Viirokkeiden flunssakevät

Pojat lähtivät juuri Columbiaan pesispeliä katsomaan ja minä kirjoitan tätä nuhainen lämpöpatteri sylissäni. Simahti siihen riehuttuaan ensin kävelykärryn kanssa ja jammailtuaan oikein antaumuksella musiikkihärpäkkeensä tahdissa. En vaan lakkaa ihmettelemästä, että mistä lapset ammentavat sitä pohjatonta energiaansa kipeinäkin. Jos jollain on vinkkejä, joilla pitää yksi- ja neljävuotiaat ipanat paikallaan lepäämässä, niin otan neuvot mielellään vastaan. 😉 Nämä flunssat menevät jo niin rutiinilla, sillä olemme olleet koko kevään kipeänä. Lieneekö syynä tehokkaat ilmastoinnit, uudenlainen pöpökanta vai preschoolin aloitus, mutta valehtelematta montaa täysin tervettä viikkoa ei täällä ole nähty ilman, että jollain meistä ei olisi ollut flunssaa. 

Ennustan, että saadaan taas ensi viikolla käyttää tutuksi tulleen terveysaseman palveluita. Jos joku osaava tahtoisi alkaa kehittelemään sellaista ”kurkista itse kotona, onko lapsellasi korvatulehdus” -laitetta, niin täällä heti yksi asiakas käsi pystyssä! Täkäläinen tapa käydä lääkärissä tuntui aluksi hassulta ja okei, oikeastaan myös rasittavalta, mutta nyt siihen on jo tottunut. Hommaan menee aina ainakin pari tuntia. Olemme vihdoin löytäneet oman ihanan lastenlääkärin, jonka löytäminen (ja edes mukavan lastenlääkärin tai lääkärin ylipäätänsä juttusille pääseminen ulkomaisella vakuutuksella) ei ollut ihan itsestäänselvää tai ”tosta vaan soitan ja varaan lääkäriajan”. 

Lääkärikäynti sujuu siis niin, että ensin ilmoittaudutaan ja sitten vaan kävellään lääkärin huoneeseen odottamaan. Kukaan ei siis kutsu nimeltä missään vaiheessa, vaan siellä huoneessa vain odotellaan. (Arvatkaa montako kertaa kävin ensimmäisellä kerralla varmistamassa, että ”niin siis me ollaan ihan oikeassa paikassa ja voidaan jo mennä tuonne huoneeseen”) Hetken kuluttua huoneeseen saapuu hoitaja, jonka kanssa täytellään kaavakkeita, otetaan lapsista mitat valmiiksi, kerrotaan oireista jne. Sitten hoitaja häipyy ja odotellaan lääkäriä, joka tekee tutkimukset. Sitten lääkäri taas lähtee, tehdään mahdolliset kokeet hoitajan kanssa, odotellaan vielä papereita samaisessa huoneessa, ehkä vielä tavataan lääkäri uudelleen, ja sitten vain lähdetään. Tuntuu ihan hassulta tulla ja lähteä tuosta huoneesta noin vaan itsekseen, mutta ihan hyvin homma silti toimii. Ainakin tässä nykyisessä paikassa, minne menen joka kerta oikein luottavaisin mielin. Samaa en voi sanoa ensimmäisistä lääkärikokemuksista täällä, kun tyttärellemme määrättiin mm. kymmenen päivän raju antibioottikuuri ilman korvatulehdusta tai muutakaan tulehdusta ”parantamaan flunssa”. Kun lopulta pääsimme hyvälle lääkärille kuurista oksentavan ja ruokahaluttoman lapsen kanssa, oli tämä lääkäri aivan ihmeissään, että miksi meille edes antibiootit oltiin määrätty. Ei sillä, tiedostan toki kuinka onnekkaassa asemassa me kaikki täällä olemme, joilla on ylipäätään mahdollisuus käyttää terveyspalveluita.

img_20160401_135633_0.jpg

Tässä kuvassa taannoiselta flunssakierrokselta taaempana kolmenysin kuumeessa sängyllä kuperkeikkoja heittelevä poika ja toinen riemusta kiljuva toipilas. Toivon vaan, että jos saan tämän saman kuin hekin, niin yhtenä oireena on ”korkeasta kuumeesta huolimatta energinen käytös sekä tarve riehua” myös minulla, mitäs luulette. 😉

 

Lentoaskeleita Instagram / Facebook

Kommentit (3)
  1. Moikka tsatu ja olipa aivan mielettömän kiva kommentti! 🙂 Jännää, kuka ties sutkin vielä joskus elämä kuljettaa takaisin tänne. 🙂 

    Me taidettiin tehdä juuri niin kuin sanoit, eli kerätä niitä pöpöjä oikein urakalla koko kevät. Nyt en uskalla sanoa edes ääneen, että ollaan oltu terveitä jo kaksi kuukautta! (Kop kop) Saa nähdä miten käy asian suhteen kun tullaan käymään Suomessa, hui. 

  2. Tällainen OTO-korvalamppu kuulostaa kätevälle! 🙂
    http://www.hs.fi/m/kotimaa/a1452052772806

    1. Hei tämä on nyt sitten varmaan juuri se, mistä blogini facebook-sivuilla minulle jo vinkattiinkin! Mahtavaa nähdä millaisesta laitteesta kyse, siis tämä on aivan todella nerokasta. Olen ihmetellyt jo pitkään, miksi tällaista laitetta ei ole markkinoilla, mutta onneksi on sitten ihmetellyt jotkut muut ja fiksummatkin! 😀 Tämä säästäisi ainakin meillä monen monta lääkärikäyntiä, sillä meidän perheessä on käyty läpi lukemattomat flunssat ja korvatulehdukset molempien lasten kanssa ja usein on tullut tehtyä reissu lääkäriin turhaan ihan vain ”kurkkaamaan korvat”. Ja jos korvat ovatkin puhtaat, niin usein sama reissu on pitänyt tehdä vielä samalla viikolla, kun se tulehdus on sitten kunnolla iskenytkin päälle. Itse olen ainakin ehdottomasti valmis hankkimaan tämän, jos se markkinoille asti saadaan!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *