Kinkkupiirakka!
Kokeilin pari viikkoa sitten tehdä kinkkupiirakkaa (mainittakoon, että en ole hirveän hyvä suolaisen ruoan tekijä…) ja olin jopa aika yllättynyt sen onnistumisestani! Tässä siis, miten se tapahtui:
KINKKUPIIRAKKA
Pohjalle:
150g margariinia tai voita sulatettuna (jäähtyneenä)
2,5-3dl vehnäjauhoja
1rkl kylmää vettä (tai oikeastaan tarpeen mukaan =))
1/2tl suolaa
Laita nämä kaikki piirakkavuoan pohjalle ja sekoita ne hyvin. Sitten kun ne on taikinamaisessa muodossa, levitä se pohjalle ja painele tasaiseks. Vuoka voi nyt jäädä odottelemaan.
Täyte:
1 sipuli
200-250g Ylikypsää saunapalvikinkkua (pizzasuikaleet ei ole yhtä hyviä)
1tlk herkkusieniviipaleita
3 kananmunaa
1dl ranskankermaa
1dl ruokakermaa (näidenkin kanssa voi sooloilla, riippuen mistä tykkää)
1/2ps juustoraastetta (emmental käy hyvin) (sanottakoon myös, että en ole itse juuston fani, siksi laitoin vain puoli pussia, mutta jos tykkää niin voi sinne laittaa koko pussinkin)
mausteet: mustapippuri, suola (vähemmän), sitruunapippuri
Ruskista sipulipalat. Viipaloi kinkku pieniksi paloiksi ja sekoita herkkusienien ja sipulin kanssa. Laita tämä seos vuokaan pohjan päälle.
Nyt ota kulho missä sekoitat kananmunat, ruokakerman, ranskankerman ja PUOLET juustosta. Kaada tämä täyte kinkkuherkkusienisipulitäytteen päälle tasaisesti.
Sitten ripottele loput juustoraasteesta pinnalle tasaisesti, jotta juusto sulaisi hyvin uunissa.
Mausteita voi laittaa päälle tuntuman mukaan. Pistin itse niin että pinta oli aika täynnä pieniä mustia pippuripilkkuja =)
Koristeeksi voi laittaa kirsikkatomaatin puolikkaita tai paprikan paloja.
Sitten vaan uuniin 200 astetta, noin puoli tuntia tasalämmöllä.
Viereen tein fetasalaattia, jossa on melonia, viinirypäleitä, kirsikkatomaattia, kurkkua, salaattia ja fetaa.
Ja hyvää tuli! =)