Vähemmän nipo

Vuoden viimeisessä postauksessa kirjoitin, että vuonna 2014 tahdon nipottaa vähemmän. En ole luonteeltani mikään niponipo, ja itse asiassa oma suurpiirteinen luonteeni saa meillä kotona toisen osapuolen välillä hermostumaan. Olen kuitenkin niin pinttynyt toisinaan omiin ajattelu -ja toimintatapoihini, että jouluna huomasin sortuneeni ihan sellaiseen älä/varo -linjaan. Huomasin päästeleväni lauseita, kuten ”ei sitten enää toista karkkia” (hei come on, oli joulu!), ”sitä ei sitten syödä ilman ruokalappua”, ”jaa et vaihtanut hänelle vaatteita” ja marmatin että no nyt menee sitten unirytmit sekaisin ja ja ja.  Laitoin aamulla salaa pojan vaatteet sängylle valmiiksi, että ne olisivat juuri sellaiset minun valitsemani. Olen pitänyt itseäni rentona, mutta eipä tuo kovin rennolta kuulosta. Rajojen asettaminen on toki ihan toinen juttu, mutta niin on nipotuskin.

img_3974_0.jpg

Tänään huomasin että mieheni ja poikani olivat aloittaneet sponttaanin sormiväritaiteilun. Ensimmäiset ajatukseni olivat: Marimekon paidassa, ilman suoja-alustaa tai essua, suoraan purkista! Sitten pysähdyin. Kuinka mälsä olenkaan, jos menen kesken taiteilun riisumaan paidan pojan päältä ja tunkemaan sanomalehtiä papereiden alle. Repäisin itsellenikin palan ruutupaperia (me ei olla vähään aikaan edes sormiväreilty, sillä minun ajatuksissani se ei ole ollut mahdollista kun sormiväripaperi on ollut loppu) ja upotin sormeni väripurkkiin.

Punaisia ja vihreitä paakkuja hiuksissa on ihan jees aloittaa vähemmän nipo eli hauskempi elämä.

Kommentit (11)
  1. Aivan huippu kirjoitus! 🙂 Parasta, että pystyit pidättäytymään väliin ryntäämisestä ja menit sitten itsekkin mukaan sotkuihin! Tosi ihana. Mulla on kyllä samaa vikaa, kuvittelen olevani rento, mutta just tollasissa tilanteissa totuus minut paljastaa.. kontrolli kun on silloin karannut käsistäni. Itsekkin haluan tehdä asiassa muutosta. Itseni, mutta myös toisten parhaaksi. Tsempit meille!;)

    1. Kiitos, ja tsemppiä asian suhteen sinnekin! 🙂 Huomasin, että tuollaisista sotkemisharjoituksista pääsee ainakin hyvin alkuun. 😀 Välillä on vaan tosi hyvä muistuttaa itseään siitä, ettei niistä pikkujutuista huomauttaminen oikeasti ole mitenkään tärkeää, ja että asiat voi tehdä myös eri tavoin kuin omassa päässä on kaavaillut. 🙂

  2. Mahtavaa, pidä toi asenne!:)

    1. Kyllä! Tällä mennään tästä eteenpäin!! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *