5 parasta asiaa kesä-Lontoossa

IMG_1303.jpg

Helteellä lontoolaiset valtaavat kaupungin monet puistot.

Lontoo on ihana kesäkaupunki. Katuruokakojuja on kaikkialla ja ihmiset levittäytyvät ihanasti kaupungin suuriin ja hyvinhoidettuihin puistoihin: on ihanaa nähdä keskellä päivää kaupungin bisnesmiehet puvuissaan istumassa keskellä nurmikkoa syömässä jotain kiskasta nappaamaansa falafal-annosta lounaaksi. Lontoossa olen vieraillut tietysti monesti aiemminkin, ja usein tuntuu että pyörin pääasiassa samoilla kulmilla kuin aina ennenkin. Tällä reissulla päätin, että haluaisin käydä katsomassa paikkoja, joissa en ole aiemmin ollut, ja löysinkin pari ihanaa uutta aluetta, joissa kaiken lisäksi tuntuu aivan siltä kuin olisi Etelä-Euroopassa. Näistä seuraavassa postauksessa lisää. Viisi parasta kesä-asiaa Lontoossa tältä reissulta:

1. Puistot

Lontoossa on suurkaupungiksi ihana määrä tosi isoja ja hienoja puistoalueita. Yksi hienoimmista on Regent’s Park, joka muistuttaa hieman New Yorkin Central Parkia. Regent’s Parkin sisällä sijaitsee niin London Zoo, polkuvenelampi kuin ulkoilmateatterikin, jossa esitetään kesällä Shakespearea. Puistossa itsessään on esille valtava määrä nykytaideteoksia, ja puiston keskellä sijaitsee Queen Mary’s Gardens, eli valtavan hieno ja maailmankuulu puutarha, jonne on istutettu 12 000 ruusua.

IMG_1335.jpg

Mustia joutsenia Regent’s Parkissa

IMG_1325.jpg

Regent’s Parkissa on esille paljon nykytaideteoksia.

2. Rooftop baarit

Mikä olisi ihanampaa kuin hellepäivän iltana kavuta kerrostalon katolle nauttimaan illan lämmöstä viinilasi kädessä ja katselemaan kaupungin maisemia. Lontoon katot heräävät kesäisin eloon ja suosittuja rooftop bareja on useita. Pari kesää sitten vierailin Etelä-Lontoossa sijaitsevan parkkihallin katolle rakennetussa baarissa Frank’sissä, nyt kävimme Hackneyssa sijaitsevassa Netil360:ssa. Lisää mahtavia kattoterasseja löytyy mm. täältä.

IMG_1391.jpg

Näkymiä Netil360-kattoterassibaarista.

IMG_1398.jpg

3. Kahvilat

Kahviloita on Lontoossa tietysti joka sormelle ja niistä ihastuttava määrä on yksityisiä, ei-ketjukuppiloita. Kesällä parasta on tietysti napata flat white tai jääkahvi mukaan ja mennä istumaan puistoon sen kanssa: moni kiva kahvila onkin tosi piskuinen eikä istumapaikkoja kaikille asiakkaille edes riitä. Yksi kuuluisimmista ”erikoiskahviloista”, jossa muuten tarjoillaan pirun hyvää kahvia, on vanhaan julkiseen vessaan rakennettu The Attendant, jossa istumapaikat ovat pisuaarien välissä.

IMG_1311.jpg

Vanhaan julkiseen käymälään perustettu Attendant-kahvila.

IMG_1315.jpg

4. Shoppailu

Alet olivat näin heinäkuun alussa kuumimmillaan ja itsekin toki haksahdin muutamaan heräteostokseen (kuten aivan järjettömän hienoon paljettivyölaukkuun, joka löytyi Camden Lock Marketilta). Reissulle oli yksi varsinainen ostoskohdekin eli Anthropologie, jonka tuotteisiin törmäsin vähän aikaa sitten Visual Diaryn postauksessa ja vankka aikomus oli hakea uuteen kotiin värikkäitä ihania astioita. Noh, matkaan tarttuikin sen sijaan -50 % alennuksessa ollut pinkki-hopeinen vekkihame, josta tullee tämän kesän luottovaate.

IMG_1317.jpg

Anthropologien ihania värikkäitä astioita.

5. Teatteri

Mitä olisi Lontoon reissu ilman hieman immersiivistä teatteria? Tällä kertaa tie vei Jay Gatsbyn juhliin suoraan 20-luvulle! Immersiivisestä teatterista olen kirjoittanut mm. täällä ja täällä, eli en nyt kerro tyylilajista sen enempää. Kultahattu-kirjaan perustuvassa esityksessä päästiin siis vieraaksi itsensä Jay Gatsbyn yltäkylläisiin juhliin, ja seuraamaan sen tapahtumia. Poiketen aiemmin näkemistäni immersiivisistä teatteriesityksistä, tässä esityksestä näyttelijät ottivat huomattavasti enemmän kontaktia yleisön kanssa: itse pääsin mm. osallistumaan charleston-tanssituntiin, mukaan salaisiin neuvotteluihin hämäristä bisnesdiileistä sekä mustasukkaisuudesta suunniltaan olevan aviomiehen tenttaamaksi. Vaikka en pidä teoksista, jossa joudun osallistumaan, tässä tuntui todella kuin olisin osa esitystä muiden yleisön jäsenten rinnalla eikä ”nolouden” tunnetta päässyt syntymään, sillä kaikki olivat osa samaa erikoista kokemusta. Varsinaista teatterielämystä ei kuitenkaan kannata odottaa, vaan nauttia hauskanpidosta: baari oli myös auki koko illan ja valtaosa yleisöstä oli pukeutunut todella hienosti teeman mukaisesta. Gatsby-kokemus sopisikin varmasti parhaiten kaveriporukan juhlaillaksi!

 

IMG_1298.jpg

Katuruokaa ja pop-up-ravintoloita löytyy lähes joka kulmalta.

IMG_1331.jpg

Queen Mary’s Gardensin ruusupuutarhassa on esillä lähes 100 ruusulajiketta.

kulttuuri matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *