Herkkusuut huomio!
Sitruunainen juustokakku
(Kuva on yhteishyva.fi sivulta, mistä myös alkuperäinen resepti on kotoisin.)
Olen aina tehny juustokakkua samalla vanhalla reseptillä, tuorejuustoa ja ranskankermaa. Päätin siis tänä leivontasunnuntaina kokeilla jotain uutta, etenkin kun juustokakkureseptejä on niimmaan miljoonia erilaisia. Työkaverini ehdotti myös, että kokeilisin tuorejuuston sijasta mascarponejuustoa ja onneksi ehdotti sillä mascarponejuustolla sai aikaiseksi aivan suussasulavan kakun. Kakusta tuli erittäin pehmeää ja melkein vaahtorahkamaista. SUOSITTELEN!
Pohja:
175g Minttu Dominokeksejä (voi varmaan käyttää ihan normaaleja digestivejäkin, mutta tää minttuvivahde sopi kakkuun tosi hyvin!)
50g margariinia
Kiehauta margariini ja murskaa keksit todella hienoksi, sekoita ja painele irtopohjavuoan pohjalle. (Laita vuoalle leivinpaperi pohjalle niin ei tartu kiinni) Pistä vuoka jääkaappiin odottamaan.
Täyte:
7 liivatelehteä
1 sitruuna
2,5dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
400g mascarponejuustoa (jos ei ole niin tuorejuusto käy myös)
250g rahkaa
2dl sokeria
1. Liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
2. Vaahdota vaniljakastike
3. Lisää vatkaten mascarponejuusto, rahka sokeri ja sitruunan raastettu kuori
(paras on varmaan ihan vatkain, täyte on nimittäin aika paksu)
4. Kiehauta sitruunamehu
5. Purista liivatelehdistä vesi pois ja lisää ne yksitellen sitruunamehuun koko ajan sekoittaen.
6. Lisää seos täytteeseen ohuena vanana koko ajan vatkaten.
7. Kaada vuokaan keksipohjan päälle ja anna olla jääkaapissa mieluiten yön yli. Itselläni oli kahdeksan tuntia, kun tein aamulla ja söimme illalla =)
Ja ei kun kokeilemaan!
mums!