Mahottoman hyvä nachopaistos
Yllätän itsenikin ja teen pitkästä aikaa ruokapostauksen! Edellinen isompi ruokapostaukseni Maailman paras kanapasta on ihan huima kävijämenestys. Siellä piipahtaa porukkaa ihan joka päivä ja kuukausittain jopa tuhansia ihmisiä, voitteko uskoa!? Mutta se pasta kyllä on maailman paras, että enpä ihmettele. Ja yhä edelleen google-haulla ’kanapasta’ tulee ensimmäiselle sivulle tämä minun ohjeeni. Aika kiva.
Tänään annan toisen lemppariruokani,nachopaistoksen –jonka olen saanut ystäviltämme– ohjeen. Olen tästä ruoasta kuullut monia eri variaatioita mutta tässä tulee yksi versio:
Silppua 1 iso sipuli ja kuullota se paistinpannulla. Lisää pannulle jauheliha ja ruskista sekä mausta se.
Samaan aikaan voit kuutioida noin 100 g kesäkurpitsaa ja latoa maissilastupussista padan pohjan peittoon. Maissilastuja menee paistokseen yhteensä 250g eli yksi pussillinen.
Lisää jauhelihan sekaan tomaattikastiketta 2,5dl sekä lohkotut kesäkurpitsat ja hauduta hetki ja anna pehmetä.
Mausteina on suola, mustapippuri, chili ja valkosipuli (jonka minä tosin laitan jo sipulin kanssa alkuvaiheessa)
Alkuperäiseen ohjeeseen kuuluu laittaa kurpitsoiden kanssa myös jalapenoja (maun mukaan) mutta jostain syystä en ole niitä ikinä laittanut, vaikka niistä tykätään kyllä. Ehkä olen jättänyt ne lasten vuoksi pois.
-Välillä vähän keilataan. Mikäs kiire tässä kokkaillessa-
Tee juustokastike. Laita kattilaan kermaa pari desiä ja lisää joukkoon noin desi kuutioitua paprikaa. Lämmitä seos ja lisää cheddarjuustoa 100g. Itse käytän näitä käteviä cheddatsulatejuustoviipaleita. Sulavat tosi hyvin kerman sekaan. Sulata ja sekoita tasaiseksi.
Juustosuora
-Kaapo on ihan hyvä viihdyke-
Lado jauheliha pataan lastujen päälle ja jauhelihan päälle vielä loput lastut (suurin osa). Lastujen päälle kaadetaan kermapaprikaseos ja sitten vielä raastetaan päälle oman maun mukaan juustoraastetta.
Ja uuniin 5-10min, joskus pidän jopa 13min. 200 c.
Ja eikun nautiskelemaan!