Mahapukeutumisesta.

En todellakaan kuulu niihin odottajiin, jotka pystyvät käyttämään ”omia” vaatteitaan hiukan vain fiksailemalla ja laittamalla vaikka hommaan tarkoitetun lenksun farkkujen napinlävestä. Syy: puristaa, painaa, ahdistaa, napa vilkkuu. Arkipukeutumisen suhteen vaatekaappini koostuu melko pitkälti korkeavyötäröisistä farkuista ja niiden kanssa sopivista yläosista, joiden olen nyt huomannut olevan yllättävän lyhyitä. Esimerkiksi neulevarastoni on näköjään melko pyllynpeittämätön, mikä on nyt selvinnyt minulle vaatteita pitkien toppien kanssa sovitellessani.

Olen hakenut ongelmanratkaisuksi apuun muutamat äitiysfarkut H&M:ltä, mamasukkahousut ja pitkiä perustoppeja. Olen myös yrittänyt etsiä kissojen ja koirien sekä fb-kavereideni vinkkien avulla pitkänmallisia hihallisia trikoopaitoja ympäri Tamperetta (tuloksetta). Näillä päästään nyt kuitenkin ihan hyvin alkuun ainakin, sillä varsinaisia äitiysvaatteita en haluaisi ostaa noita pakollisia housuja lukuunottamatta. Kesällä tämä homma olisi ollut mekkoihmiselle helppoa. Onneksi sentään muutama neulemekkoni taipuu myös mahankasvatusmekoksi näin talvellakin, varsinkin kun säästin edeltävästä raskaudesta lemppariksi käyneen ja uskomattoman hyvänä pysyneen mekon. 

Muutenkin tässä vaiheessa pukeutuminen tuottaa hiukan päänvaivaa: vatsa alkaa vasta nyt olla ulkopuolisenkin silmään sen verran pyöristynyt, että muutkin saattavat arvata, että täällä haudotaan muutakin kuin herkkuja. Eli sellainen ”vatsan korostaminen” ei ole oikein natsannut vielä, ja tuntuu ehkä vielä hassulta näin pienen kummun kanssa. Peittelykin tuntuu puolestaan hölmöltä. Mites tässä nyt kuuluisi sitten toimia.

kuva-001.jpg(Arrgh, tämä instakuva oli oiva muistutus siitä, että tuohon pöydän yläpuolelle pitäisi löytyä lamppu niin kuin n-y-t-nyt ja että nuo kaksi kuvaa seinällä näyttävät aika orvoilta ilman suunnittelemani valokuvakollaasin kuvia ympärilleen)

 

Niinpä ottaisin kiitollisena vastaan vinkkejä tai kokemuksia raskausajan pukeutumisen suhteen! Miten te olette ratkaisseet tämän ”välivaiheen” pukeutumisen? Niitä pitkähihaisia pitkähelmaisia trikoopaitoja myyviä liikkeitäkin saa ilmiantaa. 😀 

Kommentit (17)
 1. gravid åkså
  19.11.2014, 13:30

  Siis eikö ollut Vilassa? Itse olen ostanut sieltä ihan superhyviä (!!!) yksivärisiä trikoopaitoja, joita tämmöinen hukkapätkä vois roisilla tuulella melkein mekkona käyttää. Olen käyttänyt jo 3-4 vuotta, ja eivät oikeasti ole menneet käytössä ja pesuissa miksikään! Nyt on itsellä sama tilanne, tosin tulen vähän perässä omien viikkojeni kanssa, mutta luulen noilla Vilan paidoilla meneväni pitkälle kevääseen.

  1. Hei ei enää hätää meillä, puskaradion mukaan Vilassa on taas noita pitkiä paitoja! 🙂 Tai ainakin Tampereella! Moni on kyllä kehunut noita juuri kestävyytensä puolesta, joten seuraavalla kaupunkireissulla minäkin suuntaan Vilaan.

   1. Mulla on jo neljättä vuotta käytössä Ginatricotin pitkiä trikoopaitoja. Harmaa on ainoa joka on nyppyyntynyt. Hyvin palvellu myös raskauksissa. 😀

 2. No tällaisia viritelmiä olenkin jo taiteillut, kun niitä pitkiä toppeja on onneksi tosi hyvin tarjolla! Eiköhän tämä tästä vielä suttaannu, kun mäkin saan tuon perusvaraston kuntoon. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *