Kesähommia Porvoossa

IMG_4021.jpg

Kaksi aittaa heti kuvan keskellä olivat Porvoon majapaikkamme!

IMG_4029.jpg

Ida-Maria Bed&Breakfastin jokirannan aittojen väliin jäävältä sisäpihalta pääsi pulahtamaan jokeen.

IMG_4023.jpg

Yövyimme ylimmän kerroksen söpössä kaksiossa.

IMG_3982.jpg

Bistro Gustavin lounaalla söin erittäin hyvän katkarapu-kevätsipulirisoton, jonka hinta-laatusuhde oli kohdillaan.

IMG_4042.jpg

Yö Porvoonjoella.

Kesä on ihmisen kiireisintä aikaa, ja siksipä joskus kesäkuun lopussa huomasimme avopuolisoni kanssa viettävämme lähes koko kesän eri paikoissa eri aikaan. Saimme kuitenkin tiukalla suunnittelulla järjestettyä kokonaista kolme arkivapaapäivää jotka viettäisimme ihan vain kahdestaan. Jos on kolme päivää vapaata, niin sillehän pitää tuottaa ohjelmaa, ja suunnitelmaksi muodostui lopulta telttailun + hemmottelun yhdistelmä Porvoossa. Kirjoittelen telttailuosiosta erikseen, sillä Porvoon seutu tuskin on monellekaan mikään erityinen telttailukohde, mutta juuri tälläinen yhdistelmäloma toimi aivan niin mainiosti! Kolmannen päivän iltana kotiinpalatessa tuntui kuin olisi ollut monta päivää reissussa.

Ajoimme siis ensimmäisen päivän aamuna Porvooseen, jossa käyskentelimme ja kävimme kaupassa ostamassa viimeiset tarvikkeet telttailua varten. Porvoohan on kuulu ruokakaupunki, mutta Sinnen ja Sicapellen kaltaisten ravintoloiden hinnat voivat hirvittää. Siksi olinkin iloinen kun löysimme vähän kauempaa (eli n. korttelin päässä vanhasta kaupungista, mutta selkeästi tarpeeksi kaukana, etteivät turistilaumat olleet löytäneet sitä) mainion Bistro Gustavin, jossa ihan normaaliin lounashintaan sai erittäin hyvän salaattipöydän, lämpimän pääruuan sekä kahvin ja keksiä jälkkäriksi. Lounaalta lähdimmekin sitten vaeltamaan, mutta siitä lisää seuraavassa.

Palasimme Porvooseen toisena päivänä n. klo 15 iltapäivällä, ja menimme suoraan majapaikkaamme, ihanaan Ida-Maria Bed & Breakfastiin. Ida-Maria oli ollut pitkään jollain majapaikkojen bucket listilläni ja olin tosi iloinen kun vihdoin pääsin testaamaan sitä. B&B olikin täydellinen jatkumo metsässä rymyämiselle! Ida-Marialla on kaksi vanhaa aittarakennusta Porvoonjoen varressa (kyllä, juuri sellaisia kuin mistä turistit ottavat vastarannalla kuvia), joiden väliin jää upea sisäpiha. Aitoissa on neljä huonetta ja toisessa aitassa sauna isoine oleskelu- ja vilvottelutiloineen. Sisäpihan laiturilta vuokrataan sup-lautoja tai soutuvenettä, tai laiturilla voi vaan istuskella drinkki kädessä, kuten me teimme. Kävimme syömässä illallisen Zum Beispiel -ravintolassa, johon olin hieman pettynyt: parinkympin hintainen pääruoka oli pubimaisen runsas, mutta makumaailmaltaan epähienostunut ja yllätyksetön. Niitä annoksia, jossa saa juuri sitä mitä tilaa (falafelit maistuivat falafeleilta, perunat perunoilta ja halloumi halloumilta). Ravintolan leipäbuffet oli kuitenkin iloinen yllätys!

Illalla saunoimme b&b:ssämme ja pulahtelimme Porvoonjokeen uimaan – mitä täydellisin ilta!

Aamupala tarjoiltiin b&b:n päärakennuksessa ja se oli varsin hyvä sekin. Suosittelen ehdottomasti Ida-Mariaa Porvoossa yöpyville!

koti ruoka-ja-juoma matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *