Helppo ja nopea jälkkäri – raparperipiirakka
2 munaa
2dl sokeria
2dl maitoa
120g voita/margariinia
6dl vehnäjauhoa
3tl leivinjauhetta
(päälle sokeria ja kanelia)
Jos olen leiponut mitä tahansa marjapiirakkaa, olen turvautunut tähän reseptiin. Se on helppo ja nopea! Pohjaa voi siis käyttää mihin tahansa marjapiirakkaan. Tällä kertaa tein raparpereista, kun omasta pihasta löytyy muutama pensas. Pienenä sitä ei vielä ymmärtänyt kuinka paljon itsekasvattamalla voi säästää rahaa ja tietysti kaikki on puhdasta. Jonain vuonna kun asumme omassa omakotitalossa, haluan ehdottomasti istuttaa marjapensaita ja tehdä kasvimaan joka kesä. Olemme mieheni kanssa puhuneet kuinka ihanaa olisi asua pienellä maatilalla, jossa olisi vähän kaikkia eläimiä. Jos saisin valita hyppäisin suoraan tuohon hetkeen, mutta nyt täytyy tyytyä vain haaveilemaan. Jos sitten takaisin piirakkaan..
-Vatkaa ensin muna ja sokeri keskenään. Lisää maito ja sekoita joukkoon.
-Sulata margariini mikrossa ja anna hetkeen viilentyä. Lisää taikinan joukkoon jauhot. Lopuksi vielä margariini. Vatkaa taikinaa kunnes kaikki ainekset ovat sekasin ja jauhopaakut hajonneet.
– Levitä taikina pellille tasaisesti.
– Pese ja pilko raparperit. Levitä raparperit tasaisesti pellin päälle. Omanmaun mukaan voi päättää paljonko haluaa täytettä. Itse laitoin noin kuusi kokonaista raparperia.
-Lopuksi vielä jos haluaa niin voi ripotella sokeria ja kanelia päälle.
– Paista noin 175 asteessa keskitasolla 20-25 min. Koska jokaisella on omanlaisensa uuni, voi paistoaika vaihdella.
Raparperin kanssa kannattaa olla yleensä jotain maitopitoista, koska se on hyvin hapan vihannes. Suosittelen vaniljakastiketta!! Itse oli tällä kertaa tyydyttävä lasiin maitoa. Jos leivot reseptillä tai on jotain kysyttävää, laita kommenttia niin autan ja kerron mielelläni.
P.s. Olen pian tekemässä postausta lempi sosekeitostani
-Eveliina
Seuraa blogiani helposti facebookissa , bloglovin’:ssa