Vaatekaapin seitsemän kuolemansyntiä

Lentoaskeleita

Päätin tarttua viimeisimmän löytöni eli Olennaisuuksia -blogin avoimeen "Seitsemän kauneuden kuolemansyntiä" -haasteeseen. Sovelsin haastetta hiukan ja päätinkin kirjoittaa listaa vaatekaappini synnillisiä lempijuttuja, ja koska pääsääntöisesti minä valitsen poikamme vaatteet, tein tästä äiti/lapsi-version.

1. Turhamaisuus.

En lähde kotoa ilman sormuksia, kelloa ja aurinkolasejani. 

Myönnän, että valkoiset tennarit yksivuotiaalle eivät kerro ainakaan käytännöllisyydestä.

2. Kateus. 

Olen kateellinen kauniista ja laadukkaista nahkalaukuista, sillä joudun vain haikailemaan niiden perään minun budjetillani. 

(Kuva täältä)

Kadehdin välillä leikkipuistossa Marimekon ihania lasten raitavaatteita, sillä aika harvoin raaskin niitä ostaa. On meilläkin onneksi muutama ihana Marimekon raitaherkku, ja kyllähän ne meille riittävät!

 

3. Viha. 

Minulla on viha- ja salainen rakkaussuhde legginseihin. Sain parin vuoden takaisen leggaribuumin jälkeen täydellisen yliannostuksen niistä, ja kavahdan esimerkiksi sukkalaatikossani vieläkin lymyileviä pohjemittaisia sukkahousulegginsejä. Viime aikoina olen kuitenkin alkanut haaveilla salaa taas nilkkamittaisista mustista ohuista legginseistä, sillä minulla on muutama kiva vaate joita ei ihan oikeesti vain voi käyttää ilman.

Lastenvaatepuolella vihaan vain vaaleansiniä robotteja pojille -pinkkejä perhosia tytöille ajatusmallia. 

4. Laiskuus. 

Minulla on kotona aina verkkarit ja joku vanha trikoopaita päällä. Melkein jo rappukäytävässä iskee välittömästi halu vapautua farkuista tai mekoista, mutta odotan sentään kotiin asti. :D

Pojan pukeutumisessa olen tarkempi kuin omassani, mutta myönnän että jäädessämme kotiin esimerkiksi sadepäivänä meillä hengaillaan aamusta päikkäreidenkin yli vielä yövaatteissa.

5. Ahneus.

Minulle on helppo myydä melkeinpä mitä vain raidallista. Sekä aikuisten että lastenvaatteissa!

6. Ylensyönti eli hamstraus.

Itsehän en tätä myönnä, mutta mieheni mielestä hamstraan mekkoja.

Sen myönnän, että lastenvaatteita hankin ehkä hiukan tarpeen ylikin.

7. Himo. 

Himoitsen ikuisesti Converseja, mutta minun on vain myönnettävä etteivät ne sovi jalkani muodolle. En ikinä unohda sitä kuinka joskus olin säästänyt nahkaisiin mustiin Converseihin opiskelijabudjetistani jonkin aikaa, ja päivä jona ajattelin vain käveleväni kauppaan ja valkkaavani koon päättyikin Vagabondin kangastossuihin (puolet halvempiin kylläkin) ja karvaaseen "no eihän sillä merkillä nyt oikeastaan väliä ole" -vakuutteluihin. Tässä asiassa olisi kuitenkin hiukan ollut.

Jo Kuopus -kaupan ohi kulkeminen saa minut hirmuiseen skandinaavisten lastenvaatesuunnittelijoiden aiheuttaman selkeitä värejä/kuoseja! -himon valtaan. 

Jatkan Milka Ruokamon  Rantamon"haastan teidät kaikki" -linjaa! ;)

EDIT! Sori Milka, eli Milka Rantamo, ei Ruokamo!

 

Kommentit

Piipo79

Hauska, erityisesti tuo raitajuttu! Mun "pahe" on silkkiset paidat (kätevää lapsen kanssa?!) ja "löysät" paitulit ja neuleet. Korkkareiden kohdalla ostelen aina Pura Lopezin kenkiä enkä mitään muita. Ja niitä sitten onkin kaapissa...

 

Elina U.
Lentoaskeleita

Hihih siis mikä nyt olisikaan käytännöllisempi materiaali pienen lapsen kanssa kuin silkki? :D Mutta voih, ymmärrän, silkki on kyllä ehkä ihanin materiaali mitä tiedän. Harmi että olen melko laiska vaatteiden huoltaja ja siksi minun on "pakko" valita yleensä vain niitä helpoimpia luonnonmateriaaleja. Hauskaa kuulla muidenkin paheista! Ja jos löytyy jokin luottomerkki kenkien suhteen, niin miksi sitä muita ostamaankaan!

Aivan loistava haaste, pitääpä joku kerta muistaa tarttua tähän ;) Mulla yksi synti on todellakin tuo laiskuus, mutta yritän päästä siitä eroon. Ja minulla laiskuus tarkoittaa sitä, että se sama trikoopusero ja -toppi löytyy vaatekaapistani kymmenessä erivärissä "koska onhan se niin helppo". Ja hamstraan liiaksikin asti aina neuleita, tosin tämä hamtraus on todettu useinkin käteväksi eikä niinkään haitaksi.

Elina U.
Lentoaskeleita

No ei muuta kuin haasteeseen tarttumaan! :) Olen ymmärtänyt että trikoopaita/toppihamstraus on melko yleinen pahe. :D

Joo voi olla, helppoutensa takia juuri ;) Toinen suht yleinen on tuo neulehamstraus juuri, mutta niitä saa onneks aika helposti erilaisia. Itselläni neule on perusasuste (paitsi ei nyt niinkään kesällä), mutta se toimii aina ja niitäkin on itsellä sentään erilaisia eikä samaa kymmenessä eri värissä ;) Neuleita löytyy käytettynäkin paljon erilaisia kirppiksiltä!

MinEna
Kasvukäyrillä

Olisipa loistava haaste, mutta mun seitsemän kuoleman syntiä olisi lähes kopio sinun listastasi ;) RAIDAT <3

Elina U.
Lentoaskeleita

Hei kuulostaa ihan siltä että sinulla on harvinaisen hyvä vaatemaku! ;)

Milka Rantamo
Olennaisuuksia

Ou jea! :) Loistoversio! <3 

Ps. aion heti huomenna mennä vaihtamaan nimeni Ruokamoksi, koska mun mielestä se kuvaa parhaiten mun elämän tarkoitusta ja syvintä psyykettä! Miten en oo ite tajunnu tätä aikasemmin! ;D

Elina U.
Lentoaskeleita

Ahaha ei apua, anteeksi! :D Meidän yläasteella oli M-alkuinen Ruokamo, siksi en näköjään vaivautunut lukemaan sukunimesi loppuja kirjaimia! :D Voisin kyllä ehdottaa miehelleni tämän päivän jälkeen että mekin ryhdyttäisiin Ruokamoiksi, se sointuisi hyvin meidänkin elämänkatsomukseen...

Milka Rantamo
Olennaisuuksia

Me voitais sit olla kaikki yhtä suurta Ruokamon sukua! :D Sit kaikissa sukukokouksissa ei ees kerkeis juttelee yhtään ku kaikil ois koko ajan suu täynnä safkaa :D Perfect!

Elina U.
Lentoaskeleita

Hei ihan mahtava idea!! :D Ruokamoilla olisi paljon (tosiaan hiljaisia) inside ruokabileitä klaanitapaamisissaan!

Kommentoi