Viikonloppuretki merelle

Mistä oli meidän viikonloppu tehty?

marraskuu13_026_1.jpg

Laivoista, lokeista ja merimerkeistä…

 

marraskuu13_069.jpg

…verottomista lakupiipuista ja salmiakkipastilleista

 

marraskuu13_040_0.jpg

…uimarenkaiden ja delffiinien värittämisestä

 

marraskuu13_160-001.jpg

…lasillisesta ihanaa punaviiniä ja hyvästä pihvistä

 

marraskuu13_002_0.jpg

…ihmeellisen meren katselusta

marraskuu13_163.jpg

…kosmetiikkapurkkien hypistelystä, hajuvesien suihkimisesta ja kummallisen vaatevalikoiman ihmettelystä (tuliaiseni, voi miten innoissani olen tuosta Kusmi-teepakkauksesta jonka löysin!)

marraskuu13_055.jpg

ja vauhdikkaista pallomeriseikkailuista.

Siinä meidän viikonloppumme.

Minähän olen todella risteilykriittinen tyyppi, ja mielikuvani ruotsinlaivoista ei ehkä yhdisty juuri mihinkään rentouttavaan. Ajateltiin kuitenkin, että lapsen kanssa risteilykokemus voisi olla hauska, hei saman katon alla pääsee uimaan ja saunaan, pallomereen peuhaamaan, syömään hyvin ja että laivalla riittää lapselle ihmeteltävää. Kivaa aikaa koko perheen kesken. Ja näitä kaikkiahan se olikin, paitsi uikkarit jouduttiin jättämään kotiin pojan nuhaisen nenän vuoksi. 

Mutta silti kotimatkalla puhuttiin, että ensi kerralla kokeillaan kyllä jotain muuta. Ihan mukava kokemus, mutta olin vähän luullut että näillä Ruotsiin reissaavilla laivoilla olisi enemmän aktiviteettia lapsille. Leikkitila olikin hirmuisen pieni ja nuhjuinen (no tämä haittasi vain minua, poika oli ihan liekeissä), sekä tälläisesta äitinäkökulmasta miinuksia sai mm. hoitotilojen vähyys. Kaikkein kurjinta oli ihan mistä näkökulmasta vaan se ihan älytön kännimeininki mikä laivalla oli jo puolen päivän aikaan. Luulin, että aamulaivalla meno olisi rauhallisempaa, mutta ne lonkerokoppatarjoukset myivät kuin kuumille kiville jo aamupäivällä, ja siinä päivän mittaan käytävillä saikin jo väistellä kompuroivia risteilijöitä ja desibelit alkoivat nousta korkealle. Yöllä vedin jo verkkareita jalkaan ja olin kiukkuisena menossa kehottamaan hyttinaapureita hiukan hiljentämään äänenvoimakkuuttaan, mutta toisen hytin asukit ehtivät ensin. Harmi vaan ettei vakuuttavan möreällä äänellä karjaistu tyst nu vaikuttanut kuin hetkiksi kerrallaan, siksi päätin vain painaa tyynyä korville.

Ja kun kerran tässä näitä miinuksia alettiin jo laskemaan, niin mainittakoon vielä, että voi mikä pettymys se aamupala. Ei ollut edes hedelmiä (niitä säilykehedelmiä jogurtin vieressä ei lasketa), puuroa tai leivonnaisen leivonnaista, edes niitä Ballerina-keksejä mitä aina kaikkialla on kahvin vieressä. No toisaalta tämä herkkujen puute kyllä otettiin takaisin sitten illalla hytissä niiden lakupiippujen ja sipsipussin muodossa, samalla kun katseltiin miten Tom Cruise sekoitteli drinkkejä 80-luvun New Yorkissa. 

Minkälaisia risteilykokemuksia teillä muilla on?

Kommentit (17)
 1. Tää on nyt vähän nolo kommentti, mutta mä suosittelisin kanssa Silja Symphonya tai Serenadea jos haluaa risteillä lasten kanssa. Nolo lähinnä koska oon aina välillä symphonylla duunissa lasten leikkihuoneessa haha. Mutta vankalla kokemuksella voin luvata, että lastenohjelmaan on panostettu varsinkin loma-aikoina, ja muulloinkin lasten leikkitilat on ihan okei. Esim joululomilla saakin sitten varautua ihan järkyttävään tungokseen ku siellä on pahimmillaan 600 alle 12-vuotiasta laivassa, mutta jos matkustaa esimerkiksi tavallisen viikonloppuna niin löytyy vähän extrajuttuja, mutta yleensä ei ole mitään hirveeta tungosta.

  1. Haha eikä ollut nolo vaan asiantunteva! 🙂 Ja kiitos vinkistä, hyvä saada eri näkökulmia niin ollaan vähän viisaampia ensi kesänä reissulaivaa Tukholmaan valitessamme. Kiitos myös varoituksesta, osataan ainakin pysyä poissa joululomalla ryysiksistä, kuulostaa pelottavalta 😀

 2. Me ollaan tykätty laivalla ruoista, leikkitiloista ja rauhasta aina. Avainsanoina

  – Siljan Serenade tai Symphony

  – Promenade/Deluxe/Commodore-hytti

  – Maanantai-torstailähtö

  Karsii känniääliöt kummasti, mutta vastii kanta-asiakaspojoja ja/tai rahasatsausta

  1. Kiitti vinkeistä! 🙂 Luulen, että tälläinen pikkujouluaika ja lauantailähtö rellestyspaatilla (ei oikeesti tiedetty!) eivät kuuluneet niihin avainsanoihin!! :DD

   1. Musta tuntuu et pikkujouluaika+lauantai on valitettavasti himpun verran huono idea reissaamiseen yhtään missän Suomen rajojen sisäpuolella tai tämän känniääliömaan lipun alla seilaavalla paatilla. 🙁

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *