Sohvamatkailua sadeiltana

Lentoaskeleita

Muutamia tunteja sitten tallustelin vesisateessa kauppakassit kädessä kotiin. Tennarit sanoi litsläts ja mielessä pyöri vain kaksi asiaa: villasukat ja tee. Ja kolmantena hunajapaahdetut cashew-pähkinät siellä kaupankassissa (jotka ahmaisin jo suihini lohdutuksena huonosti menneestä tentistä). Eli täydellinen ilta sohvamatkalle ensi syksyn häämatkalle.

Minä en ole ikinä ollut mikään prinsessahäistä unelmoija, jolla olisi hääsuunnitelmat paketissa jo ennen sulhaskandidaattiakaan. Häämatka sen sijaan on ollut aikalailla valmiina jo vuosia, ennen kuin edes kävelin 18-vuotiaana baari-illan jälkeen kotiin mielenkiintoisen oloisen pojan toppatakki päällä. Tiesin, että häämatka tehdään ilman muuta kauas, vaikka Brasiliaan tai Etelä-Afrikkaan. 

Toppatakkipojan kanssa sitten olisi ensi syksynä se kauan odotettu häämatka edessä. Ollaan hiukan reissattu Etelä -ja Pohjois-Amerikassa, käyty siellä pakollisessa Thaimaassa ja muutamalla kaupunkireissulla euroopassa. Rantalomilla  vastattiin honeymooners?- kyselyihin hihitellen että "maybe next time". Kuitenkin näyttää nyt siltä, että honeymoonille ei olla mihinkään ennestään tuttuun kohteeseen suuntaamassa. Se kauas on nimittäin karissut vaatimuslistalta, tai oikeastaan joutunut "ei ainakaan" -listalle.

Vaatimuslistamme koostuu nykyään seuraavista seikoista:

  • Mielellään alle seitsemän tunnin lento 
  • Ei ihan turistirysä
  • Kaunis ranta, luonto ja tekemistä
  • Romanttiset puitteet (no hei täähän on nyt se hanimuun!)
  • Aurinkoa syksylläkin

Tai sitten siirretään reissua ainakin parilla vuodella eteenpäin pidempää reissua kiikaroiden. Haluttaisiin lähteä häämatkalle kahdestaan, joten häämatkan kesto saisi aiivan maksimissaan olla viikko. 

Tällä hetkellä kärkisijoille on kavunnut Kypros, Kreikka ja Portugali (tuntuupa oudolta mainita tämä kolmikko näinkin iloisten pohdiskelujen merkeissä!). Näkisin niin meidät pyöräilemässä jollakin pienellä kyproslaisella saarella, tai sitten tutkimassa Algavren rannikkoa ja Lissabonia. Häämatka saisi mielestäni olla sellainen ihan vain löhöilyloma kauniissa puitteissa ja herkuttelua romanttisissa ravintoloissa, ilman sen suurempia suunnitelmia tai ohjelmia (paitsi pussailu!). 

Tässä kerkeää kyllä vielä monet sohvamatkat ottamaan, sillä ajateltiin varata reissu vasta paljon lähempänä lähtöä. Jos vaikka tuntuukin sitten siltä, että ei vitsi voida vaan mitenkään jättää poikaa hoitoon.

Syksyllä lähdetään miehen puolen lähipiirin kesken perhelomalle johonkin löhökohteeseen, joten lapsen kanssa matkailuakin tulee syksyllä kokeiltua. Sekä minun että miehen äidit odottavat häämatkapäätöksiämme ihan täpinöissään, sillä poika tulee jommassa kummassa mamilassa tuon ajan viettämään (millä ihmeellä sitten valitaan kumpaan paikkaan, vedetäänkö pitkää tikkua??).

Vanhojen kuva-arkistojen selailu hoiti hommansa: penkin alle mennyt tentti ei harmita enää ihan niin paljon. Nyt oikeastaan naurattaa, nimittäin pieleen mennyt otsiskokeilu yhdistettynä palaneeseen naamaan tai muut arkistojen aarteet. Hihi ihan pakko jakaa vielä todistusaineistoa hiphop-henkiseltä pukeutumisvaiheeltani:

Hei oikeesti? :DD

Jos jollain on mielessä mahtava matkakohde niin hihkaise hep! :)

Hyvää yötä murut!

Ps. Tuolla naulakossa se sama toppatakki vieläkin roikkuu, sitä ei saa ikinä heittää pois! <3

 

Kommentit

Ella F.
Siperian Ella

No voi höh. Voiko tähän nyt lohduttaa, että tenttikertoja tulee aina uusia..?  Kyllä ne heikommatkin esitykset yleensä läpi menee. Tai mä ainakin nyt täällä toivon kovasti niin ihan omasta puolesta 8)

Mutta matkailusta haaveileminen on aina oivallinen keino piristyä, siitä tulee jotenkin niin tulevaisuuteen suuntaunut  olo :) Mä varmaan liputtaisin Portugalin puolesta, ellen itse haluaisi aivan välttämättä mennä johonkin espanjalaiseen Paradoriin. On ollut mun haaveeni jo kauan. Mieluiten haluaisin johonkin vanhaan Unescon suojelukohteeseen, mutta noita on nykyään niin monenlaisia niin monessa eri paikassa, että ehkä kaikkein kivointa olis ensin olla jossain vähän syrjemässä, jossain vanhassa luostarissa tai linnassa ja sitten jossain lähempänä jotain suurempaa kaupunkia.

Voi kesä, voi loma, voi reissailu!

Piipo79

Moi, Portugali on ihan kiva paikka, vaikka turistirysääkin sieltä löytyy myös. Surffauskurssi on ihan pakollinen vaikktte honeymoonilaset aktiviteetteja kauheesti kaivanneetkaan. Paikka, minne mun tekisi mieleni ja olen kuullut hyvää, on Kroatia. Upea luonto ja mahtavat rannat! Tsekatkaapa se kun suunnittelette matkaanne!

Amma
Why you little!!

Onnistuisko hoito puolet viikosta toisessa ja puolet toisessa? Mä niin ymmärrän tuon hankaluuden, meillä kun suunnilleen loukkaannutaan, jos joku saa hoitaa enemmän kun toinen. Mut kun se yks mummila on vaan niin näppärällä paikalla ja ja ja..

Hirveen kiva muuten tää veitsen haavassa kääntäminen, meillä kun lähitulevaisuuden (öö, vuoden) suurimmat suunnitelmat on viikon kesälomareissu etelä-Suomeen. Sarkastinen jee.

phocahispida

Meidän häämatka oli oikein onnistunut, vaikka poju olikin mukana, mutta ymmärrän senkin että haluatte reissata kahdestaan. Monissa kohteissa hotellilla on myös oma, koulutettu lastenhoitaja eikä hintakaan hirvitä. Eli jos keksisikin ottaa lapsen mukaan, pääsisi syömään/rannalle/altaalle/päikkäreille/kuhertelemaan vaikka päivittäin kahdestaan. Tuli vaan mieleen siitä ettemme raaskineet ko. palvelua hyödyntää vielä kun vauva oli 4kk, mutta ensi lomalla (eli joskus parin vuoden päästä) aiomme paikata tilanteen! ;)

Amma: Hei onhan se ETELÄ-Suomi. 

Tyyne
Sukat makkaralla

Onpa kyllä kivaa että pohditaan samaan aikaan samoja juttuja :) Häämatka on meilläkin kovasti mietinnässä!

Tuli vaan yhtäkkiä mieleen näistä "lähikohteista", että oltiin viime kesänä "kihlamatkalla" (syyskuussa) 2 viikkoa Pargassa (manner Kreikkaa) ja siellä oli samaan aikaan myös häämatkalaisia. Kohde olikin tosi idyllinen, aito (eli ei niin paha turistirysä), aurinkoinen ja sieltä pääsi mm. päiväreissuille Korfulle (tosi kiva!) ja saarihyppelyille lähialueen saarille (mm. päästiin polskimaan Skorpioksen rannalle, joka on Onassiksen suvun oma saari). Ruoka oli tietenkin mielettömän hyvää ja vielä edullistakin. Vedet niin kirkkaita (Pargassa ja saarihyppelyillä) etten oo semmosissa ikinä polskinutkaan. Kohde oli pakettimatkaksi yllättävän huippu ja ekaa kertaa sellainen, mistä ajateltiin että joskus vois palata uudelleen :) Ja lenkoaika tais olla sen 4h, eli ei paha sekään!

 

 

Tyyne
Sukat makkaralla

Niin ja piti vielä sanoa, että musta löytyy lähes identtinen kuva hillittömän laukkukasan kanssa New Yorkista (ei tosin hiphop vaatteilla), hih! Kuva vaan loukussa vanhalla koneella, joka ei enää näytä elonmerkkejä :(

Elina U.
Lentoaskeleita

Ella F. Kyllä nyt taisi olla niin heikko esitys, että en tiedä oikeesti oliko edes ykkösen arvoinen, pöh... :( Ei ole koskaan hävettänyt niin paljon tenttipaperin palauttaminen. Kahdestatoista kirjasta kysyttiin kahdesta, ja arvaa sainko toisen kirjastosta vasta eilen (millä tuurilla juuri siitä kysytään!). Tuo lohduttaa kyllä hiukan, että tenttikertoja tulee onneksi vielä uusia.

Oi en olekaan ennen kuullut tuollaisista Paradoreista! Näyttää tosi ihanalta... Kiitos vinkistä, täytyy tutkia aihetta lisää! Onpa kätevää tämä netti, kun voi mielikuvamatkailla vaikka minne maailman ääriin. :) 

Piipo79 Minä kyllä tykkään myös kovasti Portugalista, mutta koska viime reissu sinne meni kaikin puolin mönkään pelkään että minulla olisi niin iso tunnelataus tutuissa paikoissa, että en tiedä onko juuri häämatka oikea hetki kohdata vanhat möröt.Toisaalta mönkäreissusta huolimatta ehdin aivan hullaantua portugalilaiseen kulttuuriin, ruokaan ja arkkitehtuuriin (ja ihmisiin!), niin en tiedä kummittelisiko möröt enää sittenkään. Surffauskurssi olisi juuri sopiva aktiviteetti! :) Hmm Kroatia, siellä taitaa ainakin olla tosi kirkkaat ja puhtaat vedet? Täytyy tsekata tämäkin! :)

Amma Ai teillä on samat ongelmat! :D No mutta ollaan kuitenkin vaan tosi onnekkaita kun meillä löytyy niin aktiivisia isovanhempia, vaikka välillä hankaluuksia tuokin. ;) Mietittiin myös tuota puolet-puolet-ratkaisua, olisi mameille paras ehdottomasti, mutta sitten mietittiin että olisikohan pojalle kuitenkin parasta olla koko viikko yhdessä paikassa... Onneksi tässä keksii vielä vähän miettimään (ja suunnittelemaan miten esittää ratkaisun näille innokkaille ja ihanille mameille! :D ).

Ja hei minä juuri sanoin, että me harrastetaan ihan kotimaanmatkailuakin ihan liian vähän, täälläkin on vaikka mitä nähtävää! :) Eli voi se Etelä-Suomikin olla kiva vaihtoehto, ja ainakin säästyy lentokriiseiltä jne. 

 

Elina U.
Lentoaskeleita

phocahispida Hei muistankin lukeneeni blogistasi juttua teidän häämatkasta! Mihin päin te matkustittekaan? Me mietittiin tota vaihtoehtoa myös ja juuri niitä hoitajia siellä paikanpäällä (hihi siinä voiskin käydä niin etten varmana raaskisikaan jättää poikaa kenenkään hoiviin! :D ), mutta jotenkin vaan tuntuisi nyt ainakin siltä että kahdenkeskinen reissu olisi häämatkana kiva, kun perhelomalle lähdetään miehen lähisuvun voimin kuitenkin siinä samoihin aikoihin.  Tai sitten siirretään reissua vaikka vuodella jos siltä tuntuukin sitten syksyllä, ei varata matkaa kuitenkaan ihan vielä.

Tyynes Niinpä! :) Luinkin blogistasi teidän häämatkasuunnitelmista, tosi kivaa kuulla muiden suunnitelmia ja kokemuksia. Oi tuo kuulostaa aivan ihanalta, juuri sellaiselta mitä haluaisinkin! Olen niin meri-ihminen että saarihyppely olisi tosi mielekästä. Olen ollut vain kerran pakettimatkalla, mutta mietittiin josko otettaisiin häämatka pakettina. Eli mukava kuulla positiivisia kokemuksia.

Ja siis ei oo totta, arvaapa mistä tuo minun (hiphop) laukkukasakuva on otettu?? :D Hassua!!

phocahispida

Me käytiin Kyproksella Aiya Napassa. 
Meidän piti mennä sellaiseen idylliseen 3000 asukkaan kalastajakylään, mutta sitten Airfinland meni konkurssiin eikä sinne lentäneet muut yhtiöt niin lähdettiin sitten brittinuorten biletyshelvettiin. Heh.

No onneksi meidän hotelli oli kunnon lapsiperhehotelli ja ranta oli rauhallinen. :D

Elina U.
Lentoaskeleita

Minun vanhempani ovat olleet tuolla Aiya Napassa häämatkalla! O ou tuollaiset biletyshelvetit kuulostaa aika pelottavalta, mutta on varmaan juuri siitä hotellivalinnasta ym. ihan täysin kiinni millainen paikka sitten loppupeleissä on varsinkin lapsen kanssa matkustaessa. Tosi kiva tuuri hei tuo lentoyhtiön konkurssi!

Katie
Aika kypsä äidiksi

 

<p>Paradorit on Espanjassa kyllä loistavia, komppaan <strong>Ellaa</strong>! Ja Kreikan saaristo kuulemani mukaan myös - paljon idyllisiä pikkusaaria. Italiassa on myös superromanttisia kohteita kuten Cinqueterre, Amalfin rannikko, Toskanan ja Umbrian maaseutu, isot järvet (Como, Garda...) ja Adrianmeren rannikkokin. Kyllä Euroopasta(kin) löytyy!&nbsp;</p>
 

Katie
Aika kypsä äidiksi

Ööh, onpa kaunis muotoilu tuossa kommentissani... Sorry, nettiyhteys temppuilee!

honeychile

Täältä ääni Kroatialle! Oltiin siellä ekalla yhteisellä lomamatkalla ja se saaristo on aivan ihana! Oli myös tosi halpa silloin, kun oltiin vähän sesongin ulkopuolella syyskuussa ja säät oli just suomalaiselle sopivat silloin.

Kommentoi