Madeiralainen porkkanakakku

Ajattelinpa kokeilla tehdä porkkanakakkua. Olen jo vähän aikaa suunnitellut sen tekemistä, mutta yleensä niiden tekemiseen tarvitsee aineksia, joita ei kaapista noin vain löydykään ja laiskana jään mieluummin sängyn pohjalle kuin kipaisen kauppaan…

hpim3421.jpg

Nyt kun kuitenkin löyty aika kiva resepti ja vähän ehkä erikoisempikin niin päätin sitten kokeilla 🙂

Löysin reseptin Valion kotiinjaettavasta reseptivihosta (siitä löytyy aina parhaat reseptit!), mutta nettisivuiltahan sen myös löytää. Huomio kiinnittyi sanaan ”Madeiralainen” ja kaiken maailman eri aineksiahan siihen kuului, mutta nyt jaksoin jopa mennä kauppaan saakka! Jei!

Tässä siis alkuperäinen resepti omilla  merkinnöillä! 🙂

 

Valmistusaineet

3 munaa

3dl tummaa sokeria, esim. fariini- tai ruokokidesokeria

5dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2tl kanelia

2tl vaniljasokeria

1/2dl keltaisia rusinoita (omasta kaupasta ei löytynyt joten sain tyytyä normaaleihin rusinoihin)

300g porkkanoita (raasteena 3 1/4 dl, 250 g)

1 pieni tlk ananasmurskaa

1/2dl hassel- tai saksanpähkinärouhetta

150g  (1 1/2 dl) voita tai juoksevaa margariinia

Pohjusta leivinpaperilla pinnoitettu irtopohjavuoka (Ø 24 cm). Voitele reunat.Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.Yhdistä jauhot, leivinjauhe, kaneli ja vaniljasokeri.Hienonna rusinat ja porkkanat monitoimikoneessa yhtä aikaa. Voit myös käyttää veistä ja raastinta.Valuta ananasmurska huolella siivilässä, painele neste pois.Lisää rusina-porkkanaseokseen ananasmurska, pähkinärouhe sekä sulatettu voi tai Oivariini.Yhdistä muna-sokerivaahtoon kuivat aineet ja porkkanaseos. Sekoita.Kaada taikina vuokaan.Kypsennä uunin alaosassa 175 asteessa 45 – 50 min tai kunnes kypsä.

Kuorrutus

1 rasia  (200 g) Valio Viola tuorejuustoa

1 prk  (200 g) Valio maustettua rahkaa

 1 1/2 dl ruokotomusokeria (tätäkään ei löytynyt omasta kaupasta joten käytin tavallista tomusokeria..)

100 g voita 

Mittaa aineet kulhoon, lisää voi sulatettuna ja jäähdytettynä. Jos tomusokeri on kokkareista, siivilöi se. Vatkaa esim. sähkövatkaimella tasaiseksi. Halkaise jäähtynyt kakku. Levitä vajaa puolet kuorrutuksesta kakun väliin. Levitä loput päälle. Koristele esim. paahdetulla pistaasipähkinärouheella.

hpim3422.jpg

Tosiaan muuten tein kokonaan alkuperäisen reseptin mukaan, mutta käytin just tavallisia rusinoita ja kuorrutteessa käytin tavallista tomusokeria, eikä maku ainakaan mun mielestä kärsinyt. Kakku oli tosi hyvää! Tosi hedelmäisen makuista :)

Kunpa tulis jo viikonloppu !

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Mieli