Terveellinen suklaapiirakka! Healthy chocolate pie!

Hola!

Olen aiemmin ollut todella kova terveellisempien reseptien tehtailija ja nyt tuli pitkästä aikaa taas fiilis, että jotakin uutta olisi kiva kokeilla. 🙂 Siispä laitoin teille kyselyä Instagramin puolella siitä, mistä resepteistä te seuraajat haluaisitte terveellisiä reseptejä. Paljon vastauksia tuli, mutta moni toivoi erityisesti mokkapaloja tai porkkanapiirakkaa. Päätin siis keksi uudenlaiset mokkapalat!

Before I’ve been very interested in doing some new healthy baking recipes and now, after a little while, I felt like trying something new. 🙂 I asked you guys on Instagram which healthy recipes you would like see. There were many answers, but many of you wished for me to make a recipe of a healthier chocolate pie or a healthier carrot cake.So I decided to try to make some healthy chocolate pie!

Nämä mokkapalat syntyivät siis niillä aineksilla, jotka sinä iltana sattuivat kaapistani löytymään, mutta olin lopputulokseen todella yllättynyt. Jes! 🙂 Tämä suklaapiirakka on sokeriton, vehnätön ja maidoton, eli se sopii moneen eri ruokavalioonkin hyvin. Tuotteista suurin osa on Foodinin tuotteita.

This chocolate pie was done of those ingredients which happened to be in my food closet that night, but yet I was really satisfied with the result! Yes! 🙂 This pie is sugar free, wheat free and milk free, so it’s suitable for many diets. 

TERVEELLISET MOKKAPALAT/HEALTHY CHOCOLATE PIE

POHJA/BOTTOM:

  • 8 medjooltaatelia /8 medjool dates (Foodin)
  • 2 dl kookosjauhoja /2dl coconut flour (Foodin)
  • 2dl spelttijauhoja (tai muu haluamasi jauho) / 2dl spelt flour (or other baking flour)
  • 3rkl raakakaakaojauhoa/ 3tbl raw cacao flour (Foodin)
  • 2dl suklaaheraa /2dl chocolate whey (Foodin)
  • 1,5tl Makea-jauhetta (tai muuta makeutusta) /1,5ts Makea-powder (stevia) (Foodin)
  • 2tl leivinjauhetta/2 ts baking powder
  • Hyppysellinen suolaa / a little salt 
  • 120g valkoisia papuja / 120g white beans
  • 2rkl kookosöljyä / 2tbs coconut oil  (Foodin)
  • 3dl vettä (tai kauramaitoa) / 3dl water (or oat milk)
  • 1 kananmuna /1 egg

826E329C-4E97-4DFB-A6C6-E8B5D61646A0-300x200.jpeg

Muusaa pavut ja taatelit etukäteen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita joukkoon kananmuna, pavut, taatelit, öljy sekä neste. Sekoita aineet vatkaimella hyvin taikinaksi. Levitä taikina vuoratulle pellille. Tästä annoksesta ei tuli ihan pellillistä, joten jos haluat isomman piiraan, niin tee taikina 1,5 kertaiseksi. Paista uunin keskitasolla 15-20min 225c.

Smash the beans and the dates beforehand. Mix the dry ingredients and mix together with the egg, beans, dates, oil and the liquid. Mix well with whisker. Spread the dough to a oven plate. This dough is not enough for the whole oven plate, so if you want it to be bigger, do it 1,5 bigger. Bake in the oven 15-20min 225c.

Foodinin kookosjauho ja kookoslastut

KUORRUTE/FROSTING:

  • 2dl suklaaheraa / 2dl chocolate whey (Foodin)
  • 2dl raakasuklaamassaa / 2dl raw chocolate mass (Foodin)
  • 1dl raakakaakaojauhetta / 1dl raw cacao powder (Foodin)
  • 1,5rkl kookosöljyä / 1,5 tbl coconut oil (Foodin)
  • ripaus makeaa (steviaa) / a little bit of stevia (Foodin)
  • 2rkl vahvaa kahvia/pähkinävoita 2tbl strong coffee/nut butter

Sulata kookosöljy sekä raakasuklaamassa kuumavesihauteessa. Sulatuksen jälkeen lisää muut aineet ja sekoita hyvin. Kun pohja on tullut uunista, levitä kuorrute pohjan päälle. Koristele haluamallasi tavalla. Itse käytin kookoslastuja. Jäähdytä väh. 30min jääkaapissa ennen tajoilua, jotta kuorrute kovettuu. NAUTI! <3

Melt the coconut oil and the raw chocolate mass in the hot poultice. After melting, add the other ingredients and mix well. When the bottom is ready, spread the frosting on top of the bottom. Decorate as you like. I used coconut flakes. Refrigerate at least 30min before serving so the frosting has set. ENJOY.<3

Jos kokeilette tätä reseptiä, niin kertokaa mielipiteenne ja tägätkää mut teidän loihtimiinne mokkapaloihin!

If you try this recipe, tell me your opinion. And if you post it on Instagram, I’d like you to tag me!

-Nooralotta

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Hyvä olo Terveys

Uusi blogi! New blog!

Moikka kaikille! Hello everyone!

Olen jo pitkään ajatellut siirtää blogini erilliselle blogialustalle. Edellinen blogini kotisivuillani jäi vähän vajaaksi, koska en ollut blogialustaan tyytyväinen. Kotisivut www.nooralotta.fi kuitenkin pyörivät edelleen, mutta ne ovat pääsääntöisesti vain urheilu-uran ympärillä pyöriville asioille. Tämän blogin kautta pääsette lähemmin seuraamaan huippu-urheilijan elämää kokonaisuutena: treeniä, ravintoa ja elämää sen ympärillä sekä ulkopuolella. 🙂

For a long time I have thought to move my blog to a new blog platform. My previous blog was on my website (www.nooralotta.fi) but I wasn’t satisfied with the blog platform. My websites are still working, but it’s mainly just around my career. Through this blog you can see more about me, about my career and everything else around it. 🙂 

Teille, jotka ette ole seuranneet matkaani… Olen siis Nooralotta Neziri ja ammattini on tällä hetkellä aitajuoksu. Kyllä, aitajuoksu! Olen siis tällä hetkellä täysipainoisesti ammattiurheilija ja lajinani on yleisurheilu ja 100m aitajuoksu. Harrastus, intohimo ja nykyään ammatti!

For those who haven’t followed my journey yet… I’m Nooralotta Neziri and my job now is to run hurdles. Yes, hurdles! So currently I’m a full time professional athlete and my event is 100m hurdles. It’s my hobby, my passion and my job!

Urheilijuuden lisäksi olen myös muun muassa isosisko, kihlattu ja kauppatieteiden maisteri. Opiskelen tällä hetkellä avoimessa yliopistossa myös urheiluravitsemuksen perusopintoja, koska olen erittäin kiinnotunut ravinnon vaikutuksesta ihmiskehoon ja mieleen. Blogissa tulee siis varmasti paljon olemaan myös ravintojuttuja ja reseptejä.

Besides being an athlete, I’m also a big sister, fiancé and a Master of Economic Sciences. Currently I also study sports nutrition in the open university because I’m very interested in how nutrition affects on human body and mind. So here on the blog you are most likely to see some stuff about nutrition and some recipes. 

Olen alunperin porilainen, mutta syksyllä 2017 muutimme mieheni kanssa Jyväskylään uuden valmentajani perässä. Muutto Jyväskylään oli meille hyppy tuntemattomaan, sillä kaupunki oli meille molemmille täysin tuntematon. Se hyppy kannatti, sillä olemme molemmat ihan myytyjä tälle upealle kaupungille keskellä Suomea. Saattaa olla, että tänne tulee jäätyä myös kun urheilu-urani loppuu.Jyväskylän lisäksi vietän ison osan vuodesta ulkomailla leireillä ja kilpailuissa. Meidän vakioharjoittelupaikka on ollut jo pitkään Teneriffa,jossa olen viettänyt elämästäni yhteensä jo pian varmaan vuoden päivät. Sinne olemme taas suuntaamassa toukokuuksi leirille ja valmistautumaan tulevan kesän kilpailukauteen.

Treeniä Teneriffan leiriltä nyt huhtikuussa.

Originally I’m from the city called Pori, which is on the west coast of Finland. In fall 2017 me and my fiancé moved to a new city, Jyväskylä, which is in the central Finland. The city was totally new to us and we literally knew nothing about the city. But the move was worth it, my results went better right away and we bot really love this city! It might even be that we stay here after my career, who knows. Besided being in Jyväskylä, I spend a lot of time around the world competing and camping. Our basic camping place is Tenerife, where I have spend almost a year of my life all together. Aaaand we are heading there again in may to prepare us for the upcoming season.

Tässä lyhyt ja ytimekäs esittely! Uusi blogi on siis auki ja toivon, että saadaan tänne hyvää henkeä ja mukavia lukukokemuksia kaikille.

Here was a short intoduction! The new blog is open and I hope that we will get many good conversations and many pleasant reading experiences for all.

<3: Nooralotta

Hyvinvointi Ajattelin tänään