Sohvamatkailua sadeiltana

Muutamia tunteja sitten tallustelin vesisateessa kauppakassit kädessä kotiin. Tennarit sanoi litsläts ja mielessä pyöri vain kaksi asiaa: villasukat ja tee. Ja kolmantena hunajapaahdetut cashew-pähkinät siellä kaupankassissa (jotka ahmaisin jo suihini lohdutuksena huonosti menneestä tentistä). Eli täydellinen ilta sohvamatkalle ensi syksyn häämatkalle.

2012-08-30_syksy_2012.jpg

Minä en ole ikinä ollut mikään prinsessahäistä unelmoija, jolla olisi hääsuunnitelmat paketissa jo ennen sulhaskandidaattiakaan. Häämatka sen sijaan on ollut aikalailla valmiina jo vuosia, ennen kuin edes kävelin 18-vuotiaana baari-illan jälkeen kotiin mielenkiintoisen oloisen pojan toppatakki päällä. Tiesin, että häämatka tehdään ilman muuta kauas, vaikka Brasiliaan tai Etelä-Afrikkaan. 

Toppatakkipojan kanssa sitten olisi ensi syksynä se kauan odotettu häämatka edessä. Ollaan hiukan reissattu Etelä -ja Pohjois-Amerikassa, käyty siellä pakollisessa Thaimaassa ja muutamalla kaupunkireissulla euroopassa. Rantalomilla  vastattiin honeymooners?- kyselyihin hihitellen että ”maybe next time”. Kuitenkin näyttää nyt siltä, että honeymoonille ei olla mihinkään ennestään tuttuun kohteeseen suuntaamassa. Se kauas on nimittäin karissut vaatimuslistalta, tai oikeastaan joutunut ”ei ainakaan” -listalle.

Vaatimuslistamme koostuu nykyään seuraavista seikoista:

  • Mielellään alle seitsemän tunnin lento 
  • Ei ihan turistirysä
  • Kaunis ranta, luonto ja tekemistä
  • Romanttiset puitteet (no hei täähän on nyt se hanimuun!)
  • Aurinkoa syksylläkin

Tai sitten siirretään reissua ainakin parilla vuodella eteenpäin pidempää reissua kiikaroiden. Haluttaisiin lähteä häämatkalle kahdestaan, joten häämatkan kesto saisi aiivan maksimissaan olla viikko. 

Tällä hetkellä kärkisijoille on kavunnut Kypros, Kreikka ja Portugali (tuntuupa oudolta mainita tämä kolmikko näinkin iloisten pohdiskelujen merkeissä!). Näkisin niin meidät pyöräilemässä jollakin pienellä kyproslaisella saarella, tai sitten tutkimassa Algavren rannikkoa ja Lissabonia. Häämatka saisi mielestäni olla sellainen ihan vain löhöilyloma kauniissa puitteissa ja herkuttelua romanttisissa ravintoloissa, ilman sen suurempia suunnitelmia tai ohjelmia (paitsi pussailu!). 

Tässä kerkeää kyllä vielä monet sohvamatkat ottamaan, sillä ajateltiin varata reissu vasta paljon lähempänä lähtöä. Jos vaikka tuntuukin sitten siltä, että ei vitsi voida vaan mitenkään jättää poikaa hoitoon.

Syksyllä lähdetään miehen puolen lähipiirin kesken perhelomalle johonkin löhökohteeseen, joten lapsen kanssa matkailuakin tulee syksyllä kokeiltua. Sekä minun että miehen äidit odottavat häämatkapäätöksiämme ihan täpinöissään, sillä poika tulee jommassa kummassa mamilassa tuon ajan viettämään (millä ihmeellä sitten valitaan kumpaan paikkaan, vedetäänkö pitkää tikkua??).

Vanhojen kuva-arkistojen selailu hoiti hommansa: penkin alle mennyt tentti ei harmita enää ihan niin paljon. Nyt oikeastaan naurattaa, nimittäin pieleen mennyt otsiskokeilu yhdistettynä palaneeseen naamaan tai muut arkistojen aarteet. Hihi ihan pakko jakaa vielä todistusaineistoa hiphop-henkiseltä pukeutumisvaiheeltani:

376_33494469677_9131_n.jpg

Hei oikeesti? :DD

Jos jollain on mielessä mahtava matkakohde niin hihkaise hep! 🙂

Hyvää yötä murut!

Ps. Tuolla naulakossa se sama toppatakki vieläkin roikkuu, sitä ei saa ikinä heittää pois! <3

 

Kommentit (13)
  1. Täältä ääni Kroatialle! Oltiin siellä ekalla yhteisellä lomamatkalla ja se saaristo on aivan ihana! Oli myös tosi halpa silloin, kun oltiin vähän sesongin ulkopuolella syyskuussa ja säät oli just suomalaiselle sopivat silloin.

  2. Ööh, onpa kaunis muotoilu tuossa kommentissani… Sorry, nettiyhteys temppuilee!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *