Terkkuja Tallinnasta!

Moikka taas! Pyrähdimme viikonlopuksi Tallinnaan ja tein samalla jotain tosi ekstriimiä: elin kaksi päivää ilman kännykkää, sosiaalista mediaa ja nettiä! Enpä muista koska olisin moista kännykkä/sometaukoa tehnyt (no okei, vähän tahattomasti sillä kännykän verkkoni ei jostain syystä pelannut reissulla) ja nyt tuntuu vähän siltä, että ehkä sitä kännykkää voisi jatkossakin vilkuilla vähemmän. Teitä ehti kyllä tulla varsinkin junamatkalla ikävä, joten tässä reissukuulumisia. 

img_6317.jpg

Rentona reissuasuna toimi Vero Modan collegejakku, Cubuksen farkut, Converset ja Marimekon Eppu-reppu

Lähdimme viikonlopun viettoon lahden taakse kymmenen hengen porukka U:lla, eli koossa oli veljeksiä, isovanhempia, serkuksia, kälyjä ja lankoja. Reissu oli aikeissa tehdä täysin lasten ehdoilla, hengata porukassa ja syödä vatsat täyteen herkkuja. Onnistuttiin. Paitsi jälkimmäisessä olisimme toki onnistuneet vähän paremmin, jos olisimme hiukan tutkineet ruokapaikkatarjontaa etukäteen, emmekä vain lähteneet palloilemaan nälkäisinä jonnekin päin, mutta tosi hyvääkin ruokaa löydettiin. 

img_6286.jpg

Polskittiin kylpylässä, ihmettelimme eläintarhan norsuja (ja kyllä hiukan surkuteltiin joidenkin eläinten oloja, eläintarhasta lisää myöhemmin) pikashoppailtiin ja kierreltiin vanhan kaupungin katuja. Lauantaina saimme jäädä hetkeksi istuskelemaan iltaa tunnelmalliseen kahvilaankin mamin ja faarin napatessa pikkupojat mukaansa aiemmin hotellille. Reissu tehtiin täysin lasten ehdoilla ja kaikki olivat lähteneet rennolla asenteella matkaan.

img_6307.jpg

 

Tykkäsin tosi paljon vanhan kaupungin yleisestä fiiliksestä ja historian läsnäolosta. Tunnelmallisilta pikkukujilta olisi voinut löytää vaikka mitä, jos aikaa olisi ollut enemmän käytettävissä. 

img_6312.jpg

img_6299.jpg

Pikkuapinat. <3

 

Napattiin tuliaisiksi flunssa, joten ollaan pojan kanssa tänään kotona. Luvassa vielä toinenkin reissupostaus, mutta nyt minun täytyy laittaa pyykkikone pyörimään aika monta kertaa, me kun ei olla mitään sellaisia taitavia ”kahdella vaatekerralla matkustavia”, vaan enemmänkin ”taas jätskiä rinnuksilla, vaatteet loppuu”-sakkia. Palaillaan! <3

 

Kommentit (6)
 1. Oi Pikkuapinoita! Meilläkin on siskontytöt pikkuapinoita. Minä ja mun siskot ollaan äidin pikkuankkoja. 🙂

  Meilläkin oli vähän ikävä sua (sanoo hän, joka ei ole kirjoitellut omaansa ikuisuuksiin..) hups..

  1. Hihih, nähtiin eläintarhassa kaksi pikkuapinaa, jotka tohelsivat ihan samalla tavalla kuin nämä kaksi. <3 Suloisia aina nämä kaikki lapsosten lempinimet! Raumalla sanotaan muuten lapsia tosi usein rakkaudella mukuloiksi. 😀 Vieläkin äitini saattaa puhua isälleni esimerkiksi minusta ja miehestäni sävyyn ”mukulat tulevat sitten perjantaina”. 😀

   Kirjoittelehan sinäkin blogiisi kuulumisia kun inspiraatio iskee! 🙂 Ehkä pienet paussit tekevät välillä terääkin, ainakin itse huomasin kuinka nyt on jotenkin ihan erityisen hauskaa tulla taas tänne naputtelemaan jaarituksiani.

 2. Mie kävin Tallinnassa (ekaa kertaa) nyt huhtikuussa, vanhasta kaupungista tykkäsin paljon! Tosin tuliaisena sain minäkin reilut kaksi viikkoa kestävän flunssan, nyt vasta alkaa olla tauti ohi. Kesäaikaan ois kiva käydä siellä uudestaan (:

  1. Sama juttu! Olin oikein jopa yllättynyt siitä, kuinka kiehtova paikka tuo vanha kaupunki olikaan. Se on niin uskomattoman upeasti säilynyt ja jotenkin mua kiehtoo se kunnostettujen ja kunnostamattomien rakennusten välille syntyvä kontrasti, historiaa on joka puolella. Harmi, että Viron matkailulla on täällä Suomessa niin sellainen ”viinanhakureissumainen”-leima, kun meillä on tuollainen helmi niin lyhyen laivamatkan päässä! (Tai no olen käynyt Tallinnassa aiemminkin, joskus yläasteikäisenä, ja siitäkin reissusta on jäänyt mieleeni vain se, miten eksyimme ystäväni kanssa ja koko luokka etsi meitä. 😀 ) Mäkin haluaisin kesällä vielä uudestaan.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *