Stifado

p6120203.jpg

P6120173.JPG

Meidän ehdoton lempiruokamme on kreikkalainen lihapata stifado. Me tehdään sitä varsinkin juhlassa mutta usein myös arjessa, kuten tänään. Ruoan valmistusaika, noin 6 tuntia, tosin tekee siitä vain erityisten päivien ruoan. Syksyllä sateisena päivänä mikään ei olekaan ihanampaa kuin porpattava lihapata liedellä. Huumaavat tuoksut valtaavat kodin ja nälkä kasvaa odotellessa aivan mielettömäksi. Olemme tarjoilleet tätä myös vieraillemme luottoruokana ja jos et ole päässyt meillä tätä maistamaan niin suosittelen kokeilemaan reseptiä kotona. nyt. heti. Nam.

BLOGI KÄSITELLYT.jpg

STIFADO

1/2 kg naudan paistia
1/2 kg sipulia
1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 laakerinlehti
2 dl punaviiniä
1/2 dl tomaattimehua
1 rkl punaviinietikkaa
1/2 dl persiljaa
25 g voita
suola, mustapippuri, kanelitanko, kumina

BLOGI KÄSITELLYT1.jpg

Kuutioi liha peukalonpään kokoisiksi paloiksi ja ruskista ne pannulla oliiviöljyssä, pieni määrä kerrallaan. Siirrä ruskistuneet lihat pataan. Kuullota myös sipulisilppu paistinpannulla. Lisää lihojen päälle sipuli, suola sekä mustapippuri ja paista hetki. 

BLOGI KÄSITELLYT2.jpg

Kaada joukkoon viini, mielellään kreikkalaista vaikka me tänään käytämmekin espanjalaista. Olemme joskus tehneet padan myös alkoholittomaan viiniin, sekin oli ihan hyvä vaihtoehto. Kaada pataan myös tomaattimehu. Me ostamme aina litran tomaattimehupurkin, josta pakastamme pataan sopivia desin annoksia aina valmiina käyttöön pitkäksi ajaksi. 

P6120174.JPG

P6120168.JPG

P6120177.JPG

Lisää lihojen sekaan vielä etikka, kumina, laakerinlehti, kanelitanko sekä valkosipuli. Myös sokeria hieman oman maun mukaan.

Keitä sekaan 1 dl vettä ja anna padan kypsyä 2,5-3 h miedolla lämmöllä kannen alla. Sekoittele välillä ja tarkasta onko lämpötila sopiva. Neste ei saisi liikaa haihtua.

P6120178.JPG

BLOGI KÄSITELLYT3.jpg

Kuori puoli kiloa sipulia ja viillä ne ristiin. Kuumenna voi kattilassa ja lisää sinne 0,75 dl kuumaa vettä sekä sipulit. Kiehauta ne pehmeäksi. Lisää lihojen joukkoon ja muhittele taas 1 tunti.

BLOGI KÄSITELLYT.jpg

P6120194.JPG

P6120199.JPG

Ripottele pinnalle silputtu persilja ja anna hautua kannen alla vielä 1/2-1 tunti.

Tarjoile tuoreen salaatin sekä mieleisesi lisukkeen kera.

P6120201.JPG

p6120204.jpg

Herkullista sunnuntaita!
Minna/lts

p6120205.jpg

Kommentit (2)
  1. Ehkä kokeilen….Ehkä tuunaan. Ei kiireisen ruoka tämä 🙂

    1. Ei ole ei, vaan fiilistelijän 🙂

      Suosittelen kokeilemaan, vie kielen mennessään!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *