Tule vaan joulu, täällä ollaan ihan valmiina

Meidänkin kotiin on tupsahtanut joulu. Meidän joulu näyttäytyy kynttilöinä siellä täällä, muutamin jouluvaloin ja onpa meillä yksi ”virallinen joulukoristekin”: pojan suosikki eli oksankäppyrä jolla seikkailee tonttuja. Kuusta emme hankkineet, sillä lähdemme aattona iltapäivällä vanhmepieni luo, mutta nyt tuo ”eihän me siksi kuusta tarvita”-ajatus vähän ehkä kaduttaa. No, ensi vuonna sitten. Kuusen tuoksua haimme kuitenkin poikani kanssa aamulla metsästä, nimittäin keräsimme komean talvikimpun havuista, heinistä ja pihlajanoksista (persoonallinen, totesi mieheni kimpun nähdessään). Tuntui epätodelliselta liikkua tässä puolen vuoden aikana tutuksi käyneillä poluilla, jotka olivat vihdoin ohuen lumiharson peitossa. Järven pintakin oli saanut kevyen jääpeitteen ja poika oli aivan innoissaan, kun tökimme jäätyneeseen rantaveteen kurkistusreikiä kepeillä. 

joululipasto.jpg

Suunnitelmani olla stressaamatta joulusta on osoittautunut oivaksi valinnaksi. Tänään olemme tehneet pikasiivouksen, keränneet ruokakaupassa kärryihin hyvät pihvit, jälkkärijuustoja, hedelmiä ja muita herkkuja huomista varten sekä käyneet saunassa. Vihdoin olemme koko perhe joululomalaisia ja mikä parasta, huomiselle ei ole jäänyt yhtään ”täytyy tehdä”-hommaa, vaan saamme ihan vain viettää aikaa yhdessä. Muutamat paketit ovat vielä paketoimatta, mutta muuten joulu saa tulla tänne. 

joulupoyta.jpg

Siltä varalta, että vetäydyn nyt jo kokonaan joulun viettoon täältä blogistakin, haluan toivottaa oikein rauhallista ja rentouttavaa joulua teille kaikille! <3 Palaan kyllä varmasti jo ennen uutta vuotta linjoille, sillä olen keksinyt muutaman mielestäni hauskan jutun blogin puolelle ja voin kyllä kuvitella, että joulupäivien jälkeen sormeni syyhyävät jo päästä näppäimistölle. 😉 

Kommentit (2)
  1. Ihanaa joulua sinnekin! <3

    …ja monettakohan kertaa mä tän nyt sanon: hitsi toi teidän tapetti on ihan järjettömän hieno!

  2. Ihanaa joulua teillekin! Kuulostaa hyvältä toi stressaamattomuus 🙂

    Mä yritin koko viimeviikon saada poikaystävää hankkimaan mulle kuusen sen luo. Se ei ihan ymmärtänyt ideaa, kun olin lähössä kahdeksi viikoksi Lappiin. Mut se ois ollu niin ihana. Ens vuonna mä vain hankin sen. Sen ei tarvi kuin kastella sitä.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *