Helsinki Design Week avaa ovet upeaan uusrenessanssipalatsiin Erottajalla

Pohjoismaiden suurin muotoilutapahtuma Helsinki Design Week käynnistyi eilen. Helsinki Design Week, tuttavallisemmin HDW, on itselleni kuulunut aina aika vaikeasti lähestyttävien festivaalien joukkoon. Tapahtumia festarilla on kymmeniä, jos ei satoja, ja niitä on vaikea koluta läpi löytääkseen sieltä jotain itselleen mielenkiintoista. Usein HDW:lle päädynkin käymään lähinnä Kaapelitehtaan perinteiselle Design Marketille, ja muusta tapahtumakirjosta on hankala erottaa yleisötapahtumat ns. ammattilaistapahtumien joukosta.

Tänä vuonna ongelma on ratkaistu nerokkaasti! HDW on saanut käyttöönsä päätapahtumapaikakseen Erottajalla Dianapuiston kupeessa sijaitsevan aivan upean uusrenesanssityyppisen palatsin (josta luonnollisesti ollaan tekemässä myöhemmin toimistotiloja…), ja kaikki festarin päänäyttelyt on sijoitettu sinne. Käytössä on viisi kokonaista kerrosta, ja pelkästään jo itse rakennus on vierailemisen arvoinen. Kerroksia halkoo upea portaikko koristeellisine kattomaalauksineen – hissiä ei ole eli tila ei valitettavasti ole esteetön. Kerrosten läpi menee käytävä, jonka varrella on uskomaton määrä pieniä, erikokoisia, erimallisia ja erivärisiä huoneita (joissa hämmentävän monessa on oma pieni kakluuni!). Huoneista pääsee usein myös eteenpäin toiseen huoneeseen, mikä johtaa siihen, että huoneesta toiseen vaeltelee ihmeissään, tajuamatta kunnolla missä oikein on.

Rakennukseen on piilotettu eri huoneisiin valtava määrä ohjelmaa. Room with a view -näyttely käsittää noin kolmekymmentä huonetta, joissa jokaisessa tarjoillaan erilainen näkökulma suunnittelutyöhön; DesignPartners19-näyttely taas on muodostanut yllättäviä pareja eri luovien alojen toimijoista. Lisäksi Erottaja2:sta löytyy mm. Meiju Niskalan kokemuksellinen tila, Vuoden Graafikon Lotta Niemisen näyttely, Finnish Design Shopin myyntipiste sekä festari-info.

Jokainen huone on ilahduttavan erilainen: oma ehdoton suosikkini oli allasvalmistaja Woodion superkaunis taikametsä. Mutta kuten sanottu, oli ilo ihan vaan vaellella huoneesta toiseen ja yllättyä joka kerta uudestaan. Suomalaisen muotoilun kenttään saa siis yhdellä visiitillä erittäin kattavan näkymän – jos vain varaa aikaa tarpeeksi!

Lipun hinta näyttelykerroksiin on 18€, mutta jos rekisteröityy festivaalikävijäksi HDW:n sivuilla, saa lipun näyttelyihin puoleen hintaan.

Lisää Erottaja2:sta Helsinki Design Weekin sivuilla >>

kulttuuri museot-ja-nayttelyt
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *