Kesken

P1110033.JPG

P1110036.JPG

P1110039.JPG

P1110041.JPG

P1110044.JPG

P1110046.JPG

Koti on paikka jossa voi levähtää. 

Hengähtää hetki kesken kaiken muun hyörinnän.

Kotona on tyyny- ja vilttikasoja nojatuoleilla sekä leluja ja pelejä lattioilla. Kotona on lämmin ja rento mieli. Siellä käydään kääntymässä kiireisen arjen keskellä tai hengaillaan ihanan pitkä ja raukea kotivapaapäivä. Tehdään ruokaa joko nopeasti tai nautinnolla, uuniin äkkiä ranskikset ja nakit tai lihapata kaikilla aromeilla moneksi tunniksi. Kotona hengähtää, vaikka siihen olisi aikaa vain vähän, ennen seuraavaa koitosta.

Kotona on harrastusvälineitä vähän siellä täällä, Kahvakuulia, monoja ja jumppamattoja nurkat täynnä. Koti on tehty itselle ja omalle poppoolle, ei edustustilaksi. Kotona muokataan oudoimmatkin asiat mitä ihmeellisempiin kohtiin, jos se vaan on kotona asuville käytännöllistä, ja kukaan muu ei järjestelyä käsitä.

Kotia sisustetaan innolla. Sinne hommataan mieleisiä tekstuureja, ihana viltti, tyyny tai tuoli. Just se, minkä itse haluaa. Kotiin satsataan koska siellä vietetään paljon aikaa, hyviä aikoja ja huonoja aikoja. Kotona varaudutaankin siis myös niihin huonoihin aikoihin. Kotona ei haittaa sukkamytyt sohvalla tai lehtipinot seinän vierellä. Murusia pöydillä ja pölypalleroita nurkissa. Pieni sotku on kodikasta. Pieni sotku myös kertoo että kodissa asuu eläviä ihmisiä. Ihmisiä joilla on elämää. 

Koti on elämisen keskellä mielettömän tärkeä paikka jossa ladataan akut ja piereskellään ilman pidätystä. Nauretaan ja itketään kun siltä tuntuu. Saa mököttää ja pukeutua nuhjuihin tai vetää kalsarikännit. 

Kotona kuunnellaan just oikeaa musiikkia ja katsotaan juuri ne parhaimmat sarjat. Kotona on paras sohva, sänky ja jääkaapin tarjonta. Kodin keskipisteenä voi olla joko takka, akvaario, tv tai keittiön liesi. 

Kotona saa olla täysin oma itsensä ja kotona on ne parhaat tyypit. Koti on myös aina vähän kesken.

Kesken siksi, koska jotain on aina tapahtumassa. Joko kodille tai sen ihmisille. Kotia hiotaan lattiarempalla tai uusilla verhoilla. Uusitaan keittiö tai pistetään piha kuntoon. Tai sitten jollain asukkaista on menossa joku tärkeä projekti tai harrastuksen alkutaival. Tulevaisuudessa odottaa kiva reissu tai tapahtuma. Tutustuminen uuteen ihmiseen tai elämänmuutos. Yleensä kotona on kesken myös jokin kotityö. Tai sitten pitäisi ommella nappi neuletakkiin, paikata housujen polvi tai jopa virkata sängynpeitto. 

Kaikki on koko ajan kesken, elämä ja koti. Ja niin pitää ollakin, asiat on kesken joten jatketaan elämistä. Käydään kotona huilailemassa ja täyttämässä energiavarastot ja mennään taas. Kohti ääretöntä ja sen yli!

Loppuun haluan vielä onnitella 40 -vuotiasta Pikku Kakkosta. Saman verran ollaan täällä maan päällä taivallettu, ja aikalailla käsi kädessä menty. Sekä oman lapsuuteni kuin myös lasteni lapsuudet. Itse 80-luvulta, esikoinen 90-luvulta, keskimmäinen -00 luvulta ja nyt vielä taapero -10 luvulta. Ehkä saan isovanhemman roolissa jatkaa tätä mukavaa jatkumoa tuleviin vuosikymmeniin.

Koska molemmathan täällä vielä ollaan ihan kesken, Pikku kakkonen ja minä,
Minna/lts

Kommentit (2)
  1. Olisi ehkä jopa pelottavaa jos olisikin yhtäkisti valmis. Mitä on valmiin jälkeen?

    Kesken on hyvä olla <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *