Asiaa hiuksista

Moni on mun erilaisten hiustaipaleiden varrella kysynyt paljon värjäämisesta ja värin ylläpidosta. Joten kerron teille nyt sinisen tukkani värjäämisestä sekä vinkkejä ylläpitoon! 

3.jpg

 Itse käytän pelkästään suoravärejä, koska ne eivät rasita tukkaa ja niissä ei myöskään ole niin paljon kemikaaleja, toisin kuin kestoväreissä. Suoraväreillä myös ainakin kokemukseni mukaan saa kirkkaamman lopputuloksen. Suoravärit vaativat tietysti yleensä aina värinpoiston ennen värjäystä, mikä kuluttaa tukkaa. Oikeita aineita käyttäen hiusten rasitus jää kuitenkin pieneksi. Itse poistin koko hiuksista värini Herman’s:in värinpoistolla. Poistan sillä myös värin aina juurikasvua värjätessäni. Tätä tuotetta saa edullisesti Cyber Shopista. Värinpoiston jälkeen tukka kannattaa pestä shampoolla kunnolla. Älä missään nimessä käytä hoitoainetta tai suoraväri ei tartu hiuksiisi! 

bleach_1200x1200.jpg

 

 Värinpoiston jälkeen päähän lätkäistään suoraväriä muutamaksi tunniksi. Pakkauksissa lukee yleensä vaikutusainaka 15-30min. Pitäkää vaan suosiolla sitä ainakin tunnin! Suosittelen myös ostamaan kertakäyttöhanskoja sekä suojaamaan paikkoja, koska tämä väri sotkee. Kannattaa myös paketoida kaikki hiukset elmukelmuun niin väriä ei osu seiniin sillä välin kun annat värin vaikuttaa.  Tällä hetkellä käytössäni on myöskin Cyber Shopista ostettu Crazy Colour Peacock blue. Putelia kannattaa ostaa monta kerralla, koska ainakin ensimmäisellä kerralla väriä menee yli yhden purkin verran.

tumblr_inline_ms3qhnFG5f1r7utuk.jpg

Mahdollisia suoravärejä on tottakai muitakin kuin Crazy Colour. Itse en ole tutustunut muihin, koska Crazy Colour on toiminut niin hyvin minun hiuksissani. Oikean hiusvärin löytämiseen voi mennä aikaa. Esimerkiksi sinisiä muun valmistajan suoravärejä on Manic Panic  Blue (täysin vegaaninen), Cutrinin Reflection fireworks Lightning Blue sekä Colour Maskin Paint Royal Blue.

Untitled-1.jpg

Mites sitten se ylläpito?

Suoravärin ylläpito ei ole taitolaji, mutta se vaatii aikaa. Eli jos haluat helpon tukan niin tämä ei ole juttusi! Hyvin hoidettuna suoraväri pysyy puhtaan värisenä sekä kirkkaana. On tietysti yksilöllistä miten väri pysyy hiuksissa, se selviää vain kokeilemalla.

1. Tärkeintä on ettet pese tukkaasi päivittäin. Peseminen poistaa hiuksista väriä. Itse pesen tukkaani noin viikon välein. Hiuspohja tottuu tähän noin kuukaudessä eikä rasvotu paljoa enää. Apunani on tietysti kuivashampoo viimeisenä päivänä!  2. Valitse hyvä shampoo ja hoitoaine. Shampoon ei tulisi siältää sulfaattia ja molempien tuotteiden tulisi olla väriä ylläpitäviä ja korjaavia. Itse käytän Swartzkopf BC Colour Freeze Shampoota sekä Paul Mitchell Instant Moisture hoitoainetta. Sulfaatiton shampoo ei vaahtoudu niin kuin normaali shampoo, joten pesemistä täytyy hiukan opetella! 

2283-Schwarzkopf-BC-Color-Frezze-Sulfate-Free-Shampoo-50.jpg

3. Ylläpidä väriä laittamalla suoraväriä hoitoaineen sekaan tasaisin väliajoin tai vaihtoehtoisesti käytä hiusnaamioita. Itse toteutan ylläpidon ensimmäisellä vaihtoehdolla. Se on edullista eikä tarvitse ostaa ylimääräisiä puteleita. Esimerkiksi Biozell tekee sinistä hiusnaamiota.8948d8b5e32f0e9b4abd84594be47e42.jpg

 

 

  4. Valitse hyvä hiuksiin jätettävä hoitoaine, joka ylläpitää hiusväriä ja korjaa hiusta. Itse käytän Redkenin Extreme Anti-snap hoitoainetta. Pesun jälkeen levitän sitä koko tukkaan ja kampaan hiukset.

redken-extreme-antisnap-tratamento-sem-enxague-250ml-117.jpg

Vastauksia yleisiin kysymyksiin

1. Voiko suoravärejä sekoittaa, jos haluaa erisävyisen lopputuloksen kuin kaupalla on värejä tarjota?

Suoravärejä voi ja kannattaa sekoitella. Myös eri suoravärimerkkejä voi sekoittaa keskenään. Tietysti varmaan varminta on sekoittaa saman merkin tuotteita keskenään. Aina kannattaa ensin kokeilla pieneen määrään hiusta millaisen lopputuloksen saa!

2. Suoraväripurkissa lukee, että väri lähtee 7-10 pesun jälkeen pois. Pitääkö tämä paikkansa?

Ei päde. Ainakaan minun kohdallani suoraväri ei ole ikinä lähtenyt täysin pois värjäämisen jälkeen. Punaisesta kesti päästä eroon sen puolisen vuotta ja en edes halua ajatella jos haluan joskus tästä sinisestä eroon. Eli suoravärilä värjäämistä kannattaa harkita tarkkaan.

3. Onko väreissä eroja?

Suoraväreissä on paljonkin eroa. Sanotaan että sinipigmenttiset värit pysyvät suurimmalla osalla hyvin hiuksissa. Esimerkiksi minulla sininen väri on melkein liimautunut tukkaani. Sen hoito on erittäin helppoa toisin kuin punaisen värin hoitaminen oli. Punaista tukkaa pesin kylmällä vedellä ja hoidin vielä tarkemmin, mutta väri ei siltikään pysynyt hyvin. Suoravärin pysyminen riippuu aina omasta hiuslaadusta, mitään takeita ei ole. 

4. Pitääkö tehdä värinpoisto jos minulla on blondi tukka?

Suosittelen tekemään värinpoiston aina koko tukkaan ennen värjäystä, jotta saat mahdollisimman kirkkaan ja pysyvän värin. En ole mikään alan ammattilainen, mutta näin ovat kampaajatkin suositelleet! 

5. Mites sitten juurikasvu?

Juurikasvun värjääminen tässä hommassa onkin varmaan se ärsyttävin osa. Eli juurikasvua värjätessä ensin poistetaan väri juurikasvusta ja sitten vielä laitetaan shokkiväri päälle. 

Yhteenveto

Suoraväreillä värjäämistä kannattaa harkita tarkkaan. Jaksatko varmasti hoitaa hiuksiasi, jotta väri pystyisi kirkkaana? Muista myös valita sellainen väri mihin et heti kyllästy! Vaikka suoravärit onkin aikaa vievä ja haastava prosessi, onnistuttuaan se palkitsee sinut upealla pehkolla!

Hauskoja värjäämishetkiä! xoxoxo Sara

 

  

 

kauneus hiukset testit
Kommentit (5)
  1. Turkoositukka
    8.4.2016, 14:50

    Hei! Mulla on hakusessa hyvä kuivashampoo, mitä sinä käytät? Olen kokeillut Catwalkin (Tigi?), aussien ja sitten marketista löytyviä kuiviksia enkä oo oikeen löytänyt pätevää tuotetta. Jostain joskus löysin Osiksen kuivista, sellaisessa naurettavan pienessä putelissa, se oli kyllä hyvää mutta aika tyyristä.

  2. Mun oikea väri on semmoinen keskiruskea. Mulle riittää yksi värinpoisto, mutta jos sulla on tummemmat hiukset niin poistaisin eka kerran värin ja sitten katsoisin millainen tuli. Jos näyttää tarpeeksi vaalealta niin sitten riittää 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *