen samaa mieltä! Siksi pidänkin silmällä lähinnä normipuolen valikoimia niiden suhteen, en myöskään ymmärrä miksi äitiysvaatteista tehdään sellaisia telttoja. Sen sijaan hennesiltä löytyy mun mielestä esim. tosi kivoja skinny-mallisia farkkuja ja muita housuja. 

Mahdollisimman helppoa ja mukavaa vatsankasvatusaikaa sinne! :)

Kiitos samoin :) Mulle taas ei muuten käy ne Hennesin skinny-malliset farkut tai siis kävis muuten, mut se trikootuubi on liian lyhyt mun makuun. Haluisin et se tulis ylemmäs, kun nyt se jää painamaan navan ympärystä. Tai sit sen pitäis olla selkeesti matalampi. Onneksi nyt on jonkun verran semmosia siistejä harmaita/mustia haaremihousuja saatavilla, joita voi käyttää erillisen masutuubin kans ja ihan perustopin/paidan.

gravid åkså (Ei varmistettu)

Siis eikö ollut Vilassa? Itse olen ostanut sieltä ihan superhyviä (!!!) yksivärisiä trikoopaitoja, joita tämmöinen hukkapätkä vois roisilla tuulella melkein mekkona käyttää. Olen käyttänyt jo 3-4 vuotta, ja eivät oikeasti ole menneet käytössä ja pesuissa miksikään! Nyt on itsellä sama tilanne, tosin tulen vähän perässä omien viikkojeni kanssa, mutta luulen noilla Vilan paidoilla meneväni pitkälle kevääseen.

Elina U.
Lentoaskeleita

Hei ei enää hätää meillä, puskaradion mukaan Vilassa on taas noita pitkiä paitoja! :) Tai ainakin Tampereella! Moni on kyllä kehunut noita juuri kestävyytensä puolesta, joten seuraavalla kaupunkireissulla minäkin suuntaan Vilaan.

Torey
Näissä neliöissä

Mulla on jo neljättä vuotta käytössä Ginatricotin pitkiä trikoopaitoja. Harmaa on ainoa joka on nyppyyntynyt. Hyvin palvellu myös raskauksissa. :D

Kommentoi