Tulevan morsiamen hiuspaniikki

Lentoaskeleita

Hiukseni ovat aika "vallattomassa" kunnossa, eli kampaajan tarpeessa. Häihimme on kuitekin alle kaksi kuukautta aikaa, ja minun pitäisi nyt keksiä mitä hiuksilleni oikein tehtäisiin. Pääni lyö pelkkää tyhjää, enkä osaa päättää minkälaisessa hiussävyssä/kampauksessa tahtoisin hääpäiväni viettää. 

Apua.

Mielessäni pyörii mm. seuraavia ajatuksia

-  Haluaisin pitää hiukset auki, esimerkiksi rennoilla laineilla, mutta tuleeko silloin kuuma?

- Jos hiukset ovat auki, ovatko ne loppuillasta aivan sekaisin/lässähtäneet?

- Haluaisin kirkkoon hunnun, vaikuttaako se kampaukseen?

- Jos menen nyt kampaajalle, miten minun tulisi huomioida toiveeni hääkampauksesta jo nyt? Eli tarvitseeko minun päättää kampaus jo nyt, apua!

- Minkälainen kampaus minulle ylipäätään sopii?

- Vai valitsisinko sittenkin rennon ja löysän nutturan niskaan?

- Entä se hiussävy.

Tässä näin pintaraapaisu hiustressini aiheuttajiin. Tämän hetkinen tilanne on jo ihan käsistä karannut, ja siksi hiukseni ovat 80% ajasta kiinni. Ja olen istunut kampaajan penkissä viimeksi toukokuussa. Tiedän että nyt pitäisi toimia, mutta miten, se tässä nyt askarruttaa.

Jos päädyn kiinni olevaan kampaukseen, olisi se varmasti jotain tälläista tyyliä:

(Kuva pinterest)

Niin tai miksi hiukseni eivät voisi näyttää tältä, epäreilua!

(Kuva pinterest)

Tähän tyyliin olen aivan rakastunut...

(Kuva pinterest)

... luonnollisuudessaan tosi kaunista, ja sopisi hienosti häämekkonikin tunnelmaan. Ajatus hiuslisäkkeistä tuntuu jotenkin tosi epäluonnolliselta, mutta varmaan välttämättömät jos haluan aukinaisen kampauksen.

Koko hommaa sekoittaa vielä se, että hääkampaukseni tekee minulle entuudestaan tuntemattomampi kampaaja sillä häämme eivät ole täällä Tampereella. Tein minä sentään tarkastuskäynnin kampaamoon kavereiden häitä varten, mutta silti jännittää. 

Minkälaisia hääkampauksia teillä on ollut/tulee olemaan? Onko teillä muuten vinkkejä juhlakampauksista tai muista hiusasioista?

 

 

 

Kommentit

Huh, taas olen onnellinen etten halua mitään suurempia tai kummempia häitä. Tämä olisi juuri se suurin stressin aiheeni! Itse tykkään tuosta rennosta nutturakampauksesta, mutta kampaus riippuu kuitenkin puvusta. Jos puvussa on ylhäällä koristusta tai muuta, ei niitä aukinaisilla hiuksilla pitäisi ainakaan peittää. Jos yläosa on taas NIIN SANOTUSTI mitään sanomaton (huono ilmaus, mutten keksinyt äkkisältään mitään parempaakaan, ymmärtänet varmaan mitä nyt koetin sanoa), voi aukinainen kampaus olla erittäin hyväkin sen kanssa. Tärkeää on myös se, missä itse viihdyt ja koet itsesi kauniiksi!

Valitse kampaus, jota ei tarvitse ressailla päivän/illan mittaan näyttääkö hyvälle, missä viihdyt ja tunnet olevasi kaunein :)

Elina U.
Lentoaskeleita

Mekkoni on tosi simppeli pitsinen hääpuku, jossa ei ole mitään ns. ylimääräistä. Siksi ajattelin, juuri kuten sinäkin kirjoitit, että aukinainen kampaus voisi sopia kun ei ole mitään kirjailuja/timantteja joita se peittäisi. Mutta täytyy nyt katsoa, kun nuo löysät nutturatkin ovat niin ihania! Hmm... :)

Hyvä neuvo tuo viimeinen lause!

Vierailija (Ei varmistettu)

Luulen että rennompi ja romanttisempi nuttura vois sopia hyvin :) Jos hiukset on auki näyttää ne ehkä loppuillasta siltä ettei niille oltaisi tehty yhtään mitään. Mutta mitä ikinä päätätkin tehdä, näytät silti hyvältä muru <3

T:P

Elina U.
Lentoaskeleita

Tuo on juuri se mitä pelkään, että sitten loppuillasta kiharat olisi suoristunut ja kampaus lässähtänyt, etuhiukset otsaa pitkin. :D Ehkä sittenkin se rento nuttura. Kai silti voi vielä näyttää "rennon huolitellulta"? ;)

Kiitos muru! <3

Vierailija (Ei varmistettu)

sydän tossa pitäisi lopussa olla siis :D

T:P

Kao Kao

Mun oma tukka on pitkä ja paksu ( lue kuuma) joten kesäjuhlissa se on yleensä kiinni. Värisävyyn vaikuttaa ihonväri ja siitä kannattaa jutella kampaajan kanssa, mikä näyttäisi hyvältä ja luonnolliselta.

Ja mietin vielä, että jos haluat pitää hiukset auki ja niissä kiharat, niin osaisiko kaaso/joku muu tarpeen tullen laittaa ne tuollaiselle rennolle nutturalle? Jos ostaisit tuollaisen näyttävän hiuskoristeen, niin sillä saisi viimeisteltyä sen nätisti.

Elina U.
Lentoaskeleita

Tuo on hyvä idea kyllä, että entäs jos kampauksen muokkaisikin rennoksi nutturaksi iltaa kohden, kiitos! Toisaalta tässä on pieni stressitekijä... :P Luulen että eräs häävieraista saattaisi kyllä suostua tähän tehtävään. Siis siinä tapauksessa jos lässähtäisi ym.

Mutta olet kyllä oikeassa, että ehkä pitkää tukkaa on paras vaan pitää kiinni kesäjuhlissa. Nuttura olisi kyllä varmempi...

Elina U.
Lentoaskeleita

Oi näytit varmaan upealta kiharanutturassasi! Tuollainen osittain auki/osittain kiinni voisi tietysti olla ehkä minulle ratkaisu tähän pulmaani. Olen nyt tosi päättämätön! Onneksi tässä on vielä aikaa. :)

Vau mikä vauva!

Mä oon aatellut että kiva hää"kampaus" ois sellanen, joka on edestä kiinni ja takaa auki. Poimin googlen kuvahausta nopeeta muutaman, mikään näistä ei oo siis The Kampaus mut tyyli antaa osviittaa :) Tällainen,  Tämä  tai Tässä. Tietty tyylistä ym riippuu, mut mä en kovin tykkää "vanhojentanssikampauksista" jossa hiukset on tiukoilla kaarevilla nutturoilla, mut toisaalta tukka kokonaan auki mulla heti hiestyy pää ja niska :D löyhät nutturat on kans tosi nättejä, mut ite en tunne niitä omakseni.

Toi on kyllä totta mitä Evis edellä sano, et jos yläosa on koristeellinen niin sit nostasin hiukset kokonaan pois, olkaimettoman tm "rauhallisen" yläosan kans hiukset voi hyvin alhaalla ollakin.

Sävystä aattelisin omalle kohdalleni, et keskittyisin enemmän saamaa hiukset kunnolla kirkkaaks ja puhtaansävysiks suht siinä värissä missä ne jo on, ainakaan uudella kampaajalla en enää lähtis vaihtaan väriä.

Elina U.
Lentoaskeleita

Oi kiitos kun näit oikein vaivaa! :) Tuo ensimmäinen linkkisi olisi aivan täydellinen, siis oikea unelmatukka. Vaatisi kyllä minun kohdallani hiukan hiuslisäkkeitä joukkoon, sillä omat hiukseni eivät taitaisi ihan riittää... Mutta vau.

Minä myös kammoan tiukkoja "vanhojentanssikampauksia", apua ei ikinä! :D Suurin pelkoni hiusten suhteen tuolle päivälle lässähtämisen jälkeen, tai no jopa ennen, on tiukkakiharainen viimeistä karvaa myöten sliipattu nutturarykelmä. 

Vau mikä vauva!

Oho kauankohan mä noita kuvia googlailin kun kuvittelin olevani tokana kommentoimassa :D

Mä oon niin out kaikista trendijutuista ja tänä vuonna en oo häissä ollutkaan, että en tiedä onks toi mun kuvailema juttu joku mikä "kaikilla" on. Toisaalta onko sillä nyt väliäkään jos siitä ite pitää...

Elina U.
Lentoaskeleita

Samaa mieltä -olisi hölmöä jättää laittamatta hiukset niin kuin itse eniten haluaa vain sen vuoksi että muutkin tykkäävät samasta kampauksesta!

Katie
Aika kypsä äidiksi

Jos mulla olisi ollut pitkä tukka, olisin varmaan häihini laittanut löysän niskanutturan - musta juhlavampi vaihtoehto kuin hiukset auki. Tuon ekan kuvan tyyli on tosi kaunis, jos multa kysytään... ja sulla on niin runollisen kauniit piirteet, että varmasti sopisi tosi hyvin. Toisaalta noilla kasvonpiirteillä eipä susta epäonnistuneennäköistä morsianta saa tekemälläkään! :) Mutta se tosiaan kannattaa pitää mielessä, että illan mittaan tukka saattaa lässähtää, jos sen jättää auki.

Elina U.
Lentoaskeleita

Kuljin eilen pitkään suu korvissa kommenttisi luettuani, kiitos kauniista sanoista! :) Tässä yön yli nukuttuani minäkin saatan alkaa kallistua siihen että hiukset ovat joko kokonaan löysällä nutturalla tai sitten puolittain kiinni, sillä lässähtäneen kampauksen pelko alkaa tuntua aika ikävältä ajatukselta hääpäivänä.

Piipo79

Mulla oli häiden aikaan lyhyt suora tukka, joka saatiin laitettua kampaajalla Halle Berry-tyyliseksi. Sulle voisin kuvitella tuon ensimmäisen kiinniolevan kampauksen. Tietysti kaikki riippuu siitä, millainen sun puku on! Mut tuo eka siis käy aika monenlaisen puvun kanssa.

Elina U.
Lentoaskeleita

Vitsi tuo lyhyen tukan Halle Berry -kampaus kuulostaa upealta hääkampaukselta lyhyille hiuksille! Näytit varmasti tosi upealta. Pukuni on sellainen tosi simppeli olkaimellinen pitsimekko, johon ajattelin tuoda sellaista huolettomuutta ensin aukinaisella kampauksella... Mutta nyt alkaa vahvasti voittaa juurikin sellainen löysä nutturakampaus tai sitten puolittain kiinni olevat hiukset! 

Tyyne
Sukat makkaralla

Minäkin arvoin tuon kiinni/auki kanssa, mutta olen nyt melko vakuuttunut että kiinni kauniille kampaukselle. On sitten ainakin erilailla kuin arkena :)

Elina U.
Lentoaskeleita

Tämä on varmaan sellainen minkä kanssa kyllä kaikki joutuu vähän pähkäilemään! :D Onko sinulla selvillä jo minkä tyylisen kampauksen haluat?

Tyyne
Sukat makkaralla

Kyllä! :D

Mulle itseasiassa merkkari antoi hyvän vinkin, kun olin hänellä koemeikissä. Taidan nostaa hiuksia edestä rennosti ylös ja laittaa taakse kiinni nutturalle/rennolle sykerölle... ja luultavasti täydentää kampauksen kukkakoristeella! :)

Mutta mua vaivasi kanssa tosi pitkään se, kun keneltäkään ei meinannut saada vinkkiä siitä, millainen kampaus omien kasvojen muodolle sopisi parhaiten..., merkkarin vinkki tulikin sitten oikein "pelastuksena" :)

Kanelibasilika

Hää"kampaus" oli ihan omaa käsialaa (koska yksi epämiellyttävimmistä asioista, joita tiedän on kampaajalla istuminen), tukka oli edellisen kesän kesätukan jäljiltä toiselta puolelta melko lyhyt ja toiselta ylikasvanut ja olin ostanut aivan ihana hiuskoristeen, jonka piti sopia tukkaan. Tällainen siitä sitten tuli (kuvassa testikampaus&-meikki paria päivää ennen juhlapäivää). 

Ps. ei kannata stressata - ei kampaus päivää tee :) 

Elina U.
Lentoaskeleita

Vau, näytät kuin joltain menneiden vuosikymmenten filmitähdeltä! Ehkä se on tuo hiuskoriste ja luonnollinen meikki jotka sen tekevät, aivan ihana ja mielenkiintoinen yhdistelmä. Tuon viimeisen lauseesi voisin pitää mielessä. ;)

Kanelibasilika

Kiitos :) en tosiaan voinut kuvitellakaan meneväni "rääkkättäväksi" häiden aamuna meikkiin ja kampaukseen niin harjoittelin sitten itse (normaalisti en arkena meikkaa melkein ollenkaan enkä paljoa tukkaa laita)

Elina U.
Lentoaskeleita

No tuplavau kyllä siitä että teit tuon itse! :) Oi minulle taas on ihan suurta luksusta päästä toisen laitettavaksi. Varsinkin kun tiedän pääseväni hyviin käsiin etenkin meikissä, kampaus hiukan jännittää sillä kampaamo ei ole ennestään sitä yhtä tutustumiskertaa lukuunottamatta tuttu.

Kanelibasilika

Varmaankin aika vähemmistöä olen, kun en kampaajalla/meikattavana tykkää olla ;) 

MinEna
Kasvukäyrillä

Apua, mulla on toi vielä kriiseilemättä, ja usko vain siitä tulee KRIISI.

Itse laitan ainakin suurimman osa hiuksista kiinni välttääkseen sen pipo päässä kokopäivän efektin :D Viime kesänä oli kasvona, ja silloin hiukset oli sivulle ranskaletillä laitettu ja pitkä ponnari joka jäi kiharrettu, se pysyi tosi hyvi, eli ehkä jotain vastaavaa juhlavampana sitten omiin häihin :)

Elina U.
Lentoaskeleita

Haha, no onhan tässä kieltämättä nyt kaikki ainekset kriisiin, joten ymmärrän! :D Mutta kanelibasilika toppuutteli tuossa edellisessä kommentissa aika osuvasti, että ei kampaus päivää tee (no eikä, mutta tuollainen pipo päässä -kauhukuva kyllä saattaisi tehdäkin, apua).

Tuo kaasonkampauksesi kuulostaa ihanalta (varmaan kaasoa tarkoitit, hih), taidan pölliä ideasi kavereiden häihin. ;) 

MinEna
Kasvukäyrillä

Kaasoa, kyllä (autocorrect fail) ;) täytyy lopettaa tää puhelimella kommentointi :D

Se oli aika jees, helppo ja huolettoman näköinen, suosittelen siis varkautta :)

Pieni elämä

Jos aikoo ihan oikealle kampaajalle mennä, niin uskoisin että hiukset auki -kampauskin pysyy hyvänä koko illan, mulla oli ylioppilasjuhlissa aikoinaan hiukset kiharoilla ja oli vielä seuraavana päivänäkin suht edustuskelpoiset, mitä nyt nukkumisesta vähän lyttäntyneet. Omiin häihin oon suunnitellut osittain auki, osittain kiinni -juttuja, ja huntu niin, että voin irrottaa sen kirkon jälkeen. Tosin kampaajani kanssa en oo vielä asiasta ehtinyt keskustella...

Elina U.
Lentoaskeleita

Joo täytyy varmaan kysyä kampaajan mielipidettä asiasta seuraavalla Rauman reissulla! Varmasti heillä on toki kunnon tuotteet kiharakampauksenkin luomiseen eikä lopputulos ole ihan sama kuin omissa kiharruskokeluissani, ihan hyvä pointti. :D Kuuma saattaisi kyllä tulla lämpimän kelin osuessa kokonaan aukinaisella tukalla, joten ehkä sen vuoksi hylkään kokonaan aukinaisen idean. Tuollaista osittain auki/kiinni-juttua minäkin nyt olen hiukan pyöritellyt mielessä. 

Kommentoi