Brunssilla arvokkaissa puitteissa: Dylan Marmoripiha on avautunut

FullSizeRender-1.jpg

FullSizeRender.jpg

Mainion Dylan-ravintolaketjun uusin toimipiste avautui vastikään Marmoripihalle Rautataloon, eli aivan Akateemisen kirjakaupan viereen Keskuskadulle. Puitteet ovat hienot: Marmoripiha on katutasoa ylempänä oleva usean kerroksen korkuinen atriumpiha, jota ympäröivät toimistotilat. Alvar Aallon suunnittelema tila on korkea ja avara, marmori kiiltelee kauniisti ja ravintolassa käytetty Iiittala x Issey Miyake -astiasto viimeistelee tyylikkään lookin.

Sunnuntaisena aamuna paikka kuitenkin ammottaa tyhjyyttään: asiakkaita on minun ja seuralaiseni lisäksi muutama. Suuri yleisö ei selkeästi vielä ole löytänyt paikalle, ja hieman syrjässähän se tosiaan onkin. Marmoripihan löytääkseen tulee mennä aika vaatimattoman näköisestä ovesta ja sitten vielä tajuta, että on tosiaan oikeassa paikassa, vaikka sisäänkäynti muistuttaa erehdyttävästi tavallista toimistorakennusta. Marmoripihalle ei vuosikausiin ole päässyt, muuten kuin talossa työskentelemällä, mutta äitini on kuulemma 80-luvulla istuskellut siellä useasti paikassa tuolloin toimineessa kahvilassa. Voi siis mennä hetki ennen kuin yleisö löytää paikan: sinänsä sijaintihan ei voisi olla parempi, ja luulisi Aalto + brunssi -yhdistelmän kiinnostavan myös turisteja.

Dylan on tietysti brunssipaikkana tuttu: erityisesti on tullut käytyä Etelärannan Block by Dylan -ravintolassa, jonka viikonloppubrunssin jälkeen ei tarvitsekaan syödä mitään muuta koko päivänä. Marmoripihan Dylanissa brunssipöydät eivät notku herkuista aivan samaan malliin, vaan valikoima on huomattavasti suppeampi. Se ei kuitenkaan ole välttämättä paha asia: mahan saa kyllä täyteen täälläkin. Tarjolla on leipiä + leivänpäällisiä, erilaisia salaatteja (mm. poro-, sieni- ja katkarapusalaattia sekä caesar-salaattia, jota en jostain syystä koskaan raaski tilata annoksena mutta on jonkinnäköinen guilty pleasure brunssipöydässä), jugurttia ja hedelmiä, sekä lämpimällä puolella feta-papu-paistosta, kasvispaistosta, munakasta sekä pekonia. Valikoiman suppeus vaivaa oikeastaan lähinnä jälkiruokapuolella. Block by Dylanin himmeän laajaa jälkiruokapöytää tulee hieman ikävä, kun tarjolla on vain pieniä (ja kuivahkoja) mustikkapiirakan palasia, vaniljapullaa sekä kipollinen sekalaisia keksejä ja karkkeja. Muuten ruoka kyllä maistuu hyvin.

Muutamassa pikkujutussa on vielä kohentamisen varaa: jostain syystä ravintolassa on kauhean kylmä ja jossain vaiheessa on pakko kietaista kaulahuivi lämmikkeeksi (ehkä kaikki se marmori hohkaa kylmyyttä?). Lisäksi naisten vessassa on vain yksi koppi ja senkään lukko ei toimi. Nämä fiksaamalla ja ehkä tuomalla vielä jonkun brownie-tyyppisen lisän jälkiruokapöytään kokemus on varmasti vielä parempi.

Brunssi kahdelle syyskuun ajan Dylan Marmoripihassa 30 €. Suosittelen testaamaan!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *