Helmi sushitusinassa: Alppilan Kokoro Sushi
Seuraa ruoka-avautuminen. Sushi on ehkä maailman paras ruoka, ja vaikka Helsingissä sushipaikkoja on valtavan paljon, on sushi yhä täällä aivan järjettömän kallista. Vietin vuonna 2008 (apua onko siitäkin jo kohta 9 vuotta) ihanat kaksi viikkoa Tokiossa, jossa sushipaloja napsittiin liukuhihnalta pienillä lautasilla tarjoiltuina, ja kassalla maksaessa laskettiin tyhjien lautasten määrä. Yksi lautanen/sushipala maksoi jotain 50 senttiä. Ihanaa oli myös, että sushia sai syödä niin monta palaa kuin halusi.
Ravintoloita vaivaa muutenkin vähän se, että jos on vain ”vähän nälkä”, on monesta paikasta hankala löytää pientä syötävää. Nyt näihin molempiin ongelmiin on löytynyt täydellinen ratkaisu: Viipurinkadulle Alppilaan avautunut Kokoro Sushi. Vasta pari kuukautta auki ollut pieni ja autenttisen oloinen ravintola on mitä sympaattisin, ja MYY SUSHEJA KAPPALEITTAIN. Normaalit pikku-makit ovat 0,69 € kpl, tavalliset nigirit vaikkapa lohella tai avokadolla 0,99 € kpl, ja ”gold”-sarjan erikoissushit kuten kampasimpukkanigiri 1,29 € kpl. Settejäkin toki on tarjolla, ja nekin ovat erittäin edullisia: mistä muualta saa lounasajan ulkopuolelta S-kokoisen (eli 10 sushipalan setin) 7,99 eurolla? No ei mistään. Mutta parasta tietysti on, että normaalin valmiin sushisetin sijasta voi tilata vaikka 10 kappaletta California-rullia, koska – let’s face it – niistä kaikki kuitenkin eniten pitävät.
Sympaattisessa ravintolassa on vain pari pöytäpaikkaa, ja tarjoilijoiden mukaan se panostaakin take away –myyntiin. Sushia voi tilata niin Woltin kuin Foodorankin kautta, ja lähellä asuvat voivat tilata sushipalat voi etukäteen vaikka ravintolan nettisivuilta. Ja kaikista tärkein seikka meinasi tässä puitteita hehkuttaessa unohtua: sushi oli parasta mitä olen Helsingissä syönyt. Riisin koostumus oli täydellinen ja muut raaka-aineet raikkaita ja tuoreita. Käykää hyvät ihmiset Kokoro Sushissa, koska näin sympaattisen paikan soisi todella menestyvän!
Kokoro Sushi, Viipurinkatu 7