Volyymia hiuksiin etsimässä Nioxin-tilaisuudesta

Nyt pääsen kirjoittamaan tästä jo eilen vihjailemastani aiheesta, eli hiusten ohentumisesta. Minulla on aina ollut tosi ohut hiuslaatu. Hiuksia on kyllä paljon ja hiukseni ovat yleensä melko hyvässä kunnossa (ellen ratkea raidoittamaan hiuksiani, tai vietä koko kesää auringossa suojaamatta päätäni), mutta tänä keväänä minulle kävi niin kuin aika monelle imettämisen lopettaneelle äidille: harjaan alkoi jäädä enemmän hiuksia, ja ponnarilenksun sai kiepauttaa vielä yhden ylimääräisen kierroksen. Lisätekijänä hiusten ohenemiselle minulla oli tietysti vielä stressiä opiskeluista, pojan päivähoidon aloituksesta ja niiden vaikutuksista elämäämme, ja kuten eilen sain kuuulla, stressi onkin yksi yleisimmistä syistä hiusten ohentumiselle. Onneksi hiusten lähdön aikakausi alkaa olla minun osallani jo voiton puolella: ohimoilta ja niskasta puskee sinnikkäästi esiin pientä ”vauvahiusta” eikä harjaaminen tai hiustenpesu saa enää aikaan apua mun kaikki hiukset lähtee -reaktiota.

Kun sain sähköpostia, haluaisinko tulla kuuntelemaan bloggaajatilaisuuteen luentoa hiusten ohentumisesta ja testaamaan Nioxin -tuotteita, olin pienen googlailun jälkeen tosi innoissani. Minusta on kivaa päästä kirjoittamaan tästä aiheesta, sillä tiedän että siellä ruudun toisella puolella on varmasti kanssasisaria jotka ovat joutuneet kamppailemaan samojen ongelmien kanssa! 

Möhlin muuten katsoessani lähtevien junien raiteet, ja voi mikä tunne kun se minun junani puksutti jo horisontissa menemään ilman minua! Onneksi muutaman minuutin päästä lähti toinen juna, ja minä pääsin starttaamaan minireissuni, vaikkakin muutaman minuutin myöhässä aikataulusta. Tilaisuus järjestettiin Helsingissä kampaamo A.K.A. Luovassa Fredrikinkadulla, jonka tilat olivat modernin kiiltävät ja supertyylikkäät. 

nioxin_006.jpg

Arvatkaapa maistuiko nämä herkut kiireisen ja nälkäisen matkan jälkeen? 😉 Miksi aina juuri silloin kun minä matkustan junalla, ei missään toimi pankkikortit?

nioxin_004.jpg

Saimme alkuun kuulla faktoja hiusten ohenemisesta. Luennoitsijan mukaan kuusi pääasiallista syytä hiusten lähtöön ovat geeniperimä, stressi, ruokavalio, terveys, lääkehoito ja ympäristötekijät. Monet todella vähäkalorisella dieetillä elävät eivät välttämättä tule ajatelleeksi, että minimiin supistettu ruokavalio ei välttämättä takaakaan kaikkia päivittäin tarvittavia ravinteita, mikä saattaa vaurioittaa hiusten ja hiuspohjan terveyttä. Stressin minä allekirjoitan heti, samoin terveys -kohdan alle menevät raskauden ja imetyksen aiheuttamat vaikutukset omissa hiuksissani. Alkuraskaudessa voidessani kolme kuukautta todella pahoin laihduin laihtumistani, mutta neuvolan täti lohdutti minua, että kyllä se sikiö ottaa tarvitsemansa, äiti siinä vain kärsii. Ja näin kävikin, koin ensimmäisen hiustenohenemiskauteni juuri tuolloin, kun ruokavalioni koostui pelkästään piimästä ja mehujäästä ja asuin vessanpytyn vieressä. 

nioxin_001.jpg

Nioxin -hiustenhoitosarja on kehitetty juuri ohenevia tai luonnostaan ohuita hiuksia varten. Minä kiinnostuin heti kuullessani, että sarjan on alkujaan kehitellyt kahden lapsen kotiäiti, joka kyllästyi omaan hiirenhäntätukkaansa ja päätti keksiä itse itselleen apua. Nioxin-tuotteilla hoidetaan hiuspohjaa samalla lähestymistavalla kuin hoidamme kasvojen ihoa: pakettiin kuuluu puhdistaja, tasapainoittaja ja hoitoaine. Vähän kuin kasvoputsari, kasvovesi ja kasvovoide päänahalle. Tuotteet lupaavat viisi vaikutusta: katkeilemisesta johtuvan hiustenlähdön väheneminen, tuuheamman näköiset hiukset, hiusrakenteen parantuminen, rasitusta vastaan vahvistaminen (oman hiustyypin mukaan suojaa löytyy käsitellyille ja käsittelemättömille hiuksille) ja karvatuppia tukkivan talin poistaminen hiuspohjasta. Jouduin lunttaamaan nämä saamastani Nioxin -oppaasta, jotkut tekivät muistiinpanoja, mutta minä ajattelin että kyllähän minä nämä muistan. 😉

Meille tehtiin hiuspohjaan happokuorinnat, jotta hiuspohjamme olisi mahdollisimman vastaanottavainen tuotteille. Kuorinta tuntui aika jännältä: viileältä ja piparminttuiselta, hiukan kihelmöivältä. Kuorinnan jälkeen meidän hiustyypit analysoitiin, mikä on tosi tärkeää Nioxin -tuotteiden käyttäämään lähtiessä, sillä sarja sisältää kuudelle erilaiselle hiustyypille räätälöidyt tuotteet.

wp_20130606_001.jpg

Ylläolevan kaavion mukaan oli helppo selvittää oma hiustyyppi. Minä kuuluin tuohon neloseen. Hiuksen paksuuden sai selvitettyä pyörittelemällä yksittäistä hiusta etusormen ja peukalon välissä: jos hius tuntuu selvästi, se on keskipaksu/karhea -luokkaa, mutta jos ei ihan selvästi kuten minulla, se on hento. Nioxinia voi alkaa käyttämään myös ilman aluksi tehtävää happokuorinta-salonkihoitoa, mutta happokuorinnan pitäisi tehdä hiuspohja vielä vastaanottavaisemmaksi hoitaville vaikutuksille.

nioxin_010.jpg

Meillä kaikilla kuudella bloggaajalla oli hyvin erilaiset hiukset, joten oli hauskaa seurata millä eri tavoin hoidot vaikuttivat kenenkin tukkaan. Kaikilla oli ainakin hoidon jälkeen ihanan kiiltävän ja terveen näköiset hiukset.

nioxin_015.jpg

Valmista!

nioxin_025.jpg

Hiukset tuntuivat kuorinnan ja hoidon jälkeen tosi kevyiltä ja ilmavilta, ennen kaikkea puhtailta. Aikamoinen kiilto kyllä! Tämän kuvan nähtyäni päätin kuitenkin, että minun olisi ehkä aika varata aika kampaajalle latvojen tasoitukseen… 😀

Sain lahjaksi kotiin mukaan seuraavanlaisen, minulle räätälöidyn paketin.

nioxin_037.jpg

Vasemmalla hiustenhoidon peruspaketti, seuraavana happokuorinnan jälkeen 30 päivää käytettävä Scalp Renew ”yövoide”, intensive treatment tehohoitoaineen jonka pitäisi tuoda aina tarvittaessa eilisen ihanan kiillon takaisin, ja ohimoiden vauvahiuksilleni boosterin, jonka pitäisi saada hiukset kasvamaan kunnolla. Odotan kyllä innolla tuotteiden vaikutuksia, tuloksia luvataan kuukaudessa! Eli häihin mennessä minulla on sitten paksu liehutukka, enkä tarvitse yhtään lisäkettä kiharakampaukseeni? Toivottavasti! 😉 Tuotteita pitäisi käyttää joka päivä, mikä ainakin omalla kohdallani tulee olemaan aika haasteellista, sillä olen tottunut joka toisen päivän pesuväliin. Mutta kuuri toimii parhaiten vain, jos sitä jaksaa käyttää tunnollisesti, joten enköhän nyt ainakin tämän kuukauden verran jaksa pestä hiuksia joka päivä, ja jos olen tyytyväinen tuloksiin, niin miksi en jaksaisi jatkossakin.

Oli kyllä tosi mielenkiintoinen ja mukava tilaisuus, toivon kovasti saavani näistä tuotteista volyymia hiirulaistukkaani! Informoin täällä varmasti, että kuinka tässä käy. 

Onko kellään muulla kokemuksia hiusten ohentumisesta?

Aurinkoista torstaita, ulkoilkaa ja nauttikaa! Niin mekin tehdään, kunhan poika herää päikkäreiltään. 🙂

Kommentit (7)
 1. Innokkaana seuraamassa projektia 🙂

  1. Kiva kuulla! 🙂

 2. Kuulostaa kyllä tosi kivalle tilaisuudelle, olisi kiva ollut olla paikalla. Itselläni on tosin paksut ja tuuhet hiuket luonnostaan, eli minulle tilaisuus olisi ollut aika turha. Olisi silti ollut kiva seurata ihan siitä näkökulmasta, että olen kiinnostunut parturikampaamotyöstä (mitä en ikävä kyllä koskaan pääse harjoittamaan)! Eikä moiset koskaan kuitenkaan turhia ole, todellakaan 🙂

  1. Oi sinä onnekas! Toivottavasti säästyt hiuskadolta myös silloin, jos joskus saat perheenlisäystä. Tosin jo valmiiksi tuuheissa hiuksissa ei pienet hiusten lähtemisetkään näy yhtään niin hyvin kuin jo valmiiksi ohkaisissa kutreissa.

   1. Toivon tosiaankin samaa, tämä on yksi niistä asioista mitä raskaudessa/lasten hankinnassa pelkään. Rakastan hiuksiani, enkä halua menettää niitä (tai no, osaa niistä)! 

    1. Eihän onneksi kaikki kohtaa hiusten ohenemista, niin kuin ei kaikille tule myöskään arpia tai suonikohjuja. Monista tekijöistä ja vähän kanssa tuurista kiinni!

     1. Joo ei ne kaikille tule, mutta jos tuleekin omalle kohdalle! 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *