Terveellinen suklaapiirakka! Healthy chocolate pie!

Hola!

Olen aiemmin ollut todella kova terveellisempien reseptien tehtailija ja nyt tuli pitkästä aikaa taas fiilis, että jotakin uutta olisi kiva kokeilla. 🙂 Siispä laitoin teille kyselyä Instagramin puolella siitä, mistä resepteistä te seuraajat haluaisitte terveellisiä reseptejä. Paljon vastauksia tuli, mutta moni toivoi erityisesti mokkapaloja tai porkkanapiirakkaa. Päätin siis keksi uudenlaiset mokkapalat!

Before I’ve been very interested in doing some new healthy baking recipes and now, after a little while, I felt like trying something new. 🙂 I asked you guys on Instagram which healthy recipes you would like see. There were many answers, but many of you wished for me to make a recipe of a healthier chocolate pie or a healthier carrot cake.So I decided to try to make some healthy chocolate pie!

Nämä mokkapalat syntyivät siis niillä aineksilla, jotka sinä iltana sattuivat kaapistani löytymään, mutta olin lopputulokseen todella yllättynyt. Jes! 🙂 Tämä suklaapiirakka on sokeriton, vehnätön ja maidoton, eli se sopii moneen eri ruokavalioonkin hyvin. Tuotteista suurin osa on Foodinin tuotteita.

This chocolate pie was done of those ingredients which happened to be in my food closet that night, but yet I was really satisfied with the result! Yes! 🙂 This pie is sugar free, wheat free and milk free, so it’s suitable for many diets. 

TERVEELLISET MOKKAPALAT/HEALTHY CHOCOLATE PIE

POHJA/BOTTOM:

  • 8 medjooltaatelia /8 medjool dates (Foodin)
  • 2 dl kookosjauhoja /2dl coconut flour (Foodin)
  • 2dl spelttijauhoja (tai muu haluamasi jauho) / 2dl spelt flour (or other baking flour)
  • 3rkl raakakaakaojauhoa/ 3tbl raw cacao flour (Foodin)
  • 2dl suklaaheraa /2dl chocolate whey (Foodin)
  • 1,5tl Makea-jauhetta (tai muuta makeutusta) /1,5ts Makea-powder (stevia) (Foodin)
  • 2tl leivinjauhetta/2 ts baking powder
  • Hyppysellinen suolaa / a little salt 
  • 120g valkoisia papuja / 120g white beans
  • 2rkl kookosöljyä / 2tbs coconut oil  (Foodin)
  • 3dl vettä (tai kauramaitoa) / 3dl water (or oat milk)
  • 1 kananmuna /1 egg

826E329C-4E97-4DFB-A6C6-E8B5D61646A0-300x200.jpeg

Muusaa pavut ja taatelit etukäteen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita joukkoon kananmuna, pavut, taatelit, öljy sekä neste. Sekoita aineet vatkaimella hyvin taikinaksi. Levitä taikina vuoratulle pellille. Tästä annoksesta ei tuli ihan pellillistä, joten jos haluat isomman piiraan, niin tee taikina 1,5 kertaiseksi. Paista uunin keskitasolla 15-20min 225c.

Smash the beans and the dates beforehand. Mix the dry ingredients and mix together with the egg, beans, dates, oil and the liquid. Mix well with whisker. Spread the dough to a oven plate. This dough is not enough for the whole oven plate, so if you want it to be bigger, do it 1,5 bigger. Bake in the oven 15-20min 225c.

Foodinin kookosjauho ja kookoslastut

KUORRUTE/FROSTING:

  • 2dl suklaaheraa / 2dl chocolate whey (Foodin)
  • 2dl raakasuklaamassaa / 2dl raw chocolate mass (Foodin)
  • 1dl raakakaakaojauhetta / 1dl raw cacao powder (Foodin)
  • 1,5rkl kookosöljyä / 1,5 tbl coconut oil (Foodin)
  • ripaus makeaa (steviaa) / a little bit of stevia (Foodin)
  • 2rkl vahvaa kahvia/pähkinävoita 2tbl strong coffee/nut butter

Sulata kookosöljy sekä raakasuklaamassa kuumavesihauteessa. Sulatuksen jälkeen lisää muut aineet ja sekoita hyvin. Kun pohja on tullut uunista, levitä kuorrute pohjan päälle. Koristele haluamallasi tavalla. Itse käytin kookoslastuja. Jäähdytä väh. 30min jääkaapissa ennen tajoilua, jotta kuorrute kovettuu. NAUTI! <3

Melt the coconut oil and the raw chocolate mass in the hot poultice. After melting, add the other ingredients and mix well. When the bottom is ready, spread the frosting on top of the bottom. Decorate as you like. I used coconut flakes. Refrigerate at least 30min before serving so the frosting has set. ENJOY.<3

Jos kokeilette tätä reseptiä, niin kertokaa mielipiteenne ja tägätkää mut teidän loihtimiinne mokkapaloihin!

If you try this recipe, tell me your opinion. And if you post it on Instagram, I’d like you to tag me!

-Nooralotta

Kommentit (2)
  1. Keliaakikko
    29.4.2019, 20:13

    Resepti kuulostaa hyvältä! Onko antaa vinkkiä, mitä jauhoja käyttäisin speltin tilalla, jotta saisin venhättömän?

    1. Moikka!<3
      Uskoisin, että tästä tulisi erinomaista myös gluteenittomalla kaurajauholla. 🙂
      -Nooralotta

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *