Vauva-ajan muistot talteen

Reilut kolme vuotta sitten ystäväni vinkkasi minulle suloisesta vauvakirjasta, joka pikaisen vertailuni jälkeen päihitti kaikki kilpailijansa. Sen kansien välissä on nyt muistona fiiliksiä odotusajalta, tarinoita matkastamme synnytyssairaalaan, kirje tulevalle vauvalle, ensimmäiset kotona vietetyt päivät, sairaalarannekkeet, valokuvia, taskujen väliin sujautettuja kortteja, kasvukertomuksia, vaikka mitä. 

img_8597.jpg

WSOY:n Kulta pieni – vauvan oma kirja on mielestäni vauvakirjojen parhaimmistoa monestakin syystä: se on perusteellinen, selkeästi jaoteltu, sivut ovat todella kauniisti kuvitettuja, välissä on napakoita taskuja joiden väliin voi laittaa kaikenlaista ja onhan tuo kokonaisuudessaan aivan älyttömän suloinen. Hankin juuri tämän kirjan lahjaksi esikoistaan odottavalle ystävälleni ja nyt yritän metsästää jostain vielä meidänkin tulevalle bebelle omaa. 

Juuri tänään meillä onkin syytä kirjan selailuun, sillä siitä on nyt tasan kolme vuotta kun ihmettelimme pienen poikavauvan ensihetkiä ja meistä tuli perhe. Selasin tuota kirjaa ja tajusin (muka uudestaan, kyllähän minä sen nyt tiedän, mutta yllättävää se on silti aina joka kerta) kuinka nopeasti vauvavuosi menikään ja miten nopeasti sitä unohtaakaan erilaisten ”merkkipaalujen” ajankohdat. Mielestäni vauvakirjat ovat jotenkin ihana perinne digikulttuurimme keskellä. On jotain konkreettista, mitä selata ja käännellä, huomata käsialan pienet muutokset: milloin on keskitytty, kiirehditty tai oltu väsyneitä tai erityisen iloisia. Minua hymyilyttää ajatus, kuinka ehkä poikammekin haluaa selata joskus aikuisena omaa kirjaansa, kuten mekin tovi sitten selasimme anoppini säilyttämää kirjaa mieheni vauva-ajalta.

Löytyykö teiltä omia vauvakirjasuosikkeja?

Kommentit (6)
 1. Sanne Välinen
  30.3.2015, 08:31

  Vauvakirjat on ihan parhaita! Musta on aina valilla tosi hauskaa tallein 23vuotiaana luke mun ja mun pikkuveljen vauvakirjoja. Kaikkee mielenkiintoista sita loytaakin itsestaan.. esim. etta mun ensimmainen sana oli kakka? 😀

  1. Mekin luettiin jokunen kuukausi sitten anoppilassa mieheni vanhoja vauvakirjoja ja mua alkoi niin hymyilyttämään ajatus, että sitten joskus aikuisina nuo meidänkin naperot lukevat vauva-ajastaan näiltä nyt raapustetuilta sivuilta. 🙂 Kaikkia mielenkiintoisia havaintoja sitä voi tosiaan tehdä! 😉

 2. Esikoisella on Nalle Puhin vauvakirja. Se oli mielestäni kiva kirja, jossa ei ollut liikaa täytettävää. Se on hyvin täytetty. 🙂

  Nyt vauvalle saimme tuon saman kun sinä suosittelet ja sitten toisenkin vauvakirjan. Nyt on täytettävää ja mielestäni jommassa kummassa niistä oli kysymyksiä, joista mietin että MITÄ. Voi olla, että jää tyhjiä kohtia. 

  1. Unohdin tosiaan mainita, että tämä kirja on tosiaan niille, jotka tykkäävät täytellä sivuja oikein hartaudella! Minulle kun ei tullut mieleenkään, että sitä täytettävää voisi olla jonkun mielestä jopa liikaa, minä kun rakastan kirjata kaikkea ylös. 😉 Tosin pojan vauvakirjassakin on joitain kohtia jäänyt tyhjäksi, kun on yksinkertaisesti unohtunut laittaa ylös kaikki niin perusteellisesti.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *