Reppuvauvan ulkoiluvaatteet?

Lentoaskeleita

Esikoisen kanssa emme oikein tutustuneet erilaisiin kantomahdollisuuksiin. Poika sen kuin jokelteli tyytyväisenä vaunuissaan ja that´s it. * Nyt tällä kertaa saimme kuitenkin Ella F:ltä lainaan (ilmeisesti jonkinlaiseen kulttimaineeseen nousseen) Manducan ja se on osoittautunut todellakin maineensa veroiseksi tämän porukan arjessa! Vauva kun viihtyy vaunuissa lähinnä nukkuessaan ja on muutenkin mielellään sylistä käsin maailmaa katselevaa tyyppiä. Kun menossa on mukana touhukas kolmevuotias, niin sellainen sohvalle vauvan kanssa sylittelemään jämähtäminen ei ole kuitenkaan vaihtoehto. Eivätkä ne tiskit ja pyykitkään oikein itsekseen katoa yrityksistäni huolimatta. Usein on jopa niin, että neiti on tyytyväinen ainoastaan repussaan ja olen joutunut oppimaan, ettei se vauva kantorepussa imettäminenkään ole pelkästään myytti.

* Huom. Aika saattaa joskus hieman kiillotella muistoja.

Mutta se pukeminen! Kesällä reppupukeutuminen oli vielä suht helppoa, vaikkakin usein sekä minä että vauva olimme lopulta hikisiä. Masu masua vasten kun tulee helposti kuuma, mutta sitten taas repun ulkopuolella roikkuvat jalat ja kädet vaativat lämpimämpää päälle.

 

Kesän reissuilla kantoreppu on ollut aivan ehdoton. Voi kesä. <3

Sanokaas nyt kokeneemmat repussa kantelijat, että mitä ihmettä sinne reppuun kannattaa pukea päälle näin viileämmillä ilmoilla? Nimim. Hämmentynyt -89.

Materialistimutsin ottein tekemäni taustatutkimuksen mukaan esimerkiksi Polarn O Pyretin tai Reiman Windfleece-haalari voisi olla kätevä tähän tarkoitukseen, vai olenko oikeilla jäljillä? Nyt vauva on tarjennut vielä villahaalarilla, mutta siitä pääsee tuuli läpi, joten se taitaa jäädä enää vain vaunukäyttöön. Toppapukua reppuun ei talvella ainakaan kannata pukea, joten ilmeisesti talvella neiti joutuu siirtymään vaunuihin ulkoillessamme. (Paitsi että oonko jo tuulettanut, että vauva vetelee nykyään päivittäin parin tunnin päiväunet vaunuissa? No nyt tuuletan ja koputan heti perää puuta: kop kop)

Äh ja sitten vielä pää, kädet ja jalat. Merinovillaa vai silkkiä, vai molempia tai toppaa? En ole ollut ikinä oikein hyvä noissa vaatteiden teknisissä hommissa, kerrankin menin lastenvaatelikkeeseen ja sanoin, että me tarvittaisiin nyt sitten vissiin sellaiset välikausihanskat, eli mitkäs sellaiset on. :D Juuri kun olen esikoisen myötä päässyt edes jotenkin kärryille tuosta ulkoiluvaatteiden termistöstä ja ottanut selkoa kaiken maailman välikerroksista, niin tämä reppuilukulttuuri onkin johdattanut minut ihan uudenlaisten pohdintojen äärelle. 

Onko teillä kokemuksia noista windfleeceistä? Entä mitä pukeutumisratkaisuja olette tehneet kylmillä ilmoilla vauvan matkatessa kantorepussa? 

 

Kommentit

KaroB (Ei varmistettu)

Miten olisi kantotakki? Itse haaveilin siitä jo esikoisen aikaan, mutta en raaskinut hankkia, jolloin kantaminen melkeinpä jäi kokonaan ilmojen viilentyessä. Nyt toisen kanssa olen asiaa taas hieman harkinnut. Se helpottaisi erityisesti tilanteissa, kun liikutaan sisältä ulos ja ulkoa sisälle.
Kantotakin alle voisi sekä itselle ja vauvalle pukea vain sisävaatteet. Kylmemmillä säillä tarvittavan välikerroksen kanssa. Takki itsessään suojaisi molemmat tuulelta ja kylmältä.
Se kai olisi pro-kantajien vinkki, mutta itse en heihin vielä lukeudu :)

Elina U.
Lentoaskeleita

Hei tietkö juuri ennen tätä kirjoitusta googlailin asiaa ja törmäsin myös noihin kantotakkeihin ja pohdin samoin kuin sinä. Eli vaikuttavat kyllä kätevillä, mutta en taida raaskia ostaa niin kallista takkia, jolle tulisi käyttöä vain kantaessa (ellei mustakin vielä kehkeydy sellainen pro-kantaja ;D. 

Kantotakkia halvempi ratkaisu on kantopaneeli, jonka saa vetoketjuadapterilla kiinni omaan takkiin. Adaptereita tosin pitää sitten olla melkein joka takkiin omansa. Käytin adaptereita jo raskausaikana leventämään normaaleja takkeja ja kohta pääsee paneelikin käyttöön repun tai liinan kanssa. Ipanainen ainakin myy näitä. Ja joo, Lähiömutsin sivuilta löytyy hyviä vinkkejä, niin kuin joku muukin alempana sanoi :)

Elina U.
Lentoaskeleita

Kantopaneeli? Onpa nerokasta, kaikkea sitä keksitäänkään! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Talvipukeutuminen riippuu vauvan iästä ja siitä että onko se koko matkan repussa :) Meidän vauva oli noin 6kk ekan talven alkaessa ja pikkupakkasilla tarpeeksi oli fleece- tai villahaalari, jalkojen suojaksi äp-töppöset, villasukat ja mummun neulomat villaiset säärystimet (reisiin asti), käsiin tumput ja päähän lämmin myssy ja kauluri. Eli raajat hyvin suojattuna, keskivartalo pysyy lämpimänä kyllä...niin ja itselläni oli päällä huivi ja tavallinen toppatakki (vetska auki), meidän ulkoilulla ei tullut kylmä. Nämä siis sellaisia lyhyehköjä ulkosiirtymiä repussa, jolloin vauva oli koko ulkoilun repun suojissa. Sitten kun vauva oli isompi, niin mentiin esim puistoon repussa, jolloin hän oli toppahaalarissa ja muutenkin täydessä ulkovarustuksessa (ja pääsi sitten puistossa möyrimään).

Raajoihin suosittelisin villaa ja sit tuulta suojaavaa päälliskerrosta. Esim. Stonzitkin voi olla kivat.

Elina U.
Lentoaskeleita

Hyvä pointti tuo, että vauvan ikä vaikuttaa kantovarustukseen! Tai siis, tällä hetkellä viisikuinen vauva viihtyy hyvin repussa koko reissun, mutta jos on tarvetta tull välillä pois niin varustelun on oltava sitten erilainen. Hmm. Kiitti vinkeistä!

Vau mikä vauva!

Tällä hetkellä vauvalla on repussa ollessaan on sisävaatteiden päällä ohut collegetakki tms, tumput, villasukat ja lakki. Hetken päästä tähän varmaan lisätään/vaihdetaan äitiyspakkauksessa(kin) olleet toppatumput ja -töppöset, ja lakin alle/sijasta kypärämyssy. Ja sit hetken päästä, ehkä nollakeleillä, lisäks sellanen vanupuku? Toppapukuänkemistä en pysty vielä ajatteleen :D

Ja itelle, hmm... pitääköhän takit vetää jollain narulla kiinni, että ylettyy ja pysyy siinä repun päällä :D Tai sit joku paksu villatakki auki ja sen päällä ulkotakki kiinni ja sit reppu siihen päälle. Öö?

Sivuhuomautuksena, kuinkahan muhkeet olat sitä talvivaatteissa sit saakaan, huvitti kun vilkasin itteeni peilistä takaapäin joskus kun oli neuletakki repun olkainten päällä ja näytin erehdyttävästi pahemmaltakin bodarilta :D

Elina U.
Lentoaskeleita

Muahahaha näin myös oman selkäprofiilini peilistä kun ylläni oli se keltainen neuletakki ja reppu siellä alla, näytti kyllä tosiaan siltä että hartioita ja selkää olisi tullut treenattua jos jonkin verran! :D Hyvin samanlaisilla seteillä mekin ollaan nyt ulkoiltu reppuillessa, mutta nyt kyllä alkaa tulla jo niin viileetä, että ajattelin olla kerrankin ajoissa näissä hommissa ja hankkia/miettiä pukeutumishommat valmiiksi. 

Vau mikä vauva!

"Ajoissa", odotas kun mietin mitä se tarkottaa :D ei vaan, ihan totta, kun on kyseessä tällanen vähän erikoisempi juttu niin se ei välttämättä ratkee sillä, että just ennen ulkoilua tonkii epämäärästä haalaripipovillasukkalaatikkoo ja etsii käsiinsä kaikki mahdolliset fleece-peitot...

Ja mä muuten mietin että mä en oo vielä ehtinyt reppuileen (!!!) tällasina päivinä kun on viileempää ja tuulista, eli noi collegetakki-versiot on tosiaan ajottunut niille vielä aurinkoisille päiville. Nyt kun on vähän tällasta, että yhtenä päivänä vedin itelleni jo neulekaulahuivin ja otin hanskat mukaan kun lähdin ulos, toisena taas on kuljettu lyhythihasella. Että varustaudu siinä sitten :/

pelagia

Mulla oli vauva repussa/liinassa vaan sisävaatteissa, villasukissa ja siihen päälle oma liehureunainen villatakki ja mieheltä lainattu takki. Päässä sit pipo tai toppahattu. Niin, ja iso kaulahuivi, jolla tilkitsin raot :D ihan superhelppoa esim kaupassa kun ei tarvinnut pukea ja riisua!

Elina U.
Lentoaskeleita

Hei tuo iso kaulahuivi on hyvä idea, senhän voi periaatteessa viritellä jotenkin siihen päälle! :) Talvella todellakin haluaisi välttää kaikkea ylimääräistä pukemista ja riisumista.

Katie
Aika kypsä äidiksi

Mä en osaa itse neuvoa, mut muistan, että Lähiömutsi on kirjoittanut aiheesta useamminkin. Sinne siis! :)

Elina U.
Lentoaskeleita

Kiitti vinkistä, ei muuta kuin kurkkaamaan! :)

medde
Medde xoxo

Heippa! Reppuvauvan pukeutumisesta ei ole kuule hajuakaan mutta sua odottelis täällä haaste :)

Elina U.
Lentoaskeleita

Jee kiitti, täytyypä mennä kurkkaamaan! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Täällä tänään just kantoreppuiltiin (pohtien samalla että onkohan säädöt yhtää oikein kun tuntu että vauva on jotenki niin alhaalla hmm) Polarin windfleece päällä, alla ohuet sisävaatteet. Sopivan lämpöiseltä tuntui tyttö :)

t. Bakteerikauhalukija :D

Elina U.
Lentoaskeleita

Hei mietinkin sua tässä yhtenä päivänä! :D Nimittäin ajattelin, että toisaalta on ihan hyvä, ettei tyttömme syö tuttia, siinä kun oli mielessäni yksi bakteerikauhun paikka esikoiseni kanssa varsinkin ekoina viikkoina/kuukausina. Sitten tulit mieleeni, että mitenköhän teillä mahtaa tämän asian kanssa olla. Että onko ollut tuttia vai ei, ja että onko ollut kauhua vai ei. :D Tuo Polarin windfleece kyllä houkuttaa nyt tosi lujasti!

Katie
Aika kypsä äidiksi

Eddiellä oli tällainen: http://tuppenceandcrumble.com/shop/star_wraps - ja vaikkei me kauheasti kannettukaan, voisin kuvitella, että tuo toimisi hyvin myös kantaessa, koska vatsapuolen voi jättää "auki" kiinnitysten puutteessa. Ostin tuollaisen myös Suomessa asuvalle kaverille, joka kantoi vauvaansa paljon, ja hänkin kehui sitä. Ei varmaan toimi pahimmilla pakkasilla, mutta välikausina ainakin. Ja plussaa siitä, että on ihan järjettömän söpö! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Hahaha :D ihanaa että oon ollu ajatuksissasi! :D kyllä meillä syödään tuttia, ja voi sitä ekojen kuukausien keittämisrumbaa kun tietenkin niitä piti koko ajan kiehuttaa.. :) mutta nyt viime kuukausina oon antanu jo ihan lattialle (kotona ollessa) tippuneen tutin suruitta suuhun, kun se nuolee muutenki nuita lattioita.. Mutta jossain liikenteessä ollessa on kyllä aina useita tutteja mukana, jos tyttö sattuu heittämään niitä pitkin teitä ;) Tämän hetken kammonaiheeni on puistojen vauvakeinut, kun tietenki niitäkin pitää nuolla siinä kiikkuessa... :D

Nii
En vaihtais sekuntiakaan

Tuo windfleece oli kyllä superkätevä ulkoillessa vielä sittenkin, kun tyttö vähän kasvoi. :) Meidän E on syntynyt lokakuussa, ja silloin ensin talvella kannettiin pakkasella ihan toppavaatteissa (kun pysähtyessä ja esim. tulilla nostettiin aina pois jos vain oli hereillä, eli jossain villahaalarissa olisi ollut tietty kylmä), mutta sitten keväällä/kesällä/syksyllä tuo windfleece oli kyllä just hyvä. E:n fleecestä sai vielä hihat ja lahkeet käännettyä umpinaisiksi. Päässä tuolla oli aina suht. samanpaksuinen pipo/lakki kuin itsellä oli, ja jos oli niin lämmin etten itse tarttenut niin sitten oli ihan trikoopipo.

Me ulkoillaan tosi paljon ja viihdytään esim. mettässä helposti tunteja kerrallaan kesät talvet, joten ulkovaatteisiin satsataan ihan koko perheelle verrattain aika paljon. Mullakin on enemmän ulkoiluvaatteita kuin muita :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.