Perjantaipussi

Lentoaskeleita

Varoitus, tässä tulee ehkä koko blogihistoriani turhin postaus. Juttu alkaa kuvalla karkkipussistani. Ja se pussi onkin kuulkaa hartaudella valittu, nimittäin kahdeksan, melkein yhdeksän kuukauden hartaudella ja tarkalla suunnittelulla. 

Ei minkä tahansa karkkipussin sisältö. 

Kirjoitinkin tammikuussa, kuinka aioin olla karkkilakossa häihin asti. Aika tiukkaa teki aluksi, mutta laitoin kuin laitoinkin karkit jemmaan ja syrjään vierasvaraksi moneksi kuukaudeksi. Heikoin kohtani koko lakkoni aikana oli Makuuni irtokarkkihyllyineen. Monet leffaillat vietin haistelemalla mieheni karkkipussia (kyllä!), ja suunnittelemalla omaa pussiani. No nyt sen tein sitten ihan oikeasti.

Eli ainekset täydelliseen karkkikokonaisuuteen:

  • Muutama kirpeä
  • Yksi tai kaksi suklaata
  • Paljon lakritsin eri variaatioita, kuten jogurttilakut, Kouvolan lakritsi ja lakunapit
  • Merkkareita tai  muuta salmiakkia
  • Vadelmapääkalloja
  • Salmiakkitutteja
  • Kiintiöhedelmäkarkki

Ja koska olin tänään ymmärrettävistä syistä hiukan ruosteessa, lisään listaan imeskeltävät turkinpippurit ja yhden kirpeän remmin. 

Jos koko postauksen läpi paistoi se, että kirjoitan tätä vain säilyttääkseni karkkeja edes siihen asti että mieheni tulee kotiin kalareissultaan, hyvin huomattu. Ehkä ihan leffaan asti en malta odottaa, mutta edes siihen asti, ettei tuore rouva vaikuta ihan hotolta. 

Nyt saa olla eri mieltä jos uskaltaa, tai täydelliseen reseptiini saa toki ehdottaa lisäyksiäkin. Millainen on teistä täydellinen karkkipussi? :D

Rentouttavaa viikonloppua <3

 

Kommentit

Amma
Why you little!!

Vadelmasalmiakkipääkallot on ihania, mutta noi ei oo niitä oikeita! Ne on semmosia isoja ja aika lättänöitä. Ne on ihan huippuja.

Mulle tuotiin laitokselle pussillinen niitä sikakirpeitä pääkalloja (semmosia suolasokeripintasia) ja niitä vadelmasalmiakkipääkalloja. Ne kesti ehkä kaks minuutin.

Paras resepti karkkipussiin on suklaata ja salmiakkia, höystettynä muutamalla lakulla. Hedelmäkarkit on maailman vitsaus ja aivan turhia. Ja valitettavasti parhaat (ja kalleimmat) karkit on nimenomaan Makuunissa. Kaupan karkit ei yllä lähellekkään, vaikka ne olis ihan samoja. En ymmärrä mitä taikuutta Makuunin karkkeihin lisätään.

Elina U.
Lentoaskeleita

Oh, mitä karkkisilmää! Tiedän mitä vadelmasalmiakkipääkalloja tarkoitat, ja olet oikeassa, ne ovat Niitä Oikeita. Otin näitä (sokerittomia, what was I thinking...) feikkejä paremman puutteessa, sillä en huomannut Makuunissa missään niitä kunnollisia tällä kertaa! Kai niitä vielä tehdään?? Ja olet NIIN oikeassa tuosta kaupan karkit vs. Makuuni -jutusta, mitä lie karkkeihin laittavatkaan. Esim nuo vadelmasalmiakkipääkallot ei maistu yhtään samalta jos ne ostaa vaikka Citymarketista tai Prismasta! :O

 

Ella F.
Siperian Ella

Makuunin karkkeihin lisätään takuulla sitä samaa huumetta, mitä laivoilla laitetaan lohkoperunoihin: niitäkin vain mussuttais, vaikka kaikki kiintiöt olisi täynnä. 

Olet aivan hullun sitkeä, mä selvisin silloin vain helmikuusta =)

Elina U.
Lentoaskeleita

Haluan tietää tämän salahuumeen nimen, sillä minä alan ripottelemaan sitä sitten esim. salaatinlehdille! Niitä sitten mahan täydeltä vaan! ;)

No mun olikin jo pakko ottaa vähän järeämmät aseet käyttöön näissä karkkiasioissa, nimim. neljän kilon jouluturvotus... :D

Tyyne
Sukat makkaralla

Salmiakkipääkallot ja vaahtokarkit, siinä ne lisät tuohon :) 

 

Elina U.
Lentoaskeleita

Noi vaahtokarkit on jänniä. En ota niitä yleensä irtokarkkipusseihini, mutta häissä voisin aina napostella niitä vaikka kulhollisen! :D Salmiakkipääkallot on <3

Mulle mahdollisimman paljon salmiakkia! Tai no... PELKÄSTÄÄN salmiakkia ;)

Elina U.
Lentoaskeleita

Juuri näin, mitä sitä turhaan teeskentelemään!! :D

Katie
Aika kypsä äidiksi

Salmiakkipääkalloja, merkkareita (salmiakki- ja kola-), lapsuuden sitruunapommeja (tehdäänköhän niitä vielä?), noitapillejä, liitulakua, suklaapähkinöitä, muutama pitkä hedelmämato ja -tutti tuomaan vaihtelua (=palate cleanser). 

Mutta miettikää tätä: mä en ole koskaan maistanut sitruunapääkalloa! Mikä huutava vääryys! Mistä niitä saa? Ai niin, ja onkohan Helsingin salmiakkikioski vielä auki?

Elina U.
Lentoaskeleita

O ou, tämä puute täytyy korjata! Makuunissa niitä on siellä muunväristen pääkallojen joukossa. Tuo hyvää balanssia kokonaisuuteen! ;)

Ai mitä, onko Helsingissä salmiakkikioski???

Katie
Aika kypsä äidiksi

Tommi K kertoi että on! Mutta on auki vain kesäisin... Onko kesä jo ohi? :/

Elina U.
Lentoaskeleita

Oi olen ihan missannut tämmöisen!

Hanna K
Sunday Blondie

Itse en enää nykyään tykkää irtsareista, mutta tämä postaus sai hymyn huulilleni. Onnittelut pitkästä ja sinnikkäästä karkkilakosta! Olet herkutteluhetkesi ansainnut :-)

Elina U.
Lentoaskeleita

Ei hitsi, "en tykkää irtsareista" -on kyllä lause jonka sanojia niin kadehdin. :D Kiitos kovasti, olipa mukavaa että onnistuin hymyilyttämään, kivaa! :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.