Röyhkeä julki-imettäjä täällä moi

Olen seurannut huvittuneena viime aikoina julki-imetyskeskustelua sosiaalisessa mediassa (kannattaa lukea esimerkiksi Kristaliinan loistava postaus aiheesta, olen niin samaa mieltä!). Kauhea haloo asiasta, jota ihmiset eivät ihan oikeasti yleensä edes huomaa. Lähes kaikki kohua hämmästelleet ovat todenneet samaa: ”En ole koskaan nähnyt kenenkään paljastelevan tissejään tahallaan, vaan homma hoidetaan huomaamattomasti huivien ja harsojen avulla”. Minäkään en edes muista kiinnittäneeni koskaan yhteenkään imettäjään huomiota julkisella paikalla, sillä tapahtuma yleensä suoritetaan tekemättä asiasta sen suurempaa haloota. Kuitenkin tämän julki-imetyksen vastustajien joukosta löytyy aina ne muutamat traumatisoituneet tyypit, jotka vannovat nähneensä näitä paljastelijaäitejä, joiden he toivoisivat jäävän kotiin ”huutavien ipanoidensa kanssa” (vai oliko se peräti kellariin?).

Niin, kaikki ihmettelevät, että missä nämä homssuiset paljastelijaäidit lymyilevät, kun kukaan (yleensä omalla nimellään) keskustelevista ei ole tuntunut näihin törmäävän. No, eilisen jälkeen minä nostan käteni pystyyn, minä olen nyt todennäköisesti se tyyppi joka traumatisoi todennäköisesti ainakin muutaman imetyskauhistelijan -ja vastustajan, vaikka yleensä julkisilla paikoilla kikkailen paitojen ja harsojen kanssa siinä missä muutkin. Kävimme eilen pikkutyttömme kanssa taas lääkärissä, sillä juuri kun ehdin jo iloita nuhan helpottaneen, tulikin hänelle lisäksi yskä ja hengityskin tuntui vaivalloisemmalta. Lääkäri totesi, että meidän olisi viisainta lähteä suoraan Taysiin. Olin asiasta niin järkyttynyt ja huolissani tytöstä, että pasmani sekoittuivat täysin. Niinpä imetin hermostuneena lääkäriasemalla ja huomasin vasta hissin peilistä, että olin hengaillut paita auki ja imetystopin luukku lerpattaen odotusaulassa mieheni asioidessa maksupisteessä. Liivinsuojus pilkotti tyylikkäästi siinä keskellä. Mahtavaa. Sentään kaikkea ei näkynyt, mutta enää en ihmettele miksi muutamat katsoivat minua vähän hämmentyneenä.

Niinpä minä vein koko homman vielä ihan uudelle tasolle: peittelemätön imettäjä, joka ei peitä itseään edes imetyksen jälkeen!

Miksi minä olen aina se jolle sattuu näitä? 

Pääsimme muuten onneksi kotiin yöksi, nyt höyryhengitellään ja yritetään pysyä tyynenä.

#äitionvähänväsynyt

Kommentit (15)
  1. Sanne Välinen
    22.5.2015, 18:13

    Mun oli nyt ihan pakko tulla kertomaan oma kokemukseni tästä julki-imettämisestä! Mä siis rehellisesti sanottuna ehkä vähän ”järkytyin” tässä yks päivä kun olin asioilla sellaisessa hieman hintavassa kenkäkaupassa. Sinne tuli sitten äiti jolla oli kaksoset joista toinen makasi kopassa, mutta toinen ei. Mietin sitten että missähän toinen mahtaa olla ja kun käänsin pääni niin tää äiti ihan rempseästi imetti sitä vauvaa ilman mitään harsoja ja käveli ympäri sitä kauppaa! 😀 En mä tiedä järkytyinkö oikeasti vai yllätyinkö vaan että jollain on niin paljon rohkeutta, että imettää niin vapaasti, ihan missä vaan. 🙂 Mutta nähtävästi äitejä on monenlaisia, itse en kyllä varmasti olis niinkään rohkea että julkenisin rinnat paljaana imettää vauvaani! 🙂

    1. 😀 Ymmärrän kyllä, että tuollainen tilanne voi hämmentää. Itsekään en siis normaalisti pyri kulkemaan tissit puolipaljaana vaan laitan kyllä harson eteen mukavuuden vuoksi ja ennen kaikkea imetyksen jälkeen laitan vaatteet takaisin normaalisti. 😀 Voisin kuvitella, että tuossa tilanteessa on käynyt niin että kaksosten äitinä saa varmaan imettää ihan koko ajan jompaa kumpaa, että ei varmaan enää vaan jaksa tai muista miettiä homman hoitamista huomaamattomasti. 

  2. Siis ilman muuta saa ihmetellä jos siltä tuntuu, eipä siinä mitään, eikä kaikki keskustelu missään nimessä tuota ”imeväisikäisten äidit kotiin”- keskustelua olekaan! Huvittuneisuuteni vaan kohdistui juurikin niihin, joiden mielestä äitien tosiaan kuuluisi lukittautua kotiin ja joiden mielestä äidit jotenkin tahallaan paljastelevat. Asiallinen ihmettely ja keskustelu ovat tosiaankin ihan jees, ja mielestäni kaikenlaiset reaktiot pyritäänkin ottamaan huomioon juurikin sillä hienovaraisella imettämisellä, eli ainakin yritetään hoitaa homma ilman haloota ja laitetaan vähän sitä harsoa ym. eteen (eli en itsekään yleensä kulje tissiluukku lerpattaen julkisilla paikoilla ;). Itsekin muistan ihmetelleeni esikoista odottaessani kun kälyni imetti poikaansa ja ihan mielenkiinnosta katselin, mietin että noinko se sitten menee. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *