7 syytä odottaa elokuuta: Juhlaviikkojen ohjelma on julkistettu

Helsingin juhlaviikkojen, eli Suomen suurimman monitaidefestivaalin ohjelmanjulkistus on aina jonkinlainen kevään kohokohta. Viime vuonna en kuitenkaan löytänyt ohjelmistosta kovinkaan paljon kiinnostavaa ohjelmaa, ja siksi ohjelmistonjulkistus meinasi tänään melkeinpä mennä ohi. Mutta ei onneksi mennyt, ja ohjelma on – jos ei ihan niin runsas kuin joidenkin vuosien takaisena kulta-aikana, jolloin tarjonnasta oli jopa runsaudenpulaa – erittäin kiinnostava!

Tärppilistalle menivät:

Leena Krohn: Tainaron Kansallisteatterissa 29.8.-1.9.

Leena Krohn on kotimaisia lempikirjailijoitani ja kiinnostaa miten Krohnin fantasiat taipuvat näyttämöteoksiksi! Mukana Kati Outinen.

Hijinx & Blind Summit: Meet Fred Nukketeatteri Sampossa 24.-25.8.

Nukketeatteri on uusi nykysirkus (eli nosteessa oleva ex-marginaalitaiteenlaji, jota osaan vielä katsoa ei-kyynisin silmin) ja Walesistä kotoisin olevan osallistavan teatterin ryhmän ja lontoolaisen taiteellisesti kunnianhimoisen nukketeatterin kombo kuulostaa mahtavalta.

Martin Zimmer: Eins Zwei Drei, Kansallisteatteri 18.-19.8.

Suhteeni nykysirkukseen on nykyisin ongelmallinen: ensimmäisiä nykysirkusesityksiä nähdessäni joitakin vuosia sitten, olin vakuuttunut, että nykysirkus on niin lähellä puhdasta magiaa kuin mihin ihminen pystyy. Vuosia, ja kymmeniä (satoja?) esityksiä myöhemmin, olen nähnyt liikaa, että pystyisin enää vaikuttumaan samalla tavalla, ja löydän aina kauheasti kritisoitavaa teoksista. Rakastan silti sirkusta ja tämähän ei estä minua yrittämästä löytää esitystä, jossa kokisin uudestaan saman ihmeen ja vaikuttumisen kuin ensimmäisillä kerroilla. Martin Zimmerin fyysistä nykyteatteria, klovneriaa ja tragikoomisia hahmoja yhdistelevä teos ainakin paperilla kuulostaa hyvältä yritykseltä tarjota näitä tunteita.

Dakh Daughters Huvilassa 25.8.

Huvilalta mahtava päänavaus muihin esittävän taiteenlajeihin on tuoda sen lavalle burleskia! Ukrainalaisen ”friikkikabareeryhmän” show, ja illan aloittava kotimaisista burleskitähdistä koottu kimara – sounds like a night to remember!

Fatoumata Diawara Huvilassa ma 27.8.

Ihana Fatoumata on nähty Huvilan lavalla jo kahdesti aiemmin – ja olin paikalla molempina kertoina. Yleisön toiveesta palaavan malilaisen laulajan keikalle on yksinkertaisesti päästävä.

Egotrippi ja Tapiola Sinfonietta Huvilassa ti 28.8.

25-vuotisjuhlaansa viettävä klassikkoyhtye Egotrippi soittaa suurimpia hittejään sinfoniaorkesterin säestämänä? Veikkaan, että tämä konsertti on tämän vuoden Juhlaviikkojen nopeiten loppuunmyyty keikka.

Amadou ja Mariam Huvilassa la 1.9.

Ah, yksi varmiten kesäfiiliksen tuovia biisejä on yhä Amadoun ja Mariamin v. 2006 hittilevyn Sénégal Fast Food. Malilaisen duon livemeininki on varmasti vastustamatonta.

Erikoinen tunne vaan kun kesä ei ole vielä alkanutkaan kun alkaa jo odottaa elokuuta? Ohjelmisto ja liput: helsinginjuhlaviikot.fi.

kulttuuri suosittelen musiikki suosittelen
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *