Lukusuositus: Utopia for Realists

Nyt on meinaa inspiroivaa luettavaa!

 
9781408890264.jpg
 
 

Hollantilaisen Rutger Bregmanin Utopia for Realists on nimensä mukaisesti käytännönläheistä mutta rohkeaa haaveilua paremmasta maailmasta. Kirjan suomenkielinen nimi Ilmaista rahaa kaikille ja muita ideoita, jotka pelastavat maailman antaa hiukan osviittaa siitä, mistä Bregman puhuu: perustulo on vastaus hyvin moneen yhteiskunnalliseen maailmanlaajuiseen ongelmaan. 

 

Kirja on kirjoitettu hauskalla tavalla ja sen lukee laiskakin lukija nopeasti. Kirjan puutteena pidän sitä, miten se keskittyy enemmän dissaamaan nykyisiä bullshit jobeja sen sijaan, että puhuisi kaikesta siitä arvokkaasta, mitä niiden tilalla voisi tehdä. Perustulon vastustajaan ei vetoa se, että työviikko lyhenee ja aikaa jää muulle arvokkaalle tekemiselle, koska perustulon vastustajan mielestä juuri työnteko on arvokasta. Se päivä tulee vielä, kun työ tarkoittaa meille automaationa jotain muuta kuin palkkatyötä, mutta se vaatii vielä paljon rautalankaa.

 

Vaikka perustulo ei aiheena kiinnostaisi, suosittelen lukemaan kirjan. Unelmointi tekee aina hyvää. Kaikki me varmaan halutaan pelastaa maailma, ja on virkistävää, kun joku välillä sanoo suoraan, että hei, me oikeesti voidaan pelastaa maailma. Me voidaan haluta parempaa kuin mitä meillä on nyt. Me voidaan poistaa köyhyys maailmasta. Meillä on kaikki tarvittava käsissämme, meidän pitää vaan jakaa se kaikille.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *