Gluteeniton vaahtokarkki-mutakakku
Sunnuntaina iski makeanhimo niin päätin leipoa vaahtokarkki mutakakun pähkinärouheella. Kakku on erittäin helppo ja nopea tehdä. Mä en nimittäin todellakaan ole mikään keittiömestari. Onnistun aina polttamaan jotain tai sitten keittiö näyttää siltä että maanjäristys olisi tapahtunut. Mutta tämä ainakin mausta päätellen onnistui hyvin!
Vaahtokarkkeja kannattaa ostaa kaksi pussia, meinaa niitä popsii leipomisen aikana huomaamattaan pussillisen!
Kakku
50 g voita
200 g taloussuklaata
2 dl ruokosokeria
4 munaa
1 dl mantelijauhoa
1 dl perunajauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 dl rouhittuja pähkinöitä
2 dl pieniä vaahtokarkkeja
Koristelu
vaahtokarkkeja
Ohje
1. Sulata voi ja suklaa mikrossa
2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi
3. Yhdistä kuivat aineet pähkinöitä ja vaahtokarkkeja lukuunottamatta ja lisää ne muna-sokeriseokseen varovasti sekoittaen
4. Sekoita joukkoon sulanut voi ja suklaa.
5. Jos käytät valmista pähkinärouhetta, lisää se joukkoon vaahtokarkkien kanssa. Itse ostin pähkinäsekoituksen ja vedin sen rouheeksi tehosekoittimessa.
6. Leikkaa irtopohjavuoan (26cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteessa n. 30 minuuttia tai kunnes kakku on lähes kypsä. Kakun keskiosa kannattaa jättää väähn raa’aksi!
7. Anna kakun jäähtyä ja koristele kakku vaahtokarkeilla. Koristeeksi voi lisätä myös kinuskikastiketta ja pähkinöitä jos haluaa makeempaa!