Travel your life

Matkustelu. Rakastan matkustamista. Yleensä haaveilen ainakin yhdestä reissusta jonka haluaisin seuraavaksi tehdä, usein useammistakin. Sen jo aiemmin hehkuttamani vapauden tunteen lisäksi, mikä minut aina valtaa lentokoneen noustessa kiitoradalta ilmaan, matkustaminen on minusta jollakin tavalla yksi vapauttavimmista ja inspiroivimmista jutuista mitä voi tehdä. Kuten sanotaan, välillä on hyvä vaihtaa maisemaa ja olen huomannut että itselleni tämä sananlasku on enemmänkin must kuin ”olisi kiva” tyyppinen juttu. Minussa asuu joku pieni levoton matkustajasielu, jonka on päästävä aika ajoin reissulle, uuteen ympäristöön, pois kaikesta arkisesta ja tavallisesta. 

En ole koskaan kokenut, että olisin elämäni aikana matkustellut kovinkaan paljon, mutta kun alan ajattelemaan asiaa niin onhan sitä aika monta reissua tullut tehtyä! Olen aina ollut jonkunmoinen wannabejenkki, tämä hullutus iski minuun jo teini-iässä, ennen kuin olin ihmeellisessä Amerikassa edes käynyt eikä laantumisen merkkejä ole sen jälkeen näkynyt. En oikein edes tiedä mistä moisen innostuksen aikoinaan sain, mutta sillä jenkkikärpäsellä oli kyllä aimo annos jenkkikuumetta piikissään kun meikäläistä pisti! Selkeästi suurin osa reissuistani on siis suuntautunut juurikin jenkkeihin; kesä Californiassa lukioaikoina, lukuisia lomareissuja NYCiin, vaihto-opiskelu Floridassa, Fall Break Californiassa, risteily Bahamalle jne. ja valehtelisin jos väittäisin, että uutta reissua ei olisi tällä hetkellä suunnitteilla 😉  Jenkkireissujen lisäksi on tullut käytyä mm. Bankogissa (not my cup of tea), Bulgariassa ( epic fail, i know!), Grand Canarialla, Englannissa, kaikissa Pohjoismaissa, Baltian maissa jne. 

img_0720.jpg

Kuten ylläolevasta voi päätellä, toistaiseksi olen selkeästi ”city girl”, eli preferoin kaupunkireissuja. Rantalomissakaan ei mielestäni ole yhtään mitään vikaa, mutta yleensä budjettia ei riitä molempiin ja jos pitää valita, niin kaupunkikohteet ovat enemmän minun juttuni, sillä mielestäni niissä eri maiden kulttuurin ja ihmiset kokee paljon paremmin kuin lököilemällä altaan reunalla tai biitsillä. Ja muutenkin, minä vain satun tykkäämään kaupungeista, haluan olla siellä missä on hektistä ja missä tapahtuu. Ja kun puhun kaupungista, tarkoitan ”isoja” metropoleja, joissa on paljon nähtävää ja tekemistä sekä tyylikkäitä ihmisiä. Minusta ei saa kirveelläkään reppureissaajaa, joka matkustelee pieniin ja köyhiin kaupunkeihin, joissa korkkarit kelpaavat enintään torakoiden tappamiseen. Esteettisyyttä rakastavana muotihörhönä paras reissukohde on paikka, jossa voi inspiroitua ihmisistä, ihmisten pukeutumistyyleistä, kahviloista, ravintoloista, fiineistä illanviettopaikoista ja herkullisista brunsseista. Minä istun mieluummin päivän puistossa tuijottelemassa Eiffel-tornia kuin grillaamassa maidonvaaleaa ihoani (joka ei hevin rusketu) aurinkorasvasta nihkeänä rannalla. Haaveilen ajasta, jolloin voisin varata Pariisista super hienon sviitin ja nauttia parvekkeelta avautuvasta, Eiffel- tornin koristamasta näkymästä syödessäni suklaalla täytettyjä croisantteja aamupalaksi silkkipyjamassa Loboutinit jalassa 😀 

img_0829.jpg

Luulen, että kaupunkirakkauteni on aikoinaan lähtenyt toisesta intohimostani, shoppalusta. New York, Losi, Pariisi, Milano, Lontoo, Barca etc ovat shoppailijan unelmia loputtomien shoppailumahdollisuuksiensa ansiosta ja voi kuulkaa, etenkin jenkkireissuilla on tullut shoppailtua. On ollut kuitenkin mahtavaa huomata, että kun ikää tulee lisää, niin omaan tekemiseenkin tulee vähän enemmän järkeä 😀 Ja nyt tarkotan lähinnä sitä, että siinä kun nuorempana NYCin reissut olivat niin kutsuttuja ”työleirejä” (eräs matkakaverini kuvaili reissua nyciin kanssasi juurikin tuolla termillä kun kirjamellisesti shoppailimme aamusta iltaan ja illalla nukahdettiin sänkyyn ostoskassit kädessä 😀 ) niin nykyään, samalla kun kulutustottumukset ovat muuttuneet kertakulutuksesta enemmänkin ”laatu korvaa määrän” -kulutukseen, on myös matkustelussa itse matkustelu ja paikkojen ja kulttuurien fiilistely noussut ykkösjutuksi. Tietenkin rakastan edelleen palavasti kaupassa kiertelyä ja shoppailua, mutta enää minuun ei iske mikään shoppailuhysteria,  jolloin usein tulee tehtyä huonoja ostoksia pitkällä tähtäimellä, vaan ostan ennemminkin yhden hyvin harkitun jutun, tai en mitään! Näin ollen aikaa jää hirmuisasti enemmän lomasta ja kaupungista nauttimiseen ja fiilistelyyn. Rakastan kuluttaa päivät kävelemällä kaupungilla latte kädessä päivät pitkät ja vain nauttia ympäristöstä ja kaikesta kauniista ja silmää miellyttävästä. Ja vain olla, lomailla! Olen vihdoinki oppinut lomailemaan! Ja se jos joku tekee matkustelusta vieläkin parempaa, kun osaa vain nauttia. Teimme viime keväällä viikonloppumatkan poikaystäväni kanssa Pariisiin. Reissu oli minulle ensimmäinen tuohon romantiikan mekkaan ja ihastuin kaupungin fiiniin ympäristöön ja vähän poshiin meininkiin syvästi. Reissun paras hetki oli ehdottamasti viimeinen päivä, joka oli selkeästi muita päiviä lämpimämpi ja aurinkoisempi ja jolloin pystyi kävelemään trenssi auki latte ja macarons-pussi kädessä ja nauttia Pariisin kaduista lämpimän auringonpaisteen paistaessa Raybaneihin.

img_0774.jpg

Onnistuneen, Pariisin reissun jälkeen lähdettiin myöskin pidennetylle viikonloppureissulle poikaystävän kanssa NYCiin vapun tienoilla ja samalla rennolla fiilisasenteella mentiin sielläkin, tosin vähän heavymmällä shoppailulla, mutta kuitenkin. Se osoittautui parhaaksi NYCin reissuksi ikinä, juurikin siksi, että osasimme molemmat fiilistellä upeaa kevätsäätä ja vielä upeampaa kaupunkia ja vain nauttia pienestä irtiotosta arjesta ja inspiroitua kaupungissta josta me molemmat pidämme hurjasti. Tarinoita, vinkkejä ja kuvia NYCistä löytyy kyllästymiseen asti, voisin joskus omistaa oman postauksen niille? 🙂

Anyway, aloin kirjoittaa tätä postausta mielessäni ensi kuussa ovella kolkutteleva Pariisin matka ja voitte vaan kuvitella kuinka innoissani olen! Olen nyt alkuvuoden ottanut vähän etäisyyttää töihin, viimeistellyt muutamia keskeneräisiä koulujuttuja valmistumisen toivossa ja tuntuu, että matka yhteen lempikaupungeistani tulee enemmän kuin tarpeeseen. Kuten jo aiemmin kerroin, olen vakaasti päättänyt hieman muuttaa suuntaa elämässäni, toteuttaa unelmia, tehdä jotain aivan muuta kuin mitä olen tähän asti tehnyt ja olla onnellinen. Pariisi toimii varmasti mitä mahtavimpana inspiraationa ja boostina uusille suunnitelmille ja ehkä sieltä saataisiin muutama asukuvakin ikuistettua tänne blogin puolelle, maisemat kun kaupungissa ovat mitä mahtavimmat!

Lisää Pariisi-hehkutusta siis vielä luvassa, stay tuned 😉

xx, C 

*kuvituksena kuvia viime kevään NYCin reissulta 🙂

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *