Ladataan...

Blogi on pitänyt melkoista hiljaiseloa viimeiset pari kuukautta. Mutta jospa taas vähän päivittelisi kuulumisia täältä päin maailmaa. 

Loppuvuosi on mennyt uudessa työpaikassa ja se on ollut aikamoista kiirettä välillä. Milloin joku ollut flunssassa tai lomalla ja siihen päälle vielä erilaiset alan lisenssimuutokset, jotka toivat uuteen vuoteen omat haasteensa. 

Joulu meni ihan rennosti kotosalla katsellen joululeffoja hyvän ruuan ja viinin kera. Ennen aattoa piti toki käydä katsastamassa Vallettan jouluvalot. Ne oli taas kyllä niin kauniit! Täällä jouluun tosiaan panostetaan todella paljon erilaisina koristeiden muodossa. Valoja ja muita koristeita näkyy katukuvassa jouluaikaan todella paljon. Näitä erilaisia kuvia olisi voinut ottaa vaikka joka kadun nurkasta. Kyllä 2017 vuonnakin osattiin koristella aika mahtavat koristelut itse pääkaupungissa mutta jollain tapaa joulun 2018 koristelut olivat vielä hienompia. Erityisesti tämä ensimmäinen kuva on oma suosikki!

 

Vallettan ulkopuolelta Triton Fountainin läheisyydessä oli myös tämä uskonnollisempi koristelu. Tätä näkyi myös muualla Maltalla, esimerkiksi Slieman liikenneympyrän koristeena. Edellisenä jouluna en näitä muista nähneeni. Toisaalta koska Valletta oli valittuna vuoden 2018 Euroopan kulttuurikaupungiksi, niin ehkäpä sekin vaikutti siihen, miten paljon näihin koristeisiin oli nyt panostettu. 

Tänä vuonna tuli hankittua pieni joulukuusikin. Ja vähän enemmän jouluvaloja. Oikeastaan joulun koristeluun itsekin panostin huomattavasti edellistä enemmän. Silti en ainakaan naapurille tässä pärjännyt, sillä heillä löytyi kaikenlaista koristetta niin asunnon ulkopuolelta, kuin myös sisäpuolelta. Mitä siis lähinnä satuin pari kertaa näkemään kun heillä oli ovi auki ja muutama sana vaihdettiin. Maltalaiset tosiaan panostavat jouluun myös kotona todella paljon. On valoja, iso kuusi, erilaisia koristeita (kiipeävä pukki parvekkeen kaiteessa aika yleinen), nauhoja ja vaikka mitä. Toiseen kertaan ollaan naapurin kanssa esimerkiksi meidän kerrostalon rappujen kaiteet koristeltu joulunauhoilla. Ei ehkä yhteisestä päätöksestä mutta koska he tekivät niin edellisenä jouluna, niin päätin ottaa mallia ettei näytä kovin erilaiselta ne kaiteet. Etenkin jos itse olisin jättänyt laittamatta, sillä jokainen naapuri tuntui laittavan ne nauhat vain omalle kohdalleen.

Uusi vuosi ei ollut oikeastaan joulua erikoiesmpi. Kotona meni sekin. Varsinkin kun uuden vuoden päivä tuli vietettyä toimistolla. 

Raketteja täällä ei näkynyt vaikka ääni kuului 12 aikaan. Täällä tosin ei pitkin iltaa ammuta raketteja kuten Suomessa tehdään. Ne ammutaan lähinnä 12 aikaan yöllä ja sitten tulee hiljaisuus. Oikeastaan ihan mukavaa. Vaikka noh muuten niitä raketteja sitten ammutaankin milloin sattuu, erityisesti kesällä. 

Tämä nyt tällaisena pikapäivityksenä kaiken kiireen keskellä. Ehkäpä ne kiireet kohta helpottaa. Etenkin kun kahden viikon päästä pääsee nauttimaan Goan lämmöstä :) Erityisesti siitä lämmöstä tulee varmasti nautittua. Kummasti ollut tänä talvena taas asunto kylmänä. Jopa ulkona on ollut aika kylmä. Kylmempi kuin viime talvena. Tekee ihan hyvää päästä vähän lämpöiseen välillä ja pitämään ihan kunnon lomaa! :) 

Ladataan...
Life Begins From Malta

Suomessa on jo koettu ensimmäisiä pakkasia ja jonkin verran luntakin. Pimeys alkaa valtaamaan enemmän ja enemmän. Maltalla ei ehkä tarvitse lunta tai pakkasta kokea mutta alkaa se melko pimeää olla täälläkin iltaisin. Juuri tänään viiden aikaan työpaikan ikkunasta katselihn, miten aurinko oli jo osittain laskenut. Oli aika hämärää. Kuudelta on jo pimeää. Sää alkaa myös viilenemään. Erityisesti illat alkavat olla nyt tosi viileitä eikä ilman pitkähihaista pärjää millään. Myös kämppä on viileä ja varpaat kohmeessa saa kävellä kivilattiaa pitkin, jos ei sukkia käytä. Talvi on tosiaan tulossa myös tänne. Aamusin lämpöisen peiton alta nouseminen alkaa taas muuttua vaikeammaksi kun kämppä on viilenee. Aurinko ei enää lämmitä sisälle samalla tavalla kuin vaikkapa kuukausi sitten vielä. Vuosi sitten tähän aikaan ei mun mielestä edes ollut näin kylmä. Tai sitten se oli jotain outoa vastamuuttaneen fiilistelyä. Nyt kun kesällä on nautittu +35 asteista, niin talvi tuntuu äkkiä huomattavasti kylmemmältä. Minä, joka yleensä ei edes kovin helposti palele, on saanut vetää pitkät housut jalkaansa ja värjöttelee kämpässäkin kunnon vaatekerrastossa villasukkien kanssa vaikka on vasta marraskuun puoliväli. Mutta ehkäpä tämä talvi on toisenlainen. Ainakin syksy on ollut ihan erilainen verrattuna viime vuoteen. Vettä ja ukkosta on saatu niskaan huomattavasti useammin, melkein joka viikko. Gozolta ostetull sadetakille on tullut yllättävän paljon käyttöä. 

Alla piristykseksi kuva lokakuisesta päivästä, jolloin aurinko paistoi niin, että onnistui vielä saamaan väriä ihoonkin :) 

Talveksi olenkin suunnitellut, jos lähtisi jonnekin reissuun. Tarkemmin ajateltuna Eurooppaa pidemmälle. Edellisestä kunnon lomareissusta on kulunut jo kohta kaksi vuotta. Muutenkin tässä on alkanut matkakuume kasvaa ja pieni seikkailu piristäisi kummasti arkea :) Matkakohde on tosin vielä vähän auki mutta todennäköisesti tulisi suunnistettua Aasian puolelle. Thaimaa ja Goa houkuttelee eniten ja olen miettinytkin, että jos saisin pari viikkoa lomaa, niin yhdistäisin molemmat kohteet samaan reissuun. Ajankohtana olisi varmaankin helmi-maaliskuu. Silloin ei turistikausi ehkä ole enää ihan kuumimmillaan kummassakaan kohteessa. Kyllähän tätä maisemaa alkaa kieltämättä jo ikävä olla :) 

Suomen reissuakin olen miettinyt mutta en ainakaan näillä näkymin ole jouluksi menossa Suomeen. Oikeastaan se, että koska menen seuraavan kerran Suomeen, on edelleen kysymysmerkkinä. Erityisesti kun suunnitelmissa on lähteä Eurooppaa pidemmälle, en oikein tiedä mihin väliin sen Suomen reissun laittaisi. Joka kuukausi ei kuitenkaan ehkä viitsisi reissata jonnekin. Mutta pitää miettiä. 

Muuten voinkin tehdä pieniä reissuja ympäri tätä saarta silloin, kun sää sallii. Mikäs sen parempaa kuin lähteä ulos jonnekin luontoon kävelemään ja piristämään mieltä, kun aurinko paistaa mukavasti. Talven piristykseksi hankin myös hieman uutta luettavaa. Ei ihan niitä tavallisempia fantasia- tai jännityskirjoja, mitä olen tottunut lukemaan vaan tällä kertaa hieman toisenlaista. 

You are a badass -kirja on aivan mahtavaa luettavaa .Tähän mennessä olen sitä jo lukenut melkeinpä puoleen väliin. Itse asiassa meinasin lukea sen kerralla läpi kunnes tajusin, että joitain asioita on pakko pohtia ennen kuin jatkaa seuraavaan kappaleeseen. Kirja tuo uskomattoman positiivisen fiiliksen ja inspiroi tosi paljon. Kaiken lisäksi se on sopivalla huumorilla kirjoitettu mikä tekee siitä entistä mukavampaa luettavaa. Olen netissä (erityisesti somessa) törmännyt tosi paljon viime aikoina juttuihin paremmasta elämästä ja itsensä rakastamisesta ja vaikka mistä näihin liittyen. Olen itse innostunut seuraamaan some kanavissa muutamia henkilöitä, joista olen inspiroitunut aika paljonkin ja sitä kautta sitten päätynyt myös tämän kirjan hankkimaan. Ja ei, ei tämä nyt automaattisesti tarkoita, että olisin jotenkin tyytymätön omaan elämään tms :) Mutta kaiken arjen pyörittelyn keskellä tällaisesta kirjasta on mukava saada positiivista fiilistä ja iloa lisää :) 

Tulevaksi talveksi on myös tiedossa vähän uusia tuulia. Kahden erilaisen työn merkeissä oikeastaan. Kerrottakoon nyt myös blogin puolella, että ensi viikolla aloitan uudessa kokopäiväduunissa :) Edelleen pelialalla ja osittain jopa samoissa hommissa mitä nytkin teen eli asiakaspalvelussa. Mutta hommiin sisältyy myös vähän muutakin. Ihan hyvä juttu, sillä jotenkin kaipaan ehkä välillä enemmän tekemistä. Varsinkin hiljaisina päivinä. Itse olen ehkä sellainen, joka tykkää tehdä monipuolista duunia niin, että päivät ovat vähän vaihtelevia. Vaikka toki rutiinit on myös kivoja. Uusi paikka sijaitsee tosin St. Juliansissa eli bussilla joutuu kulkemaan. Onneksi bussikortti täällä ei maksa kuin 26 euroa kuukaudessa, jolloin jokainen bussimatka maksaa vain 0,75 senttiä :D Eli halvalla pääsee. Haikeaa tietysti jättää työkaverit täällä vanhassa paikassa, sillä tämä porukka on ollut tosi mahtava. Mutta joskus vaan täytyy siirtyä eteenpäin uusien haasteiden pariin. 

Tämän lisäksi sain mahdollisuuden päästä mukaan myös vähän toisenlaiseen projektiin. 

Kyseessä on terveellisempään elämään liittyvä projekti. Tai oikeastaan etätyö, jota voi tehdä verkossa silloin kun itselle sopii. Kyseessä on yhteisö nimeltä Babes in Business, toiselta nimeltään tuttu myös The Healthstyle Emporiumina. Ajattelin, että tämä toisi vähän innostusta omiin terveellisempiin elämäntapoihin mutta samalla se tarjoaa myös mahdollisuuden auttaa muita tekemään terveellisempiä valintoja elämässään. Työ tapahtuu kokonaan sosiaalisessa mediassa, jolloin sitä pystyy helposti tekemään niin puhelimella kuin tietokoneellakin. Tämä on kokonaan vieläpä naisvaltainen jengi, johon päätin liittyä ja he tosiaan vaikuttavat ihan mahtavilta! Tällä hetkellä tätä duunia tulee tehtyä osa-aikaisena muun työn ohessa mutta katsotaan johtaisiko se jossain vaiheessa vaikkapa kokopäiväiseen työhön. Eihän sitä koskaan tiedä. Tänä päivänä digimaailma ja markkinointi sekä etätyö antaa tosi paljon mahdollisuuksia. Se on itseä myös kiinnostanut jo pitkään. Ajatus, että voisi tehdä töitä etänä ihan mistä päin maailmaa tahansa, on tällä hetkellä suosittu aihe ja se kiinnostaa todella monia. Itse olen jo jonkin aikaa hakenut erilaisia tilaisuuksia päästä tekemään etänä duunia. Pari niistä kulkee edelleen mukana, tosin niihin on tullut panostettua hieman vähemmän. Mutta jospa tämä uusi projekti avaisi uusia mahdollisuuksia :) 

Tällaisia kuulumisia tällä kertaa. Blogi on kieltämättä viettänyt hiljaisuutta reilun kuukauden verran. Toisaalta töissä on ollut kiirettä ja pitkiä työvuoroja, joten ei vain ole jaksanut alkaa kirjoittamaan vaikka aiheitakin olisi ollut. Mutta jospa siihen tulisi nyt muutosta. 

Ladataan...
Life Begins From Malta

Rikotaanpa taas tätä blogin hiljaisuutta. Kaikenlaista kirjoitusta ollut mielessä mutta jostain syystä en vain ole saanut aikaiseksi kirjoittaa niitä blogiin. Mutta kirjataanpa tunnelmia kuukausi sitten tehdystä Sardinian reissusta :) Kyseessä oli tosiaan työpaikan tarjoama neljän päivän lomareissu. Tämä on näitä aika mukavia etuja täällä Maltalla työskennellessä. En ole itse koskaan Sardiniassa käynyt. Oikeastaan jostain syystä ole koko saaresta pahemmin tainnut edes kuulla ennen kuin nyt. Joo myönnetään, Eurooppa jäänyt aika tuntemattomaksi kun aina suunnitellut reissuja pidemmälle. 

Kyseessä on siis pieni saari, joka kuuluu Italialle. Saarena toki kuitenkin huomattavasti suurempi kuin Malta. Netissä surffatessani huomasin, että siellä näyttäisi olevan aivan ihania rantoja, mahtavia maisemia ja huomattavasti vihreämpää. Pääkaupunkina on Cagliari, josta ei kovin pitkä matka ole lentokentällekään.

Me yövyttiin kaikki kolme yötä Forte Village Resortissa, joka on viiden tähden hotelli. Noin tunnin ajomatkan päässä lentokentältä. Pakko myöntää, että tällaiselle budjettimatkailijalle melkoisen hieno kokemus. Vähän erilainen. Ihan positiivinen mielikuva jäi hotellista, etenkin sen ruuista ja ihanan pehmeästä sängystä :) Mutta siitäkin huolimatta taidan pysytellä ihan budjettimatkailijana. Ihan kelpo majoituksia löytyy omalle kukkarolle sopivalla hinnalla myös. Meille oli myös varattu kolme ateriaa päivässä ihan jokaiselle päivälle sekä aamupala lähtöpäivänä. Ruoka oli kyllä tosi hyvää. Muistutti aika paljon italialaista ruokaa erilaisine pastoineen ja salaatteineen sekä aivan ihanine juustovalikoimineen. Ja se jälkiruokapöytä oli aivan huikea. Hirmu määrä erilaisia kakkuja. Oikeastaan aika äkkiä huomasi, että lounaalla oli pakko syödä vähän kevyemmin. Aamupala täytti jo niin hyvin, ettei lounaalla ollut vielä edes nälkä ja illalla piti vielä jaksaa syödä lisää. Mutta ei voi valittaa. Kallis paikka nimittäin, jos olisi joutunut itse kustantamaan. Pelkästään olut taisi maksaa 7 euroa ja kahvi 5 euroa. 

Alla muutamia kuvia reissulta. 

Tältä meidän huone näytti. Parasta tässä oli aivan ihanan pehmeä sänky. Tällaisessa sängyssä olisi kiva nukkua kotonakin. 

Itse hotellialueella oli tosi vihreää. 

Uima-altaita tässä hotellissa oli useampia. Ainakin kahdessa tuli itse pulahdettua. Taustalla alemmassa kuvassa näkyy vuoristo, jota sai ihailla melkein koko matkan lentokentältä hotellille. 

Cagliarin näköalapaikalta muutama kuva. Oli aika huikeat maisemat kyllä. Vuoristoa tuntuu riittävän. 

Ja muutama kuva Cagliarin keskustasta. Me tehtiin pääkaupunkiin muutaman tunnin päiväreissu viimeisenä päivänä. Oli ihan mukavaa päästä pois hotellialueelta hetkeksi. 

Oikeastaan se on asia, mikä jäi hieman tällä reissulla harmittamaan. Vietettiin koko aika pääasiassa hotellialueella altaalla, carting radalla tai keilaamassa tms. Toisaalta kivaa tietysti viettää yhdessä aikaa. Ja varmaan toki helpompaa pitää porukka kasassa kun ollaan vain yhdellä alueella. Mutta tällaiselle, joka on tottunut reissuillaan liikkumaan ympäriinsä ja tutustumaan paikkoihin, oli vähän vaikeaa pysytellä yhdellä ja samalla alueella. Cagliarin kaupungissa olisi voinut seikkailla vähän pidempäänkin. Sieltä löytyi niin pajon erilaisia pieniä kapeita kujia, joissa kävellä. 

Kaiken kaikkiaan kuitenkin oli ihan hyvä reissu. Vähän erilainen. Toisaalta oli kiva tutustua vähän paremmin työkavereihin ja viettää yhdessä aikaa työpaikan ulkopuolella. Eniten kuitenkin jäi kaipaamaan tuota liikkumista enemmän paikasta toiseen. Päätinkin, että jossain vaiheessa matkustan vielä takaisin Sardiniaan ihan vaan tutkimaan paikkoja vähän tarkemmin. Näytti kuitenkin saarelta, jossa on todella paljon nähtävää ja koettavaa. 

Pages