Sendiä painettu

Sain tänään painaa send-nappia vuoden viimeisen kerran. Sinne meni portfoliot, luentopäiväkirjat ja oheistehtävät. Olo on ollut sen jälkeen vähän epätodellinen, helpottunut ja otsassa on kolkutellut pieni päänsärky stressin purkautumisesta. Minut on päivän mittaan vallannut sellainen ”vau mikä vuosi” -olotila, joka kuuluisi kai vallata vasta uutena vuotena, mutta nyt minun tekisi aivan kovasti mieli kohottaa lasi kuplivaa, tehdä vuosikatsaus ja onnitella itseäni. Hei mä selvisin.

Ei sitä joka vuosi saa todistaa lapsensa ensiaskeleita, hypätä laskuvarjolla ja viettää sellaiset häät, joista ei olisi uskaltanut edes unelmoida.

1001080_10151644718804678_981996365_n.jpg

Tiedän, että vuoden asettaminen kasvutarinamaiseen valoon on vähän kulunutta, ehkä kliseistäkin, mutta sanon sen silti: olen saanut vuodessa huimasti lisää itsevarmuutta ja uskoa itseeni. Olen oppinut jopa ripauksen tervettä itsekyyttä, eikä minun ylitseni ole enää helppo kävellä. Terkkuja vaan sille kampaajatädille joka yritti petkuttaa minua eräiden kampausten suhteen ja selitellä jälkikäteen radikaalisti muuttunutta hintaa sillä, etten varmaan ymmärtänyt että siihen tulee arvonlisäverot ja hiuspinnit päälle. Toivottavasti terveiseni ”kultuttajariitalautakunnassa tavataan” on tullut perille. Ennen olisin saattanut ajatella kiltisti, että no eipä sille mitään voi ja kai se sitten on niin, mutta enpä enää. 

Aivan huikea vuosi. Ei helpoimmasta päästä, mutta mahtavimmasta. Vaikka lasissani ei kuohuvaa olekaan, kohotan Kusmi-teemukiani hiukan ja hymyilen.

 

Kommentit (4)
 1. Olipas kamalan kuuloinen kampaaja! Minäkin haluaisin tietää, miten siinä kävi. Mulle on tapahtunut vastaavaa, tosin värin kanssa, enkä sitten nössykkänä viitsinyt siitä mitään sanoa 🙁 Pitäisi ottaa itsellekin tavoitteeksi tuon terveen itsekkyyden hankkiminen, KAIKKI olisi paljon helpompaa 😀 Tänä vuonna olen kyllä opetellut sanomaan EI, ja siihen olen kyllä tyytyväinen.

   

  Ihana vuosi sulla on ollut, toivotaan seuraavastakin vähintään yhtä hyvää 🙂

  1. Tuossa vastasinkin yllä juuri phocahispidalle, että kuluttajavirannomaiset ottivat häneen yhteyttä, ja nyt juttu menee riitalautakuntaan. Tietkö minäkin olin tosi lähellä antaa koko jutun olla, sillä kyse ei ollut lopulta mistään ihan hirmuisesta summasta, mutta kun tämä onkin periaatteen juttu. En siedä sellaista, että minua tytötellään ja pidetään niin tyhmänä, etten tietäisi että Suomessa myös palvelut kuuluu ilmoittaa asiakkaalle jo etukäteen arvonlisäverollisena hintana. Olisin antanut koko jutun olla, jos tämä kampaaja olisi pahoitellut edes koko juttua, mutta hän alkoikin haukkua minua tosi ala-arvoisesti. Koko stoori on ihan täysin absurdi enkä viitsi sitä kokonaan tänne laittaa ettei kenenkään nimiä silti paljastuisi, mutta tästä opin todella etten anna kenenkään kävellä itseni yli tuollaisessa tilanteessa. Tsemppiä muillekin ”liian kilteille”, tuon ”ei”:n sanominen on jo aivan mahtava alku!

   Ja kiitos, toivon myös aivan mahtavaa seuraavaa vuotta sinulle myös. <3

 2. Hyvä sinä! 

  Miten sen kampaajajutun kanssa muuten kävi? Se oli niin törkeää, että pihisen innosta tietää, ratkesiko asia ikinä mitenkään.

  Huikeita vuosia voi ajatella niin että seuraava on vielä parempi. 

  1. Siis tämä kampaajatarina muuttui vaan koko ajan absurdimmaksi (tiedät vielä taustatkin päälle). Hän pysyi kuluttajavirannomaisten ottaessa häneen yhteyttä kannassaan, mikä tarkoitti sitä että hänen oli ihan oikeutettua lisätä hintaa noin roimasti ja perusteli sitä juuri kaikenlaisella ihmeellisellä kuten hiuspinneillä, sillä että hän menetti asiakkaitaan sulkiessaan meidän takia liikkeemme (!!) joka oli kuitenkin ollut auki ja kaikkea muuta ihmeellistä. Ja asiattomuudet mua kohtaan jatkuivat myös. Kuluttajalautakunnasta yrittivät selittää hänelle että tuo on laitonta, mutta ei mennyt perille, eli riitalautakuntaan menee koko juttu.

   Ja hyvä sinä myös! <3 Eikö sullakin nimittäin ole nyt kouluhommat kasassa? Tai niin ainakin tulkitsin sen kun puhuit siitä torstain tentistä.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *