Reppuvauvan ulkoiluvaatteet?

Esikoisen kanssa emme oikein tutustuneet erilaisiin kantomahdollisuuksiin. Poika sen kuin jokelteli tyytyväisenä vaunuissaan ja that´s it. * Nyt tällä kertaa saimme kuitenkin Ella F:ltä lainaan (ilmeisesti jonkinlaiseen kulttimaineeseen nousseen) Manducan ja se on osoittautunut todellakin maineensa veroiseksi tämän porukan arjessa! Vauva kun viihtyy vaunuissa lähinnä nukkuessaan ja on muutenkin mielellään sylistä käsin maailmaa katselevaa tyyppiä. Kun menossa on mukana touhukas kolmevuotias, niin sellainen sohvalle vauvan kanssa sylittelemään jämähtäminen ei ole kuitenkaan vaihtoehto. Eivätkä ne tiskit ja pyykitkään oikein itsekseen katoa yrityksistäni huolimatta. Usein on jopa niin, että neiti on tyytyväinen ainoastaan repussaan ja olen joutunut oppimaan, ettei se vauva kantorepussa imettäminenkään ole pelkästään myytti.

* Huom. Aika saattaa joskus hieman kiillotella muistoja.

Mutta se pukeminen! Kesällä reppupukeutuminen oli vielä suht helppoa, vaikkakin usein sekä minä että vauva olimme lopulta hikisiä. Masu masua vasten kun tulee helposti kuuma, mutta sitten taas repun ulkopuolella roikkuvat jalat ja kädet vaativat lämpimämpää päälle.

 

img_9377.jpg

Kesän reissuilla kantoreppu on ollut aivan ehdoton. Voi kesä. <3

Sanokaas nyt kokeneemmat repussa kantelijat, että mitä ihmettä sinne reppuun kannattaa pukea päälle näin viileämmillä ilmoilla? Nimim. Hämmentynyt -89.

Materialistimutsin ottein tekemäni taustatutkimuksen mukaan esimerkiksi Polarn O Pyretin tai Reiman Windfleece-haalari voisi olla kätevä tähän tarkoitukseen, vai olenko oikeilla jäljillä? Nyt vauva on tarjennut vielä villahaalarilla, mutta siitä pääsee tuuli läpi, joten se taitaa jäädä enää vain vaunukäyttöön. Toppapukua reppuun ei talvella ainakaan kannata pukea, joten ilmeisesti talvella neiti joutuu siirtymään vaunuihin ulkoillessamme. (Paitsi että oonko jo tuulettanut, että vauva vetelee nykyään päivittäin parin tunnin päiväunet vaunuissa? No nyt tuuletan ja koputan heti perää puuta: kop kop)

Äh ja sitten vielä pää, kädet ja jalat. Merinovillaa vai silkkiä, vai molempia tai toppaa? En ole ollut ikinä oikein hyvä noissa vaatteiden teknisissä hommissa, kerrankin menin lastenvaatelikkeeseen ja sanoin, että me tarvittaisiin nyt sitten vissiin sellaiset välikausihanskat, eli mitkäs sellaiset on. 😀 Juuri kun olen esikoisen myötä päässyt edes jotenkin kärryille tuosta ulkoiluvaatteiden termistöstä ja ottanut selkoa kaiken maailman välikerroksista, niin tämä reppuilukulttuuri onkin johdattanut minut ihan uudenlaisten pohdintojen äärelle. 

Onko teillä kokemuksia noista windfleeceistä? Entä mitä pukeutumisratkaisuja olette tehneet kylmillä ilmoilla vauvan matkatessa kantorepussa? 

 

Kommentit (20)
 1. Tuo windfleece oli kyllä superkätevä ulkoillessa vielä sittenkin, kun tyttö vähän kasvoi. 🙂 Meidän E on syntynyt lokakuussa, ja silloin ensin talvella kannettiin pakkasella ihan toppavaatteissa (kun pysähtyessä ja esim. tulilla nostettiin aina pois jos vain oli hereillä, eli jossain villahaalarissa olisi ollut tietty kylmä), mutta sitten keväällä/kesällä/syksyllä tuo windfleece oli kyllä just hyvä. E:n fleecestä sai vielä hihat ja lahkeet käännettyä umpinaisiksi. Päässä tuolla oli aina suht. samanpaksuinen pipo/lakki kuin itsellä oli, ja jos oli niin lämmin etten itse tarttenut niin sitten oli ihan trikoopipo.

  Me ulkoillaan tosi paljon ja viihdytään esim. mettässä helposti tunteja kerrallaan kesät talvet, joten ulkovaatteisiin satsataan ihan koko perheelle verrattain aika paljon. Mullakin on enemmän ulkoiluvaatteita kuin muita 🙂

 2. Täällä tänään just kantoreppuiltiin (pohtien samalla että onkohan säädöt yhtää oikein kun tuntu että vauva on jotenki niin alhaalla hmm) Polarin windfleece päällä, alla ohuet sisävaatteet. Sopivan lämpöiseltä tuntui tyttö 🙂

  t. Bakteerikauhalukija 😀

  1. Hei mietinkin sua tässä yhtenä päivänä! 😀 Nimittäin ajattelin, että toisaalta on ihan hyvä, ettei tyttömme syö tuttia, siinä kun oli mielessäni yksi bakteerikauhun paikka esikoiseni kanssa varsinkin ekoina viikkoina/kuukausina. Sitten tulit mieleeni, että mitenköhän teillä mahtaa tämän asian kanssa olla. Että onko ollut tuttia vai ei, ja että onko ollut kauhua vai ei. 😀 Tuo Polarin windfleece kyllä houkuttaa nyt tosi lujasti!

   1. Eddiellä oli tällainen: http://tuppenceandcrumble.com/shop/star_wraps – ja vaikkei me kauheasti kannettukaan, voisin kuvitella, että tuo toimisi hyvin myös kantaessa, koska vatsapuolen voi jättää ”auki” kiinnitysten puutteessa. Ostin tuollaisen myös Suomessa asuvalle kaverille, joka kantoi vauvaansa paljon, ja hänkin kehui sitä. Ei varmaan toimi pahimmilla pakkasilla, mutta välikausina ainakin. Ja plussaa siitä, että on ihan järjettömän söpö! 🙂

   2. Hahaha 😀 ihanaa että oon ollu ajatuksissasi! 😀 kyllä meillä syödään tuttia, ja voi sitä ekojen kuukausien keittämisrumbaa kun tietenkin niitä piti koko ajan kiehuttaa.. 🙂 mutta nyt viime kuukausina oon antanu jo ihan lattialle (kotona ollessa) tippuneen tutin suruitta suuhun, kun se nuolee muutenki nuita lattioita.. Mutta jossain liikenteessä ollessa on kyllä aina useita tutteja mukana, jos tyttö sattuu heittämään niitä pitkin teitä 😉 Tämän hetken kammonaiheeni on puistojen vauvakeinut, kun tietenki niitäkin pitää nuolla siinä kiikkuessa… 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *