Täällä meillä leikitään!

Emmi haastoi koko #momfien porukan vilauttamaan lastenhuoneitaan. Omaa osallistumistani hiukan pitkitti pieni muutosprojekti, joka poikamme huoneessa oli juuri päällä, nimittäin lelut eivät mahtuneet enää millään hyllykön virkaa toimittaneeseen lokerikkoon. Nyt huonekaluja on ehditty venkslailemaan, leluja saatu kaappeihin ja laatikoihin piiloon ja leikkitilaa saatu huomattavasti lisää. Tässä siis meidän pojan huone:

img_8579.jpg

Muut kirjat saavat olla tiiviissä paketissa, mutta Janssonit pitää nostaa esiin totta kai. 😉

 

img_8564.jpg

Tuonne kaappeihin ja laatikoihin saatiin tosi hyvin piilotettua leluja, huoneen yleisilme muuttui heti siistimmäksi! Myös vaatekaapin henkariosaston lattia on varattu lelukopille, miten niitä voikaan kertyä niin paljon.

 

img_8569.jpg

Leikkinurkka. Nappasin nämä kuvat kun poika oli hoidossa, eli leikkikuvaa en nyt tähän alkupäreisen haasteen nimissä saanut. Olen kuitenkin tarkkana siitä, että otetaan esille yhdet leikit kerrallaan ja ne sitten siivotaan ennen seuraavaa leikkiä. Eli ei Duploja, keittiöleikkejä ja junaratoja samaan aikaan niin, etteivät kaikki ole mukana leikissä, paitsi silloin kun pojalle tulee kavereita. Silloin nakerot saavat totta kai levittää kaikki lelut ympäriinsä! Ja kyllä tämä sääntökin välillä lipsuu eikä se ole millään lailla vakavaa, mutta siihen pyritään noin niin kuin yleisesti ja illalla lelut kerätään paikoilleen.

 

img_8566.jpg

Lattialla on mikäs muukaan kuin automatto. Minä niin haluaisin jonkin raikkaan keltaisen raitamaton lattialle, mutta niin kauan kuin automatto on pojan oma lemppari niin se siinä pysyy. Hänen huoneensahan tuo on eikä minun. 😉 Huoneen varsinainen sisustaminen on muutenkin jäänyt vähän vaiheeseen, mutta hyvin siellä tuntuu silti leikit sujuvan.

 

img_8575.jpg

Meillä lelut eivät rajoitu pelkästään pojan omaan huoneeseen, vaan yläkerrassa on aina vaihteleva lelukori (joka on nanosekunnissa pitkin poikin koko yläkertaa). Kun keittiö ja olohuone ovat yläkerrassa, olisi ihan hölmöä olettaa, että poika leikkisi vain alakerrassa eristyksissä omassa huoneessaan. Leluja tuntuu kertyvän niin paljon, että tässä on myös kehitelty kaiken maailman kompromissiratkaisuja, kuten vaatekaappiin piilotetut lelukorit, takkasyvennyksessä portaiden alapuolelta löytyy potkuauton- mopon ja kaivurin ”parkkipaikka”, ja sieltä sitten vaihdellen otetaan yksi menopeli yläkertaan ja alakerran ajelut pyritään päättämään takaisin parkkiin.

Tulevan pikkusiskon nurkkaus löytyy tällä hetkellä vielä ihan vain meidän makuuhuoneestamme, mutta jossain vaiheessa pojan huone muuttuu sisarusten yhteiseksi huoneeksi. Silloin onkin taas uuden möbelseerauksen vuoro.

img_8529.jpg

 

Kommentit (4)
  1. Näpsäkännäköinen toi kaappi systeemi! Hhhmm… vois toimia meilläkin…. 🙂

    1. On kyllä näppärää, kun saa ns. piilotettua leluja ja ovat kuitenkin nopeasti saatavilla! Nuo ovat jotain Ikean mallia (toinen vanhempaa, siksi sävyero) ja niitä oli muistaakseni kaikenlaisilla eri systeemeillä, joista sai sitten koota mieleisensä. 🙂

  2. Ai että on ihana sänky! Onko toi siis pinnasänky, josta saa laidan pois? Mä oon ehkä vähän nyt rakastunut tuohon..

    Meilläkin muuten potkuautot on eteisessä hengaritangon alla ”autotallissa”. Olkkarissa lelut asuu sohvapöydän alla parissa korissa.

    1. Kiitti! 🙂 Joo toi on juuri sellainen, on ollut tosi kätsy kun pohjan ja toisen laidan korkeutta on saanut säädellä kolmeen eri korkeuteen ja noin vuosi sitten napattiin koko laita pois. Luulen, että nämä autotallit taitaa olla aika yleinen näky lapsiperheissä! 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *